Rămâi conectat

Sport

La Campionatul Mondial de Powerlifting, performanțe deosebite: două medalii de bronz pentru competitorii tricolori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La începutul acestei luni, Africa de Sud a fost gazda Campionatului Mondial de Powerlifting destinat juniorilor. Reprezentativa României a fost formată din 3 sportivi, Cătălin Buciuman și Laurențiu Avram (CS Unirea Alba Iulia), George Moise (Iron Team Ploiești), și doi antrenori, Cristian Oproiu și Ovidiu Pănăzan, acesta din urmă fiind conducătorul delegației și antrenorul celor doi albaiulieni.

Competiția a strâns peste 250 de sportivi din 28 de țări și a adus delegației tricolore două medalii de bronz prin George Moise (cat. 66 kg) și Cătălin Buciuman (cat. 74 kg) și o clasare în primele șase locuri prin Laurențiu Avram (cat. 83 kg). Cătălin Buciuman a participat pentru prima dată în calitate de junior mare, în cadrul acestei competiții, având la un moment dat șansa obținerii unei medalii.

Dincolo de rezultatele excepționale și mai ales constante ale powerliftingului românesc, contextul rămâne fundamental pentru înțelegerea performanței recente. Cu doar trei sportivi, cu eforturi financiare considerabile, România ocupă locul zece pe națiuni într-un sport în care o zi proastă nu poate fi ascunsă de către echipă. România ocupă locul zece între națiunile pentru care sportul e prioritate națională, strategie și nu rezultat de etapă sau conferință de presă. Africa de Sud a fost pentru câteva zile pământ românesc pentru că powerliftingul românesc a avut viziunea performanței și sprijinul unor oameni care au înțeles că la Alba Iulia există pricepere și determinare. Unul dintre aceștia este Corneliu Mureșan, directorul CS Unirea Alba Iulia, cel care a participat decisiv la realizarea deplasării lotului în Africa de Sud, reprezentanții FRP mulțumindu-i pe această cale. Pentru perioada imediat următoare, FRP și sportivii săi continuă pregătirea pentru Campionatul Mondial de Powerlifting destinat seniorilor, competiție care va avea loc în Suedia în perioada 5-10 noiembrie, se arată într-un comunicat de presă remis de Federația Română de Powerlifting, ce are sediul în Cetatea Marii Uniri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea