Județul Alba va avea o orchestră de cameră formată din 16 interpreți și un dirijor

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

orchestra de cameraConducerea Consiliului Județean Alba a avizat astăzi favorabil înființarea unei orchestre de cameră a județului Alba.

Potrivit CJ Alba, “orchestra, ce va funcționa ca un serviciu distinct în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” al județului Alba, va debuta cu un concert inaugural la Sala Unirii, la jumătatea lunii iulie, urmînd apoi ca din 15 septembrie să înceapă stagiunea de concerte.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Decizia înființării acestei orchestrea a fost luată în urma analizelor făcute în cadrul serviciilor de specialitate ale Consiliului Județean, reprezentând o nouă etapă de dezvoltare a politicii culturale a CJ Alba.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Formată din 16 interpreți și un dirijor, orchestra va susține atât concerte în cadrul programelor instituțiilor de cultură și la evenimentele de anvergură din județ, cât și stagiuni itinerante, asigurând programe de muzică simfonică și cultură de calitate tuturor orașelor din județul Alba.”

foto arhivă

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Must de Jidvei

4 Comentarii

Floricel 28 mai 2013 at 14:29

Propun respectos domnului Ion Dumitrel Presedinte al CJ ca la 25 octombrie acesta veritabila orchestra sa cante in Cimitirul Eroilor iar taxa de intrare sa fie de un leu pentru ca pana la 1 Decembrie din banii adunati sa se reabiliteze continuarea gardul cimitirului si a celor 47 de morminte de eroi r o m a n i care arata jalnic pentru ca Prsedintele PDL domnul Primar Hava refuza cu indarjire sa finanteze reabiliarea acestui obiectiv de patrimoniu de si conform legii no 422/ 18 iulie 2001 art.46 litera „e”, are obligatii in aceasta directie.

up 28 mai 2013 at 15:04

@Floricel

Ii doare undeva pe Dumitrel sau pe Hava de eroii romani… Daca ar fi avut ceva de castigat sau vre-o firma pedelista le platea „dijma cuvenita” ar di reparat de mult acel gard de care vorbesti.

Alex 28 mai 2013 at 16:12

Stimate Domn Presecan, de ce nu spuneti ca, Maestrul Ioan Chiciudean a fost cel acre a promovat aceasta idee si sa concretizat cu roman florin si Ion Dumitrel.Felicitarii Maestre.

Nicu 31 mai 2013 at 15:25

Nu domunul Chiciudean a Promovat aceasta ideea . Domnu Alex va inselati. Acest proiect a fost initiat in la initiativa D-l profesor Liviu Cernat si a presedintelui CJA Ion Dumitrel.

Comentariile sunt oprite