Rămâi conectat

Ştirea zilei

Județul Alba este pe podium la transportul clandestin de lemne. Doina Pană: Din 8 octombrie, 11 transporturi ilegale

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doina Pana06Sistemul informatic de control pentru prevenirea tăierilor ilegale, cunoscut sub numele de ”Radarul pădurilor” arată că în Alba, din 8 până în 21 octombrie au fost semnalate 11 transporturi ilegale, iar județul nostru a ”prins” ultima treaptă a podiumului.

Informația a fost furnizată de Ministrul delegat pentru Ape şi Păduri, Doina Pană, în cadrul unei conferințe de presă a PSD Alba.

”Transporturile ilegale au fost descoperite combinat. Și prin 112 și prin modul în care funcționează sistemul”, a spus Doina Pană.

Ministrul a explicat că sistemul a fost implementat în urma dorinței cetățenilor care le-au transmis guvernanților să facă ceva ”să rămână păduri și pentru copiii noștri”. Astfel, transporturile ilegale pot fi semnalate de orice cetățean, prin numărul de urgență 112, comunicând numărul de înmatriculare al mașinii care ar executa un transport ilegal. Doina Pană a precizat că ar dori ca legislația să fie modificată astfel încât să se ajungă la confiscarea mijlocului de transport, nu doar a lemnului transportat ilegal.

Totodată, lemnul tăiat ilegal, nu poate fi utilizat.

”Radarul pădurii este foarte eficient pentru că merge pe principiul să nu mai tai ilegal pentru că nu ai ce face cu lemnul tăiat ilegal. Noi în momentul în care urmărim în timp real drumul lemnului din pădure până la destinatar, avem niște căi de control. Lemnul care pleacă din pădure trebuie să ajungă într-un depozit și nu poate intra până cei de acolo verifică dacă acel cod care l-au primit este corect”, a mai spus ministrul.

Doina Pană se află într-un tur de forță prin țară, Alba fiind unul dintre cele 8 județe pe care le vizitează în tot atâtea zile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea