Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Judeţul Alba în avangarda luptei împotriva poluării

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Judeţul Alba a semnat la sfârşitul săptămânii trecute, la Davies (California), „R20 – Carta Regiunilor pentru Acţiuni Climatice” (R20 Charter), un document care se adresează autorităţilor locale şi liderilor subnaţionali din toată lumea. Carta reprezintă de fapt actul de naştere al unei coaliţii internaţionale iniţiate de guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger, care va avea drept scop combaterea schimbărilor climatice şi a încălzirii globale. Judeţul Alba a fost singurul judeţ din România şi una dintre cele 5 regiuni europene (alături de Flevoland – Olanda, Azores – Portugalia, Istria – Croaţia şi Donetsk – Ucraina) care au fost invitate la semnarea documentului de către Arnold Schwarzeneger. Invitaţia din partea guvernatorului a venit prin intermediul Adunării Regiunilor Europei. De alfel, delegaţia a fost condusă de către preşedintele ARE, doamna Michele Sabban.
„R20” a luat fiinţă în cadrul Summitului pe probleme climatice al Guvernatorilor, un eveniment care a adunat la Davies aproximativ 1500 de politicieni, membri ai administraţiilor locale din toată lumea, activităţi, profesori şi cercetători dar şi vedete cum sunt Harison Ford sau James Cameron (autorul Filmului Avatar), care au decis să îşi folosească imaginea pentru a susţine ideea unei lumi mai puţin poluate. Mesaje înregistrate au trimis şi preşedintele SUA, Barack Obama şi prinţul Charles. „Schimbarea climei este o problemă globală care necesită acţiune la toate nivelele de guvernământ în parteneriat cu sectorul privat, organizaţiile neguvernamentale şi mediul academic. Ca lideri subnaţionali, noi trebuie să fim activi în acest domeniu, dar este nevoie de o coaliţie a noastră, a celor care ne regăsim în aceste idei, fie că suntem din Statele Unite sau din Europa”, a spus guvernatorul Arnold Schwarzenneger (care va rămâne în funcţie până în primăvara anului viitor).
„Suntem printre puţinele regiuni din Europa invitate de guvernatorul Californiei să semneze acest document important. Aceasta înseamnă că prin interesul constant pe care îl manifestăm pentru domeniul energiei obţinute din surse regenerabile şi al reducerii emisiilor de CO2 suntem pe calea cea bună. Acest parteneriat cu Arnold Schwarzenneger ne va motiva şi mai tare”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel. „Sunt foarte mândră că Adunarea Regiunilor Europei este printre membrii fondatori ai acestei mişcări” a spus şi Michele Sabban, care a mai insistat asupra faptului că iniţierea R20 reprezintă un mesaj puternic transmis de regiuni guvernelor naţionale. (N.L.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ești pregătit să te înscrii pentru a urma un program de studii universitare, dar nu știi care dintre acestea ți se potrivește? Accesează platforma YTM.ro, oferită gratuit de Universitatea de Vest din Timișoara

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ești pregătit să te înscrii pentru a urma un program de studii universitare, dar nu știi care dintre acestea ți se potrivește? Accesează platforma YTM.ro, oferită gratuit de Universitatea de Vest din Timișoara UVT pune la dispoziția elevilor din întreaga țară, în mod gratuit, servicii permanente de consiliere individuală în carieră. Platforma YTM este o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea