La Blaj, vara este anotimpul dedicat realizării investiţiilor edilitare

strada blaj2Chiar dacă tradiţional vara este anotimpul dedicat vacanţelor, importante investiţii în infrastructura şi în aspectul edilitar al municipiului se desfăşoară în această perioadă la Blaj. Administraţia publică locală nu intra în vacanţă! Obiectivul nostru e să profităm la maxim de un anotimp excepţional din punctul de vedere al lucrărilor de investiţii pe care le putem executa în oraş”, declară primarul Gheorghe Valentin Rotar.

 Cea mai importantă investiţie care se derulează în prezent în municipiul de la confluenţa Târnavelor poate raporta în prezent un procentaj de realizare de 30%. Acest lucru se concretizează practic în 10 kilometri de extindere realizaţi din totalul de 30 prognozaţi. Administraţia publică locală este în discuţii în prezent cu firma care execută lucrările de extindere a canalizării pentru o suplimentare a forţei de muncă prin crearea unei noi echipe de muncitori menite să accelereze ritmul de implementare al acestui proiect.

 Lucrările de modernizare a Pieţei Mari Agroalimentare, în ciuda unui uşor decalaj, sunt programate să fie finalizate până la sfârşitul acestei luni.

 Ca urmare a lucrărilor de extindere a sistemului de canalizare, edilii monitorizează în această perioadă  modernizarea străzilor Iazului şi Morii cu tot ceea ce înseamnă trotuare, rigole şi asfalt. Termenul de finalizare este 1 iulie.

 Pe strada Golescu, unde s-a încheiat lucrarea de montare a trotuarelor şi rigolelor, până în data de 15 iulie, se va turna un strat asfaltic nou.

 Şi lucrările de construcţie la cele două cămine culturale din Petrisat şi Mănărade sunt în grafic, urmând ca până la sfârşitul lunii septembrie acestea să fie finalizate. Doar anul viitor însa administraţia publică locală va bugeta dotarea acestora cu mobilierul şi aparatură necesară.

 Lucrările de modernizare la Parcul Timotei Cipariu sunt puţin întârziate din cauza ploilor înregistrate în ultima perioadă. În prezent se conturează aleile, se montează fântâna arteziană şi se construieşte un zid de sprijin care are de asemenea şi un rol estetic în proiectul de modernizare.

 La parcul din centrul localităţii Mănărade, deşi modernizarea a fost Blaj zone verziîncepută doar în această primăvară, lucrarea este aproape de finalizare, aceasta urmând a fi dată în folosinţă în luna august. În prezent se lucrează încă la montarea aleilor, urmează iluminatul şi apoi gardul împrejmuitor.

 Rămâne deosebit de importantă în această perioadă şi activitatea Serviciului „Zone Verzi”. Pe tot parcursul verii vegetaţia necesită o activitate de cosire accelerată, plantele trebuie înlocuite acolo unde este cazul şi zonele verzi trebuie în permanenţă udate.

FOTO: arhivă

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

3 Comentarii

IN ATENTIA DOMNULUI PRIMAR GHEORGHE VALENTIN ROTAR 27 iunie 2013 at 9:39

Domnule Primar, va rog sa fiti atent la firmele pe care le angajati sa faca lucrarile de canalizare, deoarece isi bat joc de blajeni. Au angajat muncitori din Blaj si nu-i platesc. Firma respectiva incaseaza bani platiti de blajeni ca impozite si taxe insa cand trebuie sa isi plateasca angajatii din Blaj uita sa o faca. Sunt oameni care nu si-au mai primit salariul de peste 2 luni. Ma refer la firma din Campina. Eu stiu ca actionar la aceasta firma este un PDL-ist de-al dumneavoastra care a fost (sau este) si parlamentar dar acest lucru nu-i confera dreptul sa isi bata joc de blajeni. Blajenii nu au ajuns sclavi pe plantatie sa munceasca gratis sa se imbogateasca pe spinarea lor PDL-istii dumneavoastra.

maria 28 iunie 2013 at 8:33

Stimate domnule, nu Primaria angajeaza firmele care lucreaza la canalizare. O documentare minima v0ar fi aratat ca s-au organizat licitatii la nivel national pentru stabilirea firmelor care lucreaza la canalizare in intreg judetul. Nu are asadar nicio legatura cu apartenenta politica a domnului Rotar. Daca vreti sa mutati discutia in alta parte decat e cu adevarat , puteti sa o faceti insa e gresit. La peste un an de guvernare USL, tarife crescute la toate utilitatile si nici un semn de imbunatatire a nivelului de trai….poate ar fi cazul sa scapati de ” tara PDL-ilui” si sa va indreptati atentia in alta parte!
Primarul Rotar poate fi in cel mai rau caz acuzat ca este printre cei mai buni primari din tzara asta.

apa ctta 28 iunie 2013 at 12:29

Primaria nu are nici o treaba cu firma care executa lucrarile de canalizare. Apa CTTA a incheiat contract cu firma din Campina. Investitia se face din bani europeni si nu are nicio loegatura cu impozitele si taxele locale ale blajenilor. Daca firma din Capina nu si-a platit angajatii ( pe toti, nu doar pe blajeni) este pentru ca la randul sau nu a fost platita. Primaria doar urmareste lucrarea , atata tot!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...