Rămâi conectat

Actualitate

La iniţiativa lui Teodor Atanasiu şi Călin Potor, miniştrii „grei” ai Guvernului USL vin să susţină dezvoltarea judeţului Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Judeţul Alba a suferit foarte mult din 2008 încoace, prin pierderea a peste 18.000 de locuri de muncă. Pentru a susţine priorităţile de dezvoltare ale judeţului nostru, dar şi pentru a prezenta la nivel local politicile economice ale Guvernului Ponta, vineri, 1 iunie, judeţul nostru va fi vizitat de trei miniştri ai Cabinetului. Este vorba despre Daniel Chiţoiu, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Lucian Isar, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, din cadrul Ministerului Economiei, precum şi Eduard Hellvig, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Reprezentanţii Guvernului se vor întâlni cu candidaţii USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Alba, Teodor Atanasiu, şi la Primăria municipiului Alba Iulia, Călin Potor. Împreună vor susţine şi o conferinţă de presă despre problemele judeţului.
De asemenea, cei trei miniştri vor avea întâlniri cu conducerea USL Alba şi cu reprezentanţi locali ai mediului de afaceri. Aceste întâlniri au rolul de analizare a investiţiilor realizate în judeţul nostru şi în Alba Iulia, iar miniştrii Chiţoiu, Isar şi Hellvig vor strânge informaţii referitoare la programele iniţiate de liderii judeţeni şi locali ai USL, privind creşterea eficienţei energetice prin izolarea locuinţelor publice şi private, dar şi despre dezvoltarea, reabilitarea şi modernizarea infrastructurii administrative.
Demnitarii vor evalua situaţia socio-economică din zona Munţilor Apuseni, precum şi din arealele Ocna Mureş şi Cugir. Pe parcursul vizitei le vor fi prezentate şi investiţiile derulate în Aiud, Blaj, Sebeş, dar şi potenţialul acestor zone. Interesul minişrilor, ca şi al tuturor cetăţenilor din judeţ şi al USL Alba, este de a revitaliza producţia industrială din fiecare zonă a judeţului.

Astfel, în cadrul întâlnirilor programate în 1 iunie se vor analiza posibilităţile de finanţare a proiectelor locale şi judeţene, inclusiv a iniţiativei „Alba Iulia – 2020 – Capitală culturală europeană”, dar şi modalităţile concrete de dezvoltare a judeţului nostru, pe principii integrate, prin crearea celor cinci poli de dezvoltare judeţeni (Alba Iulia – Sebeş, Aiud-Ocna Mureş, zona Munţilor Apuseni, Cugir şi Blaj).
Uniunea Social Liberală propune României un nou model economic, bazat pe principiile fiscalităţii reduse. Asta pentru ca fiecare om să aibă un loc de muncă plătit decent şi să dea mai puţini bani la stat, prin taxe şi impozite. Guvernul Ponta şi-a manifestat preocuparea pentru încurajarea mediului privat, care este motorul economiei şi pentru sprijinirea categoriilor cel mai afectate de criză – oamenii cu venituri mici, tinerii, şomerii şi, desigur vârstnicii.
USL are o viziune economică prin care se oferă oamenilor nu doar o alternativă politică la fosta putere, ci şi una economică la măsurile guvernelor Băsescu-Udrea-Boc, care au însemnat împrumuturi iresponsabile, tăieri brutale de salarii, impozite mari şi sărăcirea populaţiei. Aşa s-a ajuns ca, la nivel naţional, să se piardă peste 740.000 locuri de muncă. De aceea, din punct de vedere economic, programul USL prevede crearea de locuri de muncă, taxarea mai redusă a muncii, prin reducerea CAS şi scăderea impozitării pentru cei cu salarii sub 1600 lei, care au astfel posibilitatea de a-şi recupera tăierile operate de fosta putere. Politicile economice liberale înseamnă o economie sănătoasă, locuri de muncă şi reducerea fiscalităţii, adică impozite şi taxe mai mici.

Biroul de presă al PNL Alba

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Viorile Stradivarius, cele mai scumpe din lume: cât costă un exemplar

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Viorile Stradivarius, cele mai scumpe din lume: cât costă un exemplar

România este printre puţinele ţări din lume care deține o vioară Stradivarius. Stradivarius-ul „Elder-Voicu”, fabricat în Cremona în 1702, este asigurat pentru 1,2 milioane de euro, însă există și viori mult mai scumpe care valorează și de 500 de ori greutatea lor în aur. Iată care sunt cele mai scumpe viori din lume: Vioara românească Stradivarius a fost cumpărat de statul roman în 1956, cu sprijinul, se pare, lui Gheorghe Gheorghiu-Dej și la insistențele fiicei acestuia, „prințesa roșie”, Lica Gheorghiu și i-a aparținut inițial maestrului Ion Voicu. Astăzi această vioară este încredințată celebrului violonist Alexandru Tomescu.

Marele lutier Antonio Stradivari a realizat circa 1.100 de instrumente, viori, viole și violoncele și cam jumătate dintre ele au rezistat până în zilele noastre. O parte dintre acestea se află în colecții particulare, o parte în muzee și câteva aparțin marilor filarmonici sau unor orchestre de renume din lumea întreagă. Astfel, Banca Naţională a Austriei a cumpărat pentru Filamonica din Viena patru viori miracol: „Viotti“ „Chaconne“, „Hammerle” și „“Smith-Quersin“.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mai multe exemplare de Stradivarius sunt în posesia Muzeului Viorii din Cremona, Librăriei Congresului din Washington și Muzeului Muzicii din Paris și alte câteva viori purtând nume misterioase sunt deținute de Palatul Regal din Madrid, Academia Regală de Muzică din Londra şi de Metropolitanul din New York. Cele mai scumpe dintre instrumente sunt cele care au aparținut unor mari nume ale muzicii și care poartă și un al doilea nume alături de anul manufacturării lor de către nemuritorul maestru lutier cremonez.

Acestea valorează conform estimărilor marilor case de licitații chiar și de 500 de ori greutatea lor în aur. Așa sunt de pildă, cele patru „Paganini” ce aparțin Quartetului din Cremona: viorile 1727 şi 1680, viola 1731 și violoncelul 1736 care au fost donate în 1994 unei galerii de artă și care toate au aparținut chiar „violonistului diavolului”, Niccolo Paganini însuşi.

Cele mai scumpe trei viori Stradivarius din lume, sunt cele considerate „de vârf” pentru perioada de aur a lutierului cremonez (cea dintre anii 1700-1720): 1714 „Dolphin”, 1715 „Alard” şi 1716 „“Messiah”, numele celei dintâi, care a aparţinut marelui violonist Iascha Heifetz, venind de la forma și culoarea spatelui care evoca un delfin. Un alt „1716” celebru este Booth cumpărată de o englezoiacă cu acest nume pe la jumătatea anilor 1800, iar recordul faimei îl deține fără îndoială Stradivarius-ul 1710 „Composelice” numit astfel de un duce francez ce a deținut-o și cumpărată apoi, de o fundație japoneză.

Asemenea Stradivarius-ului românesc 1702 „Elder-Voicu”, la care cântă acum violonistul Alexandru Tomescu, mai există câțiva mari interpreți ai lumii care performează cu aceste instrumente aproape neprețuite. Așa este marele Itzak Perlman ce cântă la un Stradivarius „Soil”, Julian Lloyd Weber care are violoncelul „Barjanski” sau celebrul violoncelist Yo-Yo Ma care cântă la Stradivarius „Davidoff”.

sursa: libertatea.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Deschiderea magazinului Decathlon umple mall-ul: Parcările centrului comercial au fost arhipline

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Deschiderea magazinului Decathlon umple mall-ul: Parcările centrului comercial au fost arhipline

Joi, 10 noiembrie, a avut loc inaugurarea primului magazin Decathlon din județul Alba. Deschiderea magazinului i-a făcut pe albaiulieni să iasă din casă la cumpărături, blocând astfel parcarea din fața centrului comercial Alba Mall.

Deși vremea nu a fost cea mai prietenoasă oamenii au stat la coadă pentru a face cumpărături la noul magazin de articole sportive.

Elit - Gustul Desăvârșit

Magazinul Decathlon, situat în incinta Alba Mall are program zilnic, între orele 10-22.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Un val de aer rece lovește România: Temperaturile scad dramatic și încep NINSORILE

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un val de aer rece lovește România: Temperaturile scad dramatic și încep NINSORILE

Vremea se schimbă radical în România. În următoarele zile, frigul pune stăpânire pe țara noastră, iar la munte se anunță lapoviță și ninsori.

Joi, 10 noiembrie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va fi caldă pentru această dată, iar pe parcursul zilei şi în general frumoasă, cu cer variabil.

Elit - Gustul Desăvârșit

Nebulozitatea prezentă în prima parte a intervalului în regiunile nord-vestice va determina pe arii restrânse ploi slabe, apoi se va extinde şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării, iar ploi se vor semnala în Transilvania, în Maramureş, în Moldova, local în Oltenia şi pe suprafeţe mai mici în Banat, Crişana şi Muntenia.

”La altitudini în general de peste 1800 m, trecător, vor fi şi precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, unde la rafală se vor depăşi viteze de 55-60 km/h.

Temperaturile maxime, anunță meteorologii, se vor încadra între 11 şi 20 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade Celsius. Pe alocuri, mai ales la începutul zilei, va fi ceaţă“, anunță ANM.

Vineri, 11 noiembrie, conform meteorologilor, în cea mai mare parte a ţării valorile termice vor fi în scădere faţă de intervalul anterior, dar se vor situa uşor peste cele normale în cea de a doua decadă a lunii noiembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi temporar ploi în Muntenia, local în Oltenia, Dobrogea, Moldova, sud-vestul Transilvaniei, la munte şi izolat, posibil şi în restul teritoriului.

”Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 şi 17 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 1 grad în estul Transilvaniei şi 11 grade Celsius pe litoral. Mai ales dimineaţa şi noaptea, pe alocuri va fi ceaţă“, spun meteorologii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea