Rămâi conectat

Actualitate

Judeţul Alba trimite mâine la Guvern datele cerute de Curtea Constituţională

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Prefectul judeţului Alba, Dan Coriolan Simedru, a solicitat ca toţi primarii din judeţ să fie notificaţi în sensul transmiterii tabelelor nominale şi numerice cu persoanele înscrise în listele electorale permanente până mâine la ora 17.00, după cum anunță reprezentantul InstituțieiPrefectului, Ada Rus.

În cazul primăriilor care au comunicat faptul că în localitatea lor nu există nicio persoană care să se încadreze în cele 9 categorii, definite de Guvern ca făcând obiectul reactualizării listelor electorale permanente, prefectul Dan Coriolan Simedru a precizat că „nu există cifră greşită în cazul de faţă, singura mea cerinţă fiind aceea ca primarii şi ceilalţi responsabili la nivel local să îşi asume prin semnătură situaţia pe care ne-o transmit”.

În baza ultimei centralizări, care răspunde întocmai ultimelor cerinţe ale Curţii Constituţionale, la nivelul celor 18 primării ce au transmis date până în prezent s-au identificat 54 de persoane decedate care se regăsesc pe listele electorale permanente, actualizate la data de 10 iulie 2012, 2 persoane care şi-au pierdut dreptul de vot, 2186 persoane al căror act de identitate a expirat şi nu a fost reînnoit şi 1 persoană care şi-a schimbat domiciliul fără a fi radiată din lista localităţii rezidenţei anterioare. De precizat faptul că au transmis date, până în 16 august inclusiv, primăriile Alba Iulia, Aiud, Livezile, Întregalde, Almaşu Mare, Poiana Vadului, Blandiana, Şibot, Meteş, Daia Română, Ohaba, Cergău, Ocoliş, Roşia de Secaş, Ighiu, Sălciua, Stremţ şi Cenade.

 „Deşi datele trebuiau transmise zilnic, aşa cum ne-a solicitat Guvernul, sunt convins că multe dintre primării au preferat să ne comunice o singură dată situaţia completă, centralizată la nivelul localităţii lor. Acest aspect contează mai puţin, avem obligaţia să transmitem la Guvern situaţia centralizată la nivel de judeţ până în 18 august 2012. Cred în responsabilitatea faţă de lege a fiecărui primar din judeţul Alba, de aceea am convingerea că, până mâine la ora 17:00, vom primi situaţia corectă şi clară din fiecare localitate, în aşa fel încât şi Instituţia Prefectului-Judeţul Alba să poată să comunice mai departe centralizatorul final, aşa cum a solicitat Curtea Constituţională şi mai departe Guvernul României. Chiar dacă decizia Curţii este obligatorie pentru toată lumea, vreau să le mulţumesc pe această cale primarilor, secretarilor şi şefilor serviciilor publice comunitare pentru evidenţa persoanelor, precum şi celorlalţi implicaţi în această acţiune, pentru munca şi eforturile lor. Apreciez de asemenea şi gradul de implicare, în primul rând al primarilor, pe care l-am dedus din faptul că nu au avut nelămuriri pe parcurs, ceea ce înseamnă că toţi au fost serioşi şi atenţi, asumându-şi responsabilitatea faţă de această acţiune”, a declarat Dan Coriolan Simedru, prefectul judeţului Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea