Rămâi conectat

Ştirea zilei

Klaus Iohannis este așteptat să emită un decret de prelungire a stării de urgență. Ce se întâmplă dacă Parlamentul nu încuviinţează starea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Klaus Iohannis este așteptat să emită un decret de prelungire a stării de urgență. Ce se întâmplă dacă Parlamentul nu încuviinţează starea

Președintele Klaus Iohannis a emis decretat instituirea stării de urgență pe întreg teritoriul României, în data de 16 martie, pentru o perioadă de 30 de zile. Această perioadă urmând astfel să se încheie marți, 14 aprilie, astăzi fiind, teoretic, ultima zi în stare de urgență, coform decretului.

Președintele este așteptat să emită astăzi decretul de prelungire a stării de urgență pentru o nouă perioadă de 30 de zile, coform unei declarații făcute în urmă cu o săptămână:

„Sunt lucruri care se mişcă, însă, trâgând linie, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă. Am solicitat Guvernului să vină cu propuneri. La începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret pentru a prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile. Acest lucru este necesar pentru a ţine epidemia sub control”, a declarat atunci Klaus Iohannis.

Ce se întâmplă dacă Parlamentul votează împotrivă

În termen de cel mult cinci zile de la instituirea stării de urgenţă, preşedintele solicită Parlamentului încuviinţarea măsurii adoptate.

În situaţia în care Parlamentul nu încuviinţează starea instituită, preşedintele României revocă de îndată decretul, măsurile dispuse încetându-şi aplicabilitatea.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că nu va vota prelungirea stării de urgenţă. Tăriceanu acuză autorităţile că duc o „politică anti-românească” şi a afirmat că ar trebui repornită activitatea normală în România, atât în întreprinderi, cât şi în instituţii: „Nu vreau să votez prelungirea stării de urgenţă pentru că văd că la adăpostul ei creşte lipsa de transparenţă şi deschide practic drum liber abuzurilor. Nu vreau să votez starea de urgenţă pentru că o parte importantă din ţară nu e afectată de coronavirus şi nu înţeleg de ce trebuie să penalizăm şi regiunile care nu sunt afectate de coronavirus, la fel cum sunt şi celelalte”.

Primul decret de instituire a stării de urgenţă a primit votul unanim al parlamentarilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 16 APRILIE 2024: 551 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 16 APRILIE 2024: 551 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea