Klaus Iohannis a anunțat că va participa la evenimentele prilejuite de Ziua Naţională de la Bucureşti şi Alba Iulia

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis că va participa pe 1 decembrie la evenimentele prilejuite de Ziua Naţională de la Bucureşti şi de la Alba Iulia.

„Vom petrece şi vom sărbători ziua de 1 decembrie aşa cum se cuvine, cu o ceremonie adecvată aici, în capitala României, la Bucureşti, şi în cealaltă capitală, Capitala Unirii. Aceste lucruri le vom organiza împreună, dar cred că aşa, în avanpremieră, este bine ca în acest loc, Sala Unirii, să se afle că pentru noi unirea nu doar despre trecut, este cert despre viitor, dar rolul nostru este şi în prezent şi aşa vom organiza împreună lucrurile”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, la ceremonia de semnare în antologia „Cartea Centenarului”.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Primarul Municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, l-a invitat joi pe preşedintele Klaus Iohannis la Alba Iulia de 1 decembrie.

„Îmi permit să vă invit pe toţi, pe dumneavoastră domnule preşedinte, la Alba Iulia, pe 1 decembrie. Sunt sigur că vom fi împreună, pentru că de la 1 decembrie se vor scrie cei încă minimum 100 de ani de istorie a României”, a spus Mircea Hava.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi în antologia „Cartea Centenarului”.

„Am semnat în Cartea Centenarului, o iniţiativă foarte frumoasă, pentru care vă felicit! Am făcut acest lucru cu sentimentul că istoria, cu faptele şi documentele ei, este nu doar o carte scrisă de înaintaşi, ci şi o cronică ce se completează continuu. Tocmai de aceea, fiecare generaţie trebuie să-şi înţeleagă şi să-şi asume responsabilitatea de a contribui, prin decizii şi acţiuni, la creşterea profilului şi prestigiului României. (…) Îi chem pe toţi cei care îşi vor pune semnătura pe acest document, destinat generaţiilor viitoare, să o facă din perspectiva pe care sacrificiile şi faptele de acum 100 de ani ne-o impun şi cu responsabilitatea obligaţiilor pe care le avem astăzi, pentru viitorul României de mâine”, a spus şeful statului.

Sursa Agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419