Rămâi conectat

Politică Administrație

Județul Alba, invitat de primarul din Tg. Mureș să se alăture proiectului ”Dracula”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Autorităţile locale din Alba ar putea participa, alături de cele din Mureș, Braşov, Sibiu, Cluj și Bistriţa-Năsăud la dezvoltarea, din fonduri europene, a unui proiect regional denumit „Dracula”, care să prezinte şi să valorifice miturile şi legendele locale, propunerea fiind făcută de primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, după cum anunță MEDIAFAX.

Potrivit informaţiilor postate, miercuri, pe site-ul Primăriei Târgu Mureş, primarul oraşului, Dorin Florea, le-a propus edililor din localităţile şi judeţele învecinate să colaboreze pentru accesarea de fonduri europene în exerciţiul financiar 2014-2020 pentru mai multe proiecte, printre care se numără şi unul în domeniul turismului, care să exploateze mitul lui Dracula.

Exploatarea mitului Dracula oferă posibilitatea dezvoltării unor proiecte importante având ca scop valorificarea zestrei culturale a Transilvaniei, context în care municipiile Târgu Mureş şi Sighişoara pot ocupa un loc esenţial”, afirmă reprezentanţii Primăriei, care susţin că dezvoltarea acestui proiect este „de interes regional, naţional şi internaţional”.

Totodată, sunt vizate proiecte de utilitate publică, precum realizarea barajului de la Răstoliţa „de o manieră în care acesta să fie punctul esenţial de alimentare cu apă pentru aproximativ jumătate din judeţul Mureş”, dezvoltarea unui „Centru de informatică medicală şi dezvoltare IT” şi „abordarea cu IBM a unor dezvoltări privind crearea Oraşului IT”, alături de achiziţionarea unui „supercomputer”, parte componentă a proiectului Digital Mureş, care va deservi cercetarea ştiinţifică universitară în judeţele Mureş, Cluj, Alba, Sibiu şi Braşov.

Se impune, urgent, armonizarea proiectelor noastre cu cele ale judeţelor învecinate, precum şi stabilirea unor acţiuni comune, convergente şi unitare, pentru a ne contura locul şi rolul în viitoarea configuraţie administrativ-teritorială, a cărei principală caracteristică trebuie să fie coeziunea regională„, se mai arată în propunerea înaintată de Florea primarilor din celelalte cinci judeţe din Transilvania.

Sursa: MEDIAFAX


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea