Klaus Iohannis despre ideea carantinării vârstnicilor: „O măsură aberantă. Este INACEPTABIL. NU venim cu astfel de măsuri totalitare”

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

În a treia zi de Paște, Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă de la Palatul Cotroceni, în care a discutat despre relaxarea restricțiilor, atunci când condițiile vor putea fi îndeplinite. De asemenea, președintele a menționat că ideea propusă de directorul Institutului Național de Boli Infecțioase, ce vizează carantinarea separată a vârstnicilor, este o măsură aberantă.

„A apărut o idee care a dus la foarte multă neliniște, și vreau să vă spun clar cum stăm aici. Într-un astfel de plan cineva (nr. Streinu-Cercel) propunea un plan, de exemplu… o măsură ABERANTĂ, altfel nu pot să-i spun… cum că persoanele de peste 65 de ani să fie carantinate, ba chiar să fie luate de acasă și duse în anumite zone de carantină.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Așa ceva nu se va întâmpla. E INACCEPTABIl. Noi trăim într-o societate liberă, o societate care se protejează în cazul epidemei, dar în niciun caz NU venim cu astfel de măsuri totalitare.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Persoanele în vârstă le spun clar: stați liniștiți. Nu vine nimeni să vă ia de acasă, să vă ducă în carantină! Nu vine nimeni să vă impună lucruri inumane!

Atunci când va fi nevoie, vom veni și vă vom explica ce măsuri trebuie luate ca să vă protejați voi față de această boală. În NICIUN CAZ statul NU va veni să impună astfel de măsuri inumane, care nici nu trebuie discutate într-o societate din secolul XXI. Aceste lucruri nu fac decât să inducă panică”, a declarat Klaus Iohannis.

Directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş”, doctorul Adrian Streniu-Cercel a propus un proiect, intitulat „Programul VACANŢA MARE”, pentru perioada de după relaxarea măsurilor de distanţare socială.

Acest proiect vizează prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19, printr-o serie de măsuri riguroase. Printre acestea se numără separarea bătrânilor de familii pentru o perioadă de 3 luni şi izolarea totală în categoria de vârstă 40-65 de ani, „în cazul activităţilor de serviciu neesenţiale pentru funcţionarea în caz de pandemie”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei