Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

La Cugir, donații pentru spital și pentru elevi din partea Asociației „Prietenii Cugirului” din Nîmes

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Secţiile de Pediatrie şi ORL din cadrul Spitalului Orăşenesc Cugir vor fi dotate cu aparatură nouă în valoare de 2000 de euro. Este vorba de un tensiometru, un pulsoximetru şi un octometru pentru pediatrie, iar pentru secţia ORL va fi achiziţionat un scaun şi o lampă de consultaţii. Fondurile pentru această aparatură provin din donaţiile făcute de asociaţia franceză „Prietenii Cugirului” din Nîmes.

O delegaţie condusă de preşedinta acestei asociaţii, doctorul Michele Goeury s-a aflat luna trecută la Cugir, unde au fost întâmpinaţi de Asociaţia cugireană „Pro Europa – R. G. Chardronnet”, cea care a stabilit şi întreţinut legătura de-a lungul timpului cu partea franceză.

Preşedintele „Pro Europa – R. G. Chardronnet”, Rodica Florea, a declarat că scopul vizitei a fost unul umanitar, acţiunile de binefacere ale francezilor vizând spitalul din Cugir, copiii instituţionalizaţi şi elevii cu rezultate remarcabile, însă cu situaţii materiale precare, din cadrul Colegiului Naţional „David Prodan”.

”Recent, patru reprezentante ale Asociației Prietenii Cugirului din Nimes au fost prezente la Cugir într-o vizită pe care reprezentanții acestei asociații o fac de peste 20 de ani. Asociația franceză este înfrățită și colaborează cu Asociația Pro Europa – R. G. Chardronnet din Cugir. Vizita a avut trei obiective majore: Casa de copii, Colegiul Național David Prodan și Spitalul orășenesc. La Colegiu, în urma discuțiilor cu elevii care au solicitat burse și cu părinții acestora s-a luat decizia să se acorde, pentru anul școlar 2012-2013, 17 burse și ajutoare materiale pentru începerea anului școlar. Este vorba în acest caz de elevi care provin din medii defavorizate și care au rezultate deosebite la învățătură. De asemenea, și copii orfani au primit cadouri și vor fi susținuți, la fel ca în anii trecuți. La Spitalul Orășenesc Cugir s-a făcut comanda pentru achiziționarea de aparatură medicală în valoare de peste 2.000 de euro, pentru Cabinetele ORL și Pediatrie”, a precizat Rodica Florea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea