Rămâi conectat

Actualitate

La furat nu ne întrece nimeni! Cum a reușit o grupare infracțională de români să golească conturile a sute de americani, suma ajungând la milioane de dolari

Darius BUZGURE

Publicat

în

La furat nu ne întrece nimeni! Cum a reușit o grupare infracțională de români să golească conturile a sute de americani, suma ajungând la milioane de dolari

Cinci români au fost mai ceva ca Bonnie și Clyde în SUA, după ce au reușit să jefuiască milioane de dolari din conturile a sutor de cetățeni americani. Gruparea infracțională, specializată în fraude bancare, alcătuită din români, a fost prinsă după o colaborare a autorităților românești cu Serviciile Secrete din SUA.

Surse din achetă au precizat că prejudiciul este de oridinul milioanelor și că liderii grupării erau trei bărbaţi din Braşov care au racolat mai multe persoane pe care le-au trimis în Statele Unite cu misiunea de a monta pe ATM-uri dispozitive de citire a datelor de pe cardurile bancare.

Numeroși cetățeni americani au rămas cu conturile goale, după ce gruparea infracțională s-a ocupat de acest lucru vreme de un an, chiar peste Ocean.

Bancomantele din Virginia și Carolina de Nord au fost preferate de infractori, iar sumele pe care le extrăgeau erau trimise în România, prin intermediul unor colete expediate pe nume false, şi investite în afaceri imobiliare.

Trei bărbați și două femei, cinci dintre suspecți, au fost reținuți în urma unor percheziții desfășurate în Vâlcea, Brăila și Brașov. Bărbații au fost reținuți pentru 30 de zile, în timp ce femeile au primit arest la domiciliu.

„În fapt s-a reţinut că, în perioada decembrie 2018 – decembrie 2019, pe teritoriul României şi a Statelor Unite ale Americii a acţionat o grupare infracţională specializată în săvârşirea de infracţiuni informatice şi utilizare de echipamente destinate falsificării instrumentelor de plată electronică, în vederea efectuării de operaţiuni frauduloase şi spălare de bani.

În urma investigaţiilor efectuate şi a schimbului de informaţii efectuat prin intermediul U.S. Secret Service s-a stabilit faptul că gruparea infracţională, formată din cetăţeni români, ar fi racolat persoane din România, pe care le-ar fi ajutat să ajungă în S.U.A., de multe ori prin trecerea ilegală a frontierei dintre S.U.A. şi Canada, prin intermediul cărora a fraudat mai multe ATM-uri de pe teritoriul statelor americane Virginia şi Carolina de Nord prin instalarea unor dispozitive de citire a datelor de pe cardurile bancare, iar ulterior efectuarea de retrageri frauduloase din conturile victimelor”, a transmis DIICOT.

Surse: evz.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea