Klaus Iohannis le cere românilor din diaspora să NU se întoarcă acasă de sărbători: „Să înțelegeți că situația este GRAVĂ”

Klaus Iohannis le cere românilor din diaspora să NU se întoarcă acasă de sărbători: „Să înțelegeți că situația este GRAVĂ”

Președintele Klaus Iohannis îi îndeamnă pe românii din afara granițelor să nu se întoarcă în țară de Paști, având în vedere situația critică actuală. Solicitarea președinelui a fost formulată într-o videoconferinţă cu autorităţile din teritoriu.

„Un cuvânt doresc să spun și despre românii din afara granițelor, despre românii din diaspora. Se apropie sărbătorile pascale. Trebuie să le spunem cu tristețe, dar și cu sinceritate, să nu vină în acest an acasă de sărbători. În Europa practic nu se mai poate circula. Este foarte, foarte complicat. Iar atunci când totuși vin în țară, conform normelor în vigoare stabilite de experți, ei trebuie să intre direct în izolare sau în carantină, de la caz la caz. Și atunci ce rost ar avea să vină, ca să ajungă în carantină sau în izolare pentru cel puțin două săptămâni?

INFORMARE COVID-19

Așadar, transmiteți pe toate canalele: românii din afara granițelor ne sunt dragi. Ne dorim să-i vedem, ne-am dori să fim împreună, dar în acest an, de aceste sărbători nu se poate. Este trist, dar trebuie să fim sinceri pentru a nu crea așteptări care pe urmă nu se împlinesc”, a afirmat Iohannis.

Surse: stiripesurse

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Acum 19 martie 2020 at 15:17

Unii inteleg tarziu ca trebuiau inchise granitele.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...