Rămâi conectat

Actualitate

JUDO: Albaiulianul Marcel Cercea a câştigat Cupa Europei de la Piteşti

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Judoka albaiulian Marcel Cercea (17 ani, dublă legitimare CSŞ Alba Iulia – CSU Piteşti) a realizat un rezultat de prestigiu pentru Alba şi a câştigat Cupa Europei pentru cadeţi Under 18, competiţie desfăşurată în week-end-ul trecut la Piteşti. Sportivul din Cetatea Marii Uniri a dominat categoria 60 kilograme, impunându-se în finală, prin ippon, în compania unui sportiv brazilian.

Este un rezultat excelent, care confirmă începutul foarte bun de an al acestui talentat judoka. Ne bucură această performanţă, practic reeditându-şi rezultatul de la Piteşti, de la Cupa Europei de anul trecut”, a declarat antrenorul Ioan Todor (CSŞ Alba Iulia).

Cercea nu este la prima performanţă notabilă din 2013, el fiind campion naţional în două rânduri, la Under 18 şi Under 20, precum şi medaliat cu argint la Campionatele Naţionale Şcolare. În bătăliile de pe tatami în Europa şi-a mai adăugat în palmares o medalie de bronz cucerită la Zagreb, în luna martie, la o altă etapă a Cupei Europene.

La întrecerea de la Piteşti au mai fost prezenţi alţi doi competitori din Alba Iulia, Darius Bogdan (CS Unirea Alba Iulia) – clasat pe locul 7 la categoria 66 kilograme, respectiv Cătălin Crişan (CSŞ Alba Iulia – CS Unirea Alba Iulia) . la categoria 60 kilograme.

Component al lotului olimpic de la Piteşti, la fel ca şi Cătălin Crişan, Cercea are în agendă alte participări la concursuri de Cupa Europei, la Berlin (4 mai), sau din Polonia (18 mai, Bielsko Biala), totul depinzând de resursele finaciare ale Federaţiei Române de Judo.

Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea