Klaus Iohannis: Urmează săptămâni foarte dificile, care vor fi critice pentru sistemul de sănătate din România. Apel către cetățenii din Diaspora: „Nu veniți acasă de Paște”

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Președintele Klaus Iohannis a susținut astăzi, 3 aprilie, o declarație de presă la Palatul Cotroceni prin care a vorbit despre măsurile luate în actuala criză cauzată de virusul COVID-19, subliniind că urmează clipe grele, critice pentru sistemul de sănătate din țara noastră, rugând astfel cetățenii din țară să respecte cu strictețe legile și ordonanțele militare impuse, iar pe cei din Diasporă să nu vină acasă de Paște.

„Este o etapă pe care, prin măsurile restrictive luate, din vreme, am reușit să o întârziem cât mai mult posibil. Urmează săptămâni foarte dificile, care vor fi critice pentru sistemul de sănătate din România. Este esențial să fim toți conștienți de acest lucru, pentru că vor veni momente cu o mare încărcătură emoțională.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Avem deja de deplăns 116 semeni de-ai noștri. Fiecare zi este o cursă contra cronometru pentru a salva viețile semenilor. Trebuie să câștigăm această bătălie! O luptă pe viață și pe moarte. De aceea, măsurile de distanțare socială, deja implementate, trebuie să rămână în vigoare până când pericolul provocat de acest virus va trece”, a menționat Klaus Iohannis în discursul său.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Președintele a făcut un apel imperativ la cetățeni, rugându-i să stea acasă și să limiteze deplasările doar la cele strict necesrare. De asemenea rugămintea Președintelui a mai fost și ca  aceștia să asigure respectarea legilor și a ordonanțelor militare.

„Fiți vigilenți! Intervenția voastră rapidă și fermă poate salva vieți. Contez pe voi să vă onorați cu resposnabilitate această datorie și vă mulțumesc pentru sacrificiile pe care le faceți

Dragi români, doar respectând cu strictețe, riguros, reguile, îi ocrotim pe cei apropiați și le protejăm sănătatea cetățenilor noștri”, a mai adaugat liderul țării.

De asemenea, Klaus Iohannis a făcut un apel către românii din străinătate și le-a cerut să nu vină acasă de Paște. Președintele a spus că înțelege cât este de greu, dar face acest apel pentru a stopa extinderea coronavirusului.

”Fac un apel către românii din diaspora, un apel necesar, dar care mă întristează: dragii mei, nu veniți acasă de Paște. Anul acesta vom fi alături de cei dragi, dar de la distanță, pentru că este singurul mod de a fi alături de cei dragi, dar fără a le pune în pericol sănătate.

Pentru milioane de credincioși este o dramă reală să nu poată merge la biserică de Paște, dar aveți încredere și împreună vom reveni în bisericile noastre cu o credință și mai puternică. Aceasta este cea mai puternică manifestare creștinească: iubirea și grija față de aproape.

Prin atitudinea responsabilă facem un pas în plus pentru a reveni la viața normală. Cu toții ne-am dori să fie mai ușor, să existe o soluție minune, dar nu avem în acest moment. Singurul lucru pe care îl știm și noi, îl știu și alte țări care se confruntă cu acest coronavirus este că trebuie să păstrăm distanța unii față de ceilalți.”, a spus Președintele.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419