Rămâi conectat

Ştirea zilei

Jurnalistul ziarului „Unirea”, Ioan Hănţulescu va merge din nou la puşcărie

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Hantulescu01Jurnalistul ziarului „Unirea”, Ioan Hănţulescu va fi închis timp de 5 zile în Penitenciarul de maximă siguranţă din Aiud alături de criminali, tâlhari, proxeneţi, traficanţi sau alte persoane care sunt certate cu legea penală, fie că au săvârşit fapte din culpă, praeterintenţie, intenţie indirectă sau directă. Cu toate că nu a săvârşit o faptă care să-l priveze de libertate, Ioan Hănţulescu merge pentru a participa la cea de-a doua ediţie a proiectului „Liter-Art”, proiect realizat în parteneriat de Fundaţia Inter-Art Aiud, şi Serviciul de educaţie şi asistenţă psihosocială din cadrul penitenciarului, la care s-au raliat Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” din Aiud, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” şi Centrul Cultural „Augustin Bena” din Alba Iulia.

În perioada sus menţionată cititorii ediţiei tipărite a ziarului „Unirea” vor afla lucruri şi fapte reale din viaţa de după gratii, într-un loc în care guvernează atât legile „interne” cât şi regulamentul scris al penitenciarului. Dacă vrei să afli care este atmosfera într-un regim închis, care sunt legile reale dintr-o închisoare de maximă siguranţă, care sunt liderii informali care „conduc” ostilităţile sau ce pericol te pândeşte dacă vei călca pe „bec”, nu rata ediţiile tipărite ale ziarului „Unirea” din săptămâna de după alegeri.

Aceasta este ediţia a III-a a Simpozionului de Creaţie Literară şi Ilustraţie de carte INTER-ART, o manifestare de creaţie literară şi ilustraţie de carte. Proiectul a reprezentat o premieră naţională în 2012 în ce priveşte organizarea unui eveniment complex de creaţie literară care se va desfăşura şi în acest an pe o perioadă de mai multe zile, cu un program bine stabilit. Timp de o săptămână persoanele selectate vor crea in spaţii special amenajate din interiorul Penitenciarului Aiud pe domenii proprii de creaţie literară: poezie, proză, eseuri, schiţe etc. Pe lângă programul creativ, zilnic vor avea loc dezbateri, mese rotunde, recitaluri de muzică, recitare de versuri, happeninguri artistice. Mai multe întâlniri vor fi destinate graficienilor participanţi în proiect, care vor executa diferite tehnici de grafică – ilustraţie de carte. Fundaţia Inter-Art va asigura materialele necesare creaţiei artistice. Ca rezultat direct al primei ediţii s-a publicat un volum cu selecţii din creaţiile literare produse în timpul simpozionului iar volumul celei de-a doua ediţii este sub tipar. Şi în acest an un juriu mixt ales de organizatori va evalua creaţiile şi va propune cele mai reuşite spre publicare. Lucrările de grafică create în timpul simpozionului vor asigura ilustraţia de carte a volumului. Evenimentul marchează încă un pas foarte important în cadrul programului de parteneriat între  Penitenciarul Aiud si Fundaţia Inter-Art privind organizarea de proiecte cultural-artistice cu scopul de a susţine persoane private de libertate cu abilităţi în domenii creative, respectiv interacţiunea acestor persoane cu societatea civilă. Simpozionul “Liter-Art” a reprezentat o premieră importantă după ce in anul 2008 tot acest parteneriat a realizat o altă premieră de prestigiu – Tabăra Internaţională de Artă Plastică “Prison Art”, proiect în care 10 artişti din 7 ţări au creat timp de 2 săptămâni in interiorul Penitenciarului Aiud alături de 7 persoane private de libertate.

Având în vedere participarea deosebită din anul precedent, Ioan Hănţulescu a fost invitat şi la ediţia de anul acesta.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea