Rămâi conectat

Curier Județean

La Blaj, vara este anotimpul dedicat realizării investiţiilor edilitare

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

strada blaj2Chiar dacă tradiţional vara este anotimpul dedicat vacanţelor, importante investiţii în infrastructura şi în aspectul edilitar al municipiului se desfăşoară în această perioadă la Blaj. Administraţia publică locală nu intra în vacanţă! Obiectivul nostru e să profităm la maxim de un anotimp excepţional din punctul de vedere al lucrărilor de investiţii pe care le putem executa în oraş”, declară primarul Gheorghe Valentin Rotar.

 Cea mai importantă investiţie care se derulează în prezent în municipiul de la confluenţa Târnavelor poate raporta în prezent un procentaj de realizare de 30%. Acest lucru se concretizează practic în 10 kilometri de extindere realizaţi din totalul de 30 prognozaţi. Administraţia publică locală este în discuţii în prezent cu firma care execută lucrările de extindere a canalizării pentru o suplimentare a forţei de muncă prin crearea unei noi echipe de muncitori menite să accelereze ritmul de implementare al acestui proiect.

 Lucrările de modernizare a Pieţei Mari Agroalimentare, în ciuda unui uşor decalaj, sunt programate să fie finalizate până la sfârşitul acestei luni.

 Ca urmare a lucrărilor de extindere a sistemului de canalizare, edilii monitorizează în această perioadă  modernizarea străzilor Iazului şi Morii cu tot ceea ce înseamnă trotuare, rigole şi asfalt. Termenul de finalizare este 1 iulie.

 Pe strada Golescu, unde s-a încheiat lucrarea de montare a trotuarelor şi rigolelor, până în data de 15 iulie, se va turna un strat asfaltic nou.

 Şi lucrările de construcţie la cele două cămine culturale din Petrisat şi Mănărade sunt în grafic, urmând ca până la sfârşitul lunii septembrie acestea să fie finalizate. Doar anul viitor însa administraţia publică locală va bugeta dotarea acestora cu mobilierul şi aparatură necesară.

 Lucrările de modernizare la Parcul Timotei Cipariu sunt puţin întârziate din cauza ploilor înregistrate în ultima perioadă. În prezent se conturează aleile, se montează fântâna arteziană şi se construieşte un zid de sprijin care are de asemenea şi un rol estetic în proiectul de modernizare.

 La parcul din centrul localităţii Mănărade, deşi modernizarea a fost Blaj zone verziîncepută doar în această primăvară, lucrarea este aproape de finalizare, aceasta urmând a fi dată în folosinţă în luna august. În prezent se lucrează încă la montarea aleilor, urmează iluminatul şi apoi gardul împrejmuitor.

 Rămâne deosebit de importantă în această perioadă şi activitatea Serviciului „Zone Verzi”. Pe tot parcursul verii vegetaţia necesită o activitate de cosire accelerată, plantele trebuie înlocuite acolo unde este cazul şi zonele verzi trebuie în permanenţă udate.

FOTO: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea