Judeţul Alba în avangarda luptei împotriva poluării

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Judeţul Alba a semnat la sfârşitul săptămânii trecute, la Davies (California), „R20 – Carta Regiunilor pentru Acţiuni Climatice” (R20 Charter), un document care se adresează autorităţilor locale şi liderilor subnaţionali din toată lumea. Carta reprezintă de fapt actul de naştere al unei coaliţii internaţionale iniţiate de guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger, care va avea drept scop combaterea schimbărilor climatice şi a încălzirii globale. Judeţul Alba a fost singurul judeţ din România şi una dintre cele 5 regiuni europene (alături de Flevoland – Olanda, Azores – Portugalia, Istria – Croaţia şi Donetsk – Ucraina) care au fost invitate la semnarea documentului de către Arnold Schwarzeneger. Invitaţia din partea guvernatorului a venit prin intermediul Adunării Regiunilor Europei. De alfel, delegaţia a fost condusă de către preşedintele ARE, doamna Michele Sabban.
„R20” a luat fiinţă în cadrul Summitului pe probleme climatice al Guvernatorilor, un eveniment care a adunat la Davies aproximativ 1500 de politicieni, membri ai administraţiilor locale din toată lumea, activităţi, profesori şi cercetători dar şi vedete cum sunt Harison Ford sau James Cameron (autorul Filmului Avatar), care au decis să îşi folosească imaginea pentru a susţine ideea unei lumi mai puţin poluate. Mesaje înregistrate au trimis şi preşedintele SUA, Barack Obama şi prinţul Charles. „Schimbarea climei este o problemă globală care necesită acţiune la toate nivelele de guvernământ în parteneriat cu sectorul privat, organizaţiile neguvernamentale şi mediul academic. Ca lideri subnaţionali, noi trebuie să fim activi în acest domeniu, dar este nevoie de o coaliţie a noastră, a celor care ne regăsim în aceste idei, fie că suntem din Statele Unite sau din Europa”, a spus guvernatorul Arnold Schwarzenneger (care va rămâne în funcţie până în primăvara anului viitor).
„Suntem printre puţinele regiuni din Europa invitate de guvernatorul Californiei să semneze acest document important. Aceasta înseamnă că prin interesul constant pe care îl manifestăm pentru domeniul energiei obţinute din surse regenerabile şi al reducerii emisiilor de CO2 suntem pe calea cea bună. Acest parteneriat cu Arnold Schwarzenneger ne va motiva şi mai tare”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel. „Sunt foarte mândră că Adunarea Regiunilor Europei este printre membrii fondatori ai acestei mişcări” a spus şi Michele Sabban, care a mai insistat asupra faptului că iniţierea R20 reprezintă un mesaj puternic transmis de regiuni guvernelor naţionale. (N.L.)

USR - Alegeri parlamentare 2020
PMP - Alegeri parlamentare 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

rosca 23 noiembrie 2010 at 11:08

Daca ar sti americanii cite decese de cancer au fost doar in acest an la Sebes, poate ar fi curiosi sa afle ce se intimpla aici !
Asa poate ar afla lumea intreaga ca aici fundtioneaza O FABRICA A CANCERULUI, care nu are voie sa produca substanta xauzatoare in tara de bastina a firmei, dar are voie la noi pt. ca suntem subdezvoltati mental sau anumite persoane interesate material!

capul lui decebal 23 noiembrie 2010 at 14:18

Sintem pe val. Un judet cu un potential poluator de invidiat si in cazanele iadului. Sebesul a fost cireasa de pe tort care ne-a fost „servita” dupa revolutie, pe linga ce aveam in dotare la Rosia Montana, Baia de Aries, Arieseni, Almasu Mare , mine, steril prost conservat, lacuri, riuri si fintini toxice si cine stie poate si citeva depozite de substante radioactive aduse si ingropate pe intuneric. Nu ne facem griji ca ” sintem in avangarda luptei …” Penibil.

Comentariile sunt oprite