Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Klaus Iohannis – un pretext pentru ruperea USL?

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

IohannisUniunea Social Liberală s-a format pentru că a avut un scop comun, demiterea lui Traian Băsescu. Un om politic, rău sau bun cum a fost a câştigat toate alegerile, fie că au fost pentru Primăria Capitalei, preşedinţie, iar referendumul pentru demitere a fost nevalidat. Este clar, acum când mandatul lui Băsescu este pe final, două partide, unul de dreapta şi altul de stânga, cu electorate şi doctrine diferite nu mai au de ce să menţină alianţa. Iar pentru destrămare au nevoie de un motiv, neacceptarea lui Klaus Iohannis în funcţia de vicepremier. Pe bune?  Acesta să fie motivul?

Destrămarea USL se ştia dinainte de apariţia lui Klaus Iohannis, atât social democraţii cât şi liberalii anunţând că vor merge pe liste separate la alegerile europarlamentare, iar varianta Ponta prim-ministru şi Crin Antonescu preşedinte devenea practic o păcăleală de 1 aprilie.

Statistic vorbind un neamţ inspiră mai multă încredere şi are multe şanse să facă treabă bună decât un român. Primarul Sibiului a mai apărut pe scena politică centrală acum 5 ani, la ultimele alegeri prezidenţiale când PNL a ieşit în faţă cu varianta Iohannis prim-ministru şi Crin Antonescu preşedinte. Crin Antonescu a pierdut un rând de alegeri şi dacă bine ţin minte din `90, nici o formaţiune politică importantă nu a mai susţinut la următoarele alegeri un om politic care a pierdut o bătălie. Nu ştiu de ce ar primi acum Antonescu sprijin având în vedere faptul că în sondaje este principalul vinovat de ruperea uniunii. Nu ar avea PNL şanse mai mari la alegerile prezidenţiale cu o rocadă de tipul Stolojan – Băsescu?


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Floriile 2024. Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice 2025, 2026. Obiceiuri, tradiții și superstiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Floriile 2024 • Când pică Floriile în următorii ani: Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice în 2024, 2025. Floriile ortodoxe 2024 sunt în 28 aprilie, iar Floriile catolice 2024 în 24 martie. Paștele Ortodox 2024 este în 5 mai, iar Paștele Catolic 2024 în 31 martie. În Duminica Floriilor, românii ortodocși sărbătoresc Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea