JUDO: Albaiulianul Marcel Cercea a câştigat Cupa Europei de la Piteşti

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Judoka albaiulian Marcel Cercea (17 ani, dublă legitimare CSŞ Alba Iulia – CSU Piteşti) a realizat un rezultat de prestigiu pentru Alba şi a câştigat Cupa Europei pentru cadeţi Under 18, competiţie desfăşurată în week-end-ul trecut la Piteşti. Sportivul din Cetatea Marii Uniri a dominat categoria 60 kilograme, impunându-se în finală, prin ippon, în compania unui sportiv brazilian.

Este un rezultat excelent, care confirmă începutul foarte bun de an al acestui talentat judoka. Ne bucură această performanţă, practic reeditându-şi rezultatul de la Piteşti, de la Cupa Europei de anul trecut”, a declarat antrenorul Ioan Todor (CSŞ Alba Iulia).

USR - Alegeri parlamentare 2020

Cercea nu este la prima performanţă notabilă din 2013, el fiind campion naţional în două rânduri, la Under 18 şi Under 20, precum şi medaliat cu argint la Campionatele Naţionale Şcolare. În bătăliile de pe tatami în Europa şi-a mai adăugat în palmares o medalie de bronz cucerită la Zagreb, în luna martie, la o altă etapă a Cupei Europene.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

La întrecerea de la Piteşti au mai fost prezenţi alţi doi competitori din Alba Iulia, Darius Bogdan (CS Unirea Alba Iulia) – clasat pe locul 7 la categoria 66 kilograme, respectiv Cătălin Crişan (CSŞ Alba Iulia – CS Unirea Alba Iulia) . la categoria 60 kilograme.

Component al lotului olimpic de la Piteşti, la fel ca şi Cătălin Crişan, Cercea are în agendă alte participări la concursuri de Cupa Europei, la Berlin (4 mai), sau din Polonia (18 mai, Bielsko Biala), totul depinzând de resursele finaciare ale Federaţiei Române de Judo.

Dan HENEGAR

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419