Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sănătatea și natură

Judeţul Alba a primit anul acesta aproape 20,5 milioane de lei pentru programele naţionale de sănătate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Judeţul Alba a primit anul acesta 20.471.000 de lei pentru medicamentele pentru boli cronice cu risc crescut utilizate în programele naţionale cu scop curativ şi 1.562.000 de lei pentru materiale sanitare specifice utilizate în programele naţionale cu scop curativ.  Pentru prima dată după mulţi ani a fost reluat programul naţional de tratament al hemofiliei şi talasemiei, odată cu crearea Spital Alba Iulia02compartimentului de hematologie în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba şi angajarea unui doctor specialist. Programul a fost finanţat în Alba, în 2014, cu 345.000 de lei pentru diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor cu hemofilie sau talasemie, care până acum erau cuprinşi în programele curative ale altor judeţe.

Din punct de vedere al sumelor repartizate – şi ţinând cont că Alba are deja o secţie de oncologie –  cea mai mare sumă este alocată pentru subprogramul de tratament al bolnavilor cu afecţiuni oncologice – 10.450.000 de lei. Deoarece programul de reconstrucţie mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare este abia la început, pentru Alba nu a fost alocată nicio sumă. Dar aceasta nu înseamnă că doritoarele nu îşi pot depune dosarele medicale pentru protezele mamare, pe viitor, la Casa de Asigurări de Sănătate Alba.
Pentru medicamentele bolnavilor de diabet zaharat – în diferite stadii – a fost alocată suma de 8.269.000 de lei. În plus, pentru materialele sanitare necesare tratării acestei boli au fost alocaţi 990.000 de lei, iar pentru consumabilele pompei de insulină – 21.000 de lei. Pentru achiziţionarea pompelor de insulină nu a fost alocat niciun leu. Programul naţional de diagnostic şi tratament al bolilor rare a fost finanţat în Alba cu 233.000 de lei. Cu o sumă destul de mare a fost finanţat, în Alba, programul naţional de transplant de organe, ţesuturi şi celule de origine umană, respectiv 1.174.000 de lei. Pentru ortopedie, proteze şi alte obiecte medicale, a fost alocată suma de 551.000 de lei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea