Rămâi conectat

Curier Județean

La CJ Alba, analiză a investițiilor necesare în sectorul infrastructurii de apă și canal din județ

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, s-a întâlnit astăzi cu o delegație formată din reprezentanți ai Ministerului Fondurilor Europene, ai Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, ai unei societăți de consultanță și ai operatorului regional de apă și de canalizare din județul Alba, SC APA CTTA SA.

Intâlnirea a avut ca scop discutarea necesităților de investiții în sectorul de apă și canalizare din județul Alba, fiind analizate atât lucrările și locațiile propuse cât și posibilitățile de finanțare. Membrii delegației au realizat și o serie de deplasări în teren, în perioada 17-19 aprilie, fiind vizitate mai multe localități, pentru a avea o imagine cât mai clară asupra acestor investitii.

În urma acestei analize s-a constatat că necesarul de finanțare în infrastructura de apă și de canalizare din județul Alba, pentru perioada 2014-2020, se ridică la circa 130 milioane euro. Această sumă se va finanța parțial prin Programul Operaţional Sectorial Mediu (circa 90 milioane euro) iar diferența prin Programul Național de Dezvoltare Rurală și din surse  ale comunităților locale.

„Este foarte important să știm din timp ce posibilități de finanțare există pentru necesarul de investiții al județului Alba. Vrem ca în viitor apa și canalizarea să ajungă în toate zonele județului Alba și astfel ne putem pregăti mai bine o strategie de lucru. Putem astfel să ne pregătim pentru a utiliza cât mai eficient banii disponibili prin următoarea alocare financiară a Uniunii Europene, dar și fondurile de la bugetul județului Alba”, a declarat Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea