Rămâi conectat

Curier Județean

La Căpâlna s-a deschis un atelier de țesături tradiționale, sculptură în lemn şi pictură pe sticlă, cu angajaţi din grupuri vulnerabile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un atelier de ţesături tradiţionale, sculptură în lemn şi pictură pe sticlă, în care lucrează persoane din grupuri vulnerabile, a fost deschis la Căpâlna (comuna Săsciori), în cadrul unui proiect de economie socială implementat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba, potrivit unui comunicat de presă.

atelier pictura pe sticlaStructura de economie socială, denumită „FiloArt” Căpâlna, are zece angajaţi, persoane provenite în special din categorii sociale dezavantajate şi din grupuri vulnerabile. Activităţile structurii de economie socială vor fi organizate sub forma unui atelier meşteşugăresc, bazându-se în primul rând pe respectarea tradiţiilor zonei. Astfel la Căpâlna se va realiza sculptură în lemn, pictură pe sticlă, gravură dar şi ţesături tradiţionale din lână şi bumbac.

„Căpâlna este vecină cu satul Laz, un centru de tradiţie al iconarilor transilvăneni, astfel încât era şi normal ca printre activităţile structurii de economie socială să se regăsească pictura pe sticlă şi pictura de icoane pe sticlă. În zona Căpâlna se păstrează şi astăzi tradiţia picturii pe sticlă. Un alt obiect de activitate este sculptura în lemn pornind de la obiecte de uz gospodăresc până la obiecte artizanale. O altă activitate este realizarea de obiecte tradiţionale, ţesături şi cusături respectiv covoare tradiţionale, carpete, pături, trăistuţe, desagi, saci sau piese de costum popular” a spus părintele Nicolae Hulea, coordonatorul Structurii de Economie Socială Căpâlna.

Proiectul „Parteneriat pentru integrare” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Intervenţie 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale”. Proiectul este implementat timp de 12 luni de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia ca beneficiar, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba şi presupune înfiinţarea a două întreprinderi sociale care îşi vor desfăşura activitatea în localităţile Şona şi Căpâlna (comuna Săsciori). Aceste structuri de economie socială oferă locuri de muncă pentru membrii grupurilor vulnerabile acordându-le acestora şansa de a-şi asigura un trai decent prin muncă. Totodată proiectul contribuie la dezvoltarea durabilă  a comunităţilor locale care găzduiesc întreprinderile sociale. (V.N.)

Biroul de presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea