Rămâi conectat

Societate

Kronospan a construit, alături deHabitat for Humanity România, case pentru familiile defavorizate, în cadrul proiectului Big Build

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Kronospan, cel mai mare producător de plăci pe bază de lemn din România, continuă să se implice în proiecte sociale cu un impact real, de data aceasta sprijinindconstruirea de case pentru familiile defavorizate. Compania a fost și în 2015, pentru a patra oară,alături de Asociația Habitat for Humanity România în cadrul proiectului Big Build, cel mai mare eveniment de construcție și voluntariat al anului.

Casa Kronospan
Demarat cu ocazia Zilei Mondiale a Locuirii, stabilită de ONU în prima zi de luni a lunii octombrie (5 octombrie, în acest an), Big Builda fost implementat anul acesta la Bacău. Proiectula presupus construirea a cinci case pentru opt familii nevoiașe, în Cartierul Izvoare al orașului, în doar cinci zile.La construcția locuințelor au participat aproximativ 200 de voluntari din SUA, Irlanda de Nord, Slovacia și România, fiind implicați în proiect angajați din companii locale, persoane publice, precum și beneficiarii caselor.
Kronospana fost alături deHabitat for Humanity România,sprijinind misiunea organizației de a eradica locuirea sărăcăcioasă, încă din 2011. În acest an, Kronospan a oferit materialele necesare construcțiilor, constând în 1.375 de plăci OSB. În total, pe parcursul celor patru ani în care compania a susținut acest proiect, a fost donatun volum de 2.236 de plăci.

Casa Kronospan2
„Ne-am bucurat să fim parte din proiectul Big Build și să contribuim la construirea unui adăpost sigur și decent pentru aceste familii. Ajutorarea persoanelor defavorizate face parte din politica noastră de responsabilitate socială și ne-am implicat, de-a lungul timpului, în mai multe programe cu acest scop. Un exemplu asemănător este proiectul Diaconia, unde am susținut lucrările de mansardare a clădirii asociației și de renovare a sălilor de clasăși a băilor Centrului Educaţional Diaconia. În cadrul aceluiași proiect, am sprijinit renovarea şi construcția de locuințe pentru 33 de familii defavorizate. La nivel local, în Sebeș, sprijinim frecvent școliile cu materiale necesare pentru renovarea sau amenajarea sălilor de curs.”, a declarat Oana Bodea, director de PR Kronospan Sebeș.

Casele au fost ridicate, iar cele opt familii își vor vedeaîmplinit visul de a se muta în noua locuințăpână la Crăciun, când vor fi finalizate toate lucrările la interior. Beneficiarii vor returna către Habitat for Humanity România costul casei la prețul materialelor de construcție, pe o perioadă de 20 de ani, în rate lunare fără dobândă și fără profit. Acest sistem, dezvoltat în 70 de țări, responsabilizează beneficiarii și asigură fondurile necesare pentru construcția cât mai multor locuințe pentru cei care au nevoie de un adăpost.
comunicat de presă Kronospan Sebeș, 13 octombrie 2015


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea