Județul Alba primește fonduri europene în valoare de 86,6 milioane de euro pentru renovarea și extinderea rețelei de distribuție a apei potabile

Comisarul european Corina Crețu a aprobat finanțarea proiectului ce va oferi acces îmbunătățit la apa potabilă în Alba. 106.500 de locuitori din județ vor avea în viitor acces la sistemul de distribuție a apei potabile, prin intermediul unei investiții din fonduri europene de 86,6 milioane de euro din Fondul de coeziune.

„Accesul la apă curată nu ar trebui să fie un lux. Proiectele politicii de coeziune reprezintă, la modul concret, Europa care se preocupă de bunăstarea cetățenilor săi și de protecția mediului”, a argumentat comisarul european pentru politică regională Corina Crețu.

ELIT

Proiectul, cofinanțat de Uniunea Europeană, include renovarea și extinderea sistemului de tratare a apelor uzate și a celui de distribuție a apei potabile din 15 localități din județul Alba, respectiv: Alba Iulia, Aiud, Blaj, Zlatna, Abrud, Ocna Mureș, Baia de Arieș, Lopadea Nouă, Sâncel, Unire, Ighiu, Mihalț, Bucerdea Grânoasă, Crăciunellu de Jos și Arieșeni.

Lucrările urmează a fi finalizate până la finalul anului 2021.

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...