Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

La Consiliul Local Ocna Mureș, consens pentru interesele orașului și cetățenilor

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii locali din Ocna Mureș s-au întâlnit recent în prima şedinţă ordinară de lucru a CL. Potrivit purtătorului de cuvânt al administrației locale, Csaba Kolozsvari, au fost prezenţi toţi cei 17 consilieri aleşi şi au fost supuse spre aprobare 23 de Proiecte de Hotărâre, mare parte dintre ele foarte importante pentru comunitate deoarece se referă la investiţii în diferite locaţii oarecum neglijate până acum.

Iată şi câteva exemple:

*Reparaţie fântână arteziană – schimbarea structurii metalice, iluminare, valoare estimată 16.120 lei fără TVA. Execuţia acestei lucrări va duce la modificarea aspectului parcului, adăugând o notă de modernism peisajului.

*Proiectare reconstrucţie şi completare canal gardă – prima etapă pentru repararea, decolmatarea şi completarea canalelor de gardă ale oraşului pentru a preveni efectele negative ale apelor pluviale în exces asupra oraşului. Valoare estimată 45.000 lei fără TVA.

*Modernizare sistem termic la Policlinica Spitalului Orăşenesc Ocna Mureş – Nivelul de degradare precum şi randamentul scăzut al sistemului existent necesită modificări rapide, astfel încât iarna să prindă aceste lucrări finalizate. Valoare estimată 60.000 lei fără TVA.

*Proiectare modernizare cartier Soda – se investeşte în infrastructura de transport. Valoare estimată 20.000 lei fără TVA.

*Achiziţie sistem de pompe apă potabilă – Sistemul de alimentare cu apă potabilă a UMS Ocna Mureş este depăşit fizic şi moral generând numeroase defecţiuni în funcţionare şi consumuri energetice mari. Valoare estimată 40.320 lei fără TVA.

*Proiectare reparare pod rutier peste râul Mureş – Este primul pas pentru începerea lucrărilor de reparaţie la podul rutier de peste râul Mureş. Valoare estimată 35.000 lei fără TVA.

*Infiinţarea, în subordinea CL, a Serviciului de Transport Public Local – Se urmăreşte refacerea transportului local al oraşului Ocna Mureş după un Regulament competitiv, care să impună reguli clare de funcţionare a transportului şi exploatare optimă a traseelor ce vor fi stabilite ulterior.

*Aprobarea desfăşurării în perioada 18-19 august a sărbătorii locale „Zilele Orașului Ocna Mureș” și Festivalul interjudețean de folclor „Tradiții Uiorene”, ediția a III-a – Valoare estimată 40.000 lei.

”Un fapt demn de reţinut este că toate cele 23 de Proiecte de Hotărâre au fost aprobate cu unanimitate de voturi de către consilierii locali, semn că dincolo de divergenţele politice dintre PDL, PNL, PSD, PNŢCD şi PPDD primează interesele oraşului. Unanimitatea nu arată eventuale reveniri la practici de votare comuniste, ci faptul că toate proiectele au fost concepute pentru oraş, pentru locuitori, şi nu pe baza unor interese politice sau de grup. E un lucru îmbucurător că există această unanimitate, demonstrează ca aceste proiecte au fost bine gândite şi concepute, pentru a răspunde necesităţilor şi intereselor reale ale comunităţii”, a precizat reprezentantul primăriei.

„Se observă că majoritatea proiectelor supuse aprobării sunt proiecte de investiţii în infrastructură. Vor fi şi mai multe, dar timpul scurt care s-a scurs de la investirea mea nu a permis întocmirea tuturor proiectelor din aceasta zonă de activitate pe care mi le doresc. Apreciez colaborarea şi interesul consilierilor pentru oraşul Ocna Mureş, faptul că momentul „campanie electorală” a fost depăşit şi că acum interesul local primează interesului de partid sau de grup. Faptul că a existat consens în adoptarea tuturor proiectelor nu face decât să arate că viitorul oraşului chiar interesează pe toţi cei aflaţi în postura de a lua decizii în acest sens”, a declarat primarul Silviu Vințeler.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea