Rămâi conectat

Actualitate

Kronospan Sebeş & Asociaţia Planeta Verde lansează Campania „Pentru un Sebeş informat. Respirăm acelaşi aer”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sebeş, 19 februarie – Cea mai mare campanie de informare a cetăţenilor oraşului Sebeş cu privire la mediul înconjurător, legislaţie de mediu Europeană şi transpunerea acesteia în legislaţia din România cu privire la emisiile industriale şi calitatea aerului înconjurător va începe în data de 20 februarie 2016.

Kronospan_ziaua portilor deschise 2015 (64)Kronospan Sebeş, împreună cu Asociaţia Planeta Verde, va demara în anul 2016 o serie de campanii şi proiecte legate de protecţia mediului înconjurător, legislaţie de mediu cu privire la emisiile industriale, soluţii şi strategii de reducere a impactului asupra mediului.

Prima campanie ”Pentru un Sebeş informat. Respirăm acelaşi aer” va începe în data de 20 februarie 2016 şi constă în oferirea de informaţii referitoare la legislaţia de mediu impusă de Comisia Europeană, detalii referitoare la formaldehidă şi pulberi utilizate în procesul de producţie, dar şi activităţile şi instalaţiile folosite de către Kronospan Sebeş pentru reducerea emisiilor în atmosferă.

Începând cu data de 20 februarie 2016, toţi cetăţenii interesaţi de subiectele de mai sus sunt aşteptaţi în parcarea din faţa fabricii unde vor primi informaţiile solicitate, în fiecare zi de sâmbătă şi duminică, între orele 13.00 – 15.00, până în data de 30.05.2016.

 

Cei doi organizatori ai acestei campanii au o activitate constantă în problemele de protecţie a mediului.

Asociația Planeta Verde este o asociaţie nonprofit înfiinţată în anul 2010, ai cărei membri fondatori au o experienţă vastă în domenii precum: mediu și schimbări climatice, servicii publice, amenajarea teritoriului, energii regenerabile, turism, cultură civică şi dezvoltare durabilă.

Kronospan Sebeş este cel mai mare producător de plăci pe baza de lemn din România. Compania și-a arătat constant deschiderea pentru informarea corectă a cetățenilor cu privire la orice aspect de mediu legat de activitatea de producție pe care o desfășoară la Sebeș. De asemenea, la nivel local și național compania s-a implicat în diferite campanii în domeniul protecției mediului. În total, în cadrul acțiunilor de mediu au fost curățate peste 100 de hectare de teren. Iar prin proiectul „Mereu Verde”, debutat în anul 2008 sub sloganul „Plantăm viitorul împreună!”, Kronospan desfăşoară periodic activităţi de împădurire, cu implicarea atât a autorităţilor locale şi naţionale, cât şi a partenerilor sociali (instituţii de învăţământ, ONG-uri etc.). Până acum, proiectul „Mereu Verde” a însemnat plantarea a peste 100.000 de puieţi.

Comunicat de presa – Kronospan Sebes


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea