Rămâi conectat

Curier Județean

La Cugir, braconajul şi poluarea – un pericol pentru fauna piscicolă

Publicat

în

    Diminuarea drastică a efectivelor de peşte din bazinele piscicole ar trebui să constituie un semnal de alarmă pentru Federaţia Română de Pescuit Sportiv, dar şi pentru asociaţiile teritoriale în domeniu, care ar trebui să ia măsuri ferme pentru stoparea unor fenomene de distrugere a resurselor acvatice în bazinul hidrografic al judeţului, susţine preşedintele Asociaţiei de Pescuit Sportiv din Cugir, Ioan Cristea. Cristea afirmă că problema pleacă de la legislaţia în domeniu care până acum s-a dovedit un mare eşec, deşi Federaţia Naţională de Pescuit Sportiv a făcut tot felul de intervenţii pentru modificarea unor acte normative care din păcate s-au lovit de indiferenţa forurilor superioare, fără a se întreprinde ceva pe această linie. El a dat ca exemplu faptul că şi la această oră se permit escavaţii necontrolate în albia Râului Mureş, o situaţie ce duce categoric la distrugerea habitatului resurselor acvatice vii, la care se adăugă braconajul care produce adevărate dezastre ecologice. „Revoltător este că cei care au plătit şi plătesc sunt cei cu „băţul”, fără a se urmări şi prinde marii braconieri”, a completat Cristea. „Vreau să afirm fără teama de a greşi că pescuitul cu ajutorul curentului electric şi cu aşa numitul „triunghi” a devenit un sport naţional care nu mai poate fi tolerat”, a spus preşedintele pescarilor din Cugir. Cristea a ţinut să adauge că diminuarea faunei acvatice ar putea să dureze, dacă nu se iau în calcul efectele produse de construcţia microhidrocentralelor şi staţiile de epurare care poluează mediul acvatic şi pânza freatică, exemplul cel mai plauzibil fiind în opinia sa Râul Cugir care este „mort” din oraş şi până la Şibot, iar autorităţile locale cunosc acest lucru. „Singura salvare după părerea mea este ca asociaţiile de pescari legal constituite să fie împuternicite prin lege, ca împreună cu organele competente ale statului să facă nişte acţiuni concertate de control al locurilor unde există tentaţia de braconaj sau acolo unde există pericol de poluare, astfel încât să contribuim la diminuarea acestui fenomen drastic care poate conduce la dispariţia a tot ce înseamnă resurse acvatice”, a conchis Ioan Cristea. (C.P.)

Publicitate

Curier Județean

Lucrări de infrastructură la Aiud. A fost predat amplasamentul pentru execuția lucrărilor de reabilitare a străzii care face legătura dintre DN1 și Gârbova de Jos

Publicat

în

Lucrări de infrastructură la Aiud. A fost predat amplasamentul pentru execuția lucrărilor de reabilitare a străzii care face legătura dintre DN1 și Gârbova de Jos

Strada Gheorghe Asachi, care face legătura dintre Drumul Național 1 și localitatea Gârbova de Jos va intra în reabilitare

„Astăzi s-a predat amplasamentul pentru execuția lucrărilor de reabilitare a străzii care face legătura dintre DN1 și Gârbova de Jos.

Fiecare stradă, care nu este asfaltată, are urgența ei. Suntem conștienți de asta. Dar prioritizarea intervențiilor ține de mai mulți factori, printre care și existența altor lucrări ocazionate de investiția finală„, a scris City Managerul municipiului Aiud, pe facebook.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Patru pompieri ai ISU Alba au alergat de la Sebeș la Alba Iulia, în cadrul Ștafetei Veteranilor Invictus

Publicat

în

FOTO| Patru pompieri ai ISU Alba au alergat de la Sebeș la Alba Iulia, în cadrul Ștafetei Veteranilor Invictus

Patru pompieri din cadrul ISU Alba au alergat 17 kilometri, din Municipiul Sebeș, până la Alba Iulia, unde a fost predată ștafeta care va avea ca destinație Municipiul Carei.

Suntem onorați că am luat parte la acest eveniment național unde am îmbinat pasiunea pentru sport cu recunoștința pe care o purtăm în suflet pentru eroi.

Electrica Furnizare Discount

Colegii noștri, Plt. Adj. Suvaina Cosmin, plt. Maj. Avram Mihai, sg. Maj. Madaras Mădălin, sg. Maj. Nasta Cătălin au ales să participe la acest deosebit eveniment.

Aceștia au preluat ștafeta din Municipiul Sebeș, au alergat peste 17 kilometri, până în orașul din Inima României – Alba Iulia unde, de asemena, s-a predat ștafeta care va avea ca destinație Municipiului Carei, ultima glie străbună eliberată de sub ocupația horthystă, de către Armata României, la data de 25 octombrie 1944.

Acțiunea organizată de Asociația Invictus România presupune purtarea în alergare, pe trei trasee, a unei ștafete reprezentată de una dintre culorile drapelului tricolor – albastru, galben și roșu.

Regula este ca, în permanență, cel puțin doi participanți să se afle în alergare, ducând, în acest mod, ștafeta mai aproape de destinație. Traseele însumează peste 3.800 de km, având ca punct final de întâlnire municipiul Carei, ultima glie străbună eliberată de sub ocupația horthystă, de către Armata României, la data de 25 octombrie 1944.

Glorie Eternă eroilor!
Go Invinctus!

Citește mai mult

Curier Județean

Tânăr din Alba Iulia, posesor al unui mandat de arestare preventivă, REȚINUT de polițiști: A încălcat condițiile prevăzute de procuror

Publicat

în

Tânăr din Alba Iulia, posesor al unui mandat de arestare preventivă, REȚINUT de polițiști: A încălcat condițiile prevăzute de procuror

Un tânăr, de 20 de ani, din Alba Iulia, posesor al unui mandat de arestare preventivă, pentru o perioada de 30 de zile, emis de către Judecătoria Alba Iulia a fost reținut de polițiști.

La data de 19 octombrie 2021, polițiștii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Alba au depistat și reținut un tânăr, de 20 de ani, din Alba Iulia, posesor al unui mandat de arestare preventivă, pentru o perioada de 30 de zile, emis de către Judecătoria Alba Iulia.

Bărbatul era cercetat sub măsura preventivă a controlului judiciar, pentru infracțiuni contra patrimoniului, iar, ca urmare a încălcării condițiilor prevăzute de procuror, a fost dispusă înlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventivă.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare