Rămâi conectat

Sport

Judoka albaiulian Marcel Cercea a câştigat Cupa Europei la Piteşti

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sportivul albaiulian Marcel Cercea (CSŞ Alba Iulia) a câştigat competiţia de judo Cupa Europei găzduită la Piteşti la finele lunii trecute. Elevul neobositului antrenor Ioan Todor s-a impus în limitele categoriei 60 kilograme şi implicit a cucerit medalia de aur. Competitorul din Cetatea Marii Uniri a învins în toate cele 5 meciuri susţinute, finala fiind în compania unui sportiv din Kazakhstan, învins prin ippon. La respectiva categorie au fost înscrişi 31 de competitori, pe podium mai clasându-se Nursultan Issa (Kazakhstan) – locul doi, Marko Grandic (Serbia) şi Ardak Kakimov (Kazakhstan) – ambii locul trei.
Marcel Cercea are 16 ani şi este elev al Şcolii cu program incluziv Alba Iulia. Talentatul judoka face parte din Centrul Olimpic Piteşti, fiind titular incontestabil al categoriei care l-a consacrat, 60 kilograme. Cercea nu este la prima performanţă notabilă din 2012, el fiind campion naţional la Under 17, în luna martie, la Arad, mai având şi medalie de bronz la categoria superioară de vârstă, Under 20. „Cercea este un sportiv de viitor, înzestrat cu calităţi deosebite pentru sportul de performanţă. Face judo de la vârsta de 6 ani, şi este posibil să participe la Campionatele Europene pentru cadeţi, Under 17. Am mare încredere în potenţialul său şi ţinta noastră este să ajungem la Olimpiada din 2016, în Brazilia, totul depinde numai de el”, a declarat Ioan Todor (CSŞ Alba Iulia). În acelaşi context, mai precizăm că recent, la Roman, la Campionatele Naţionale Şcolare, sportivul Tiberiu Kristof (CSŞ Alba Iulia), elev al LPS Alba (pregătit tot de Ioan Todor) a reuşit să cucerească medalia de bronz la categoria 55 kilograme, Under 20, juniori. Următoarea întrecere va fi euro-regiunea de la Arad, în perioada 12-13 mai, la Under 11 şi Under 13. (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea