Rămâi conectat

Sport

La finele turului, Metalurgistul Cugir – același punctaj și aceeași poziție ca anul trecut

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În derby-ul de pe Stadionul “Michael Klein”, Metalurgistul Cugir a gustat întâia dată în acest campionat din cupa amară a eșecului și implicit a terminat turul de campionat în Liga a 3-a pe locul secund al Seriei a 9-a. Gruparea de sub Drăgana a pierdut lângă furnale 1-3 cu liderul CS Hunedoara, după ce a condus la pauză cu 1-0 și în acest moment se află la 5 puncte de prima poziție, respectiv la 4 “lungimi” de Viitorul Cluj, surpriza plăcută a turului, clasată pe ultima treaptă a podiumului.

Dacă CS Hunedoara și Metalurgistul Cugir încă mai așteaptă numai confimarea matematică a prezenței în play-off (primele 4 clasate), în schimb pentru celelalte două locuri lupta se pare că se va da între Viitorul Cluj – 16 puncte, Unirea Ungheni și Gloria Bistrița –15 puncte fiecare (următoarele clasate, Avântul Reghin și CS Ocna Mureș – au câte 11 puncte). În acest an se mai dispută încă 5 etape din retur, iar “roș-albaștrii” vor juca în ordine, cu Sănătatea Cluj (deplasare, vineri, 29 octombrie), Unirea Alba Iulia (acasă, 6 noiembrie), la Bistrița (vineri, 12 noiembrie), CS Ocna Mureș (acasă, 20 noiembrie), la Reghin (vineri, 26 noiembrie) și cu Unirea Ungheni (pe teren propriu, în 4 decembrie). Statistic vorbind, după prima parte a campionatului, principalii marcatori în seria conjudețenelor sunt Hergheligiu (CS Hunedoara) – 9 reușite, Astafei (Unirea Ungheni) – 8 goluri, Curtuiuș (Gloria Bistrița) – 7, M. Lupu (Metalurgistul Cugir), Arnăutu (CS Hunedoara) și Stoianof (Gloria Bistrița) – câte 6 goluri.

La nivelul eșalonului terț, pe lângă Metalurgistul Cugir, în această rundă a suferit primul eșec și CSM Slatina (în Seria a 6-a, 0-3 cu Universitatea Craiova 2). Așadar au mai rămas 5 echipe de pe a treia scenă ce nu au cunoscut încă gustul eșecului în această ediție, niciuna cu maximum de puncte: Dante Botoșani (23 de puncte) – Seria 1, Progresul Spartac (25 de puncte) – Seria a 4-a, CSM Reșița (25 de puncte) și Pandurii Tg. Jiu (19) – Seria a 7-a, plus CS Hunedoara (25 de puncte).

Metalurgistul Cugir este la al 9-lea sezon consecutiv pe a treia scenă și a fost mareu cea mai bună competitoare din județ (cu două excepții, în 2016 când a terminat pe trei, și 2018, când s-a clasat pe poziția a 4-a, fiind întrecută de fiecare dată de Performanța Ighiu). Revenind la comportarea grupării de sub Drăgana în aceste nouă etape, este una similară cu cea din sezonul precedent, când după tur “roș-albaștrii” erau tot pe locul secund în Seria a 9-a, cu aceeași linie de clasament (șase victorii, două remize, un eșec), atunci lider fiind Unirea Dej (24 de puncte), diferența fiind doar la nivel de golaveraj, 26-12 (în 2020), respectiv 20-13 (acum).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea