// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Judecătoria Deva a admis cererea de liberare condiționată pentru fostul președinte al ANOFM, Silviu Bian, condamnat la șase ani de închisoare pentru luare de mită

Judecătoria Deva a admis, marţi, cererea lui Silviu Bian, fost președinte al ANOFM, de liberare condiţionată din închisoare după 3 ani şi 4 luni de detenţie.

Decizia instanţei poate fi contestată de procurorii DNA la Tribunalul Hunedoara. Silviu Bian a fost condamnat definitiv, în aprilie 2014, la 6 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie.

Fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă a înregistrat cererea de liberare condiţionată în 26 iulie.

Până la termenul din 12 septembrie, instanţa de judecată a solicitat relaţii de la Penitenciarul Bîrcea Mare cu privire la activităţile lucrative efectuate de condamnat şi a cerut să se depună la dosar lucrarea ştiințifică scrisă de Silviu Bian, care se numeşte ”Impactul Migraţiei asupra Pieţei Forţei de Muncă din România”.

Silviu Bian a fost trimis în judecată în noiembrie 2011, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru luare de mită, în formă continuată. Alături de el au fost deferiţi justiţiei Cristache Ristea, fost director executiv al Centrului de Formare Profesională a Personalului ANOFM, şi Alexandra Maria Ţichindelean, fost director al Organismului Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane din cadrul ANOFM. Cristache Ristea a primit 4 ani de detenţie, iar Alexandra Maria Ţichindelean a fost condamnată la 2 ani de închisoare.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada decembrie 2010 – octombrie 2011, Silviu Bian, în calitate de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă şi al Consiliului de administraţie din cadrul ANOFM, a primit peste 270.000 de euro de la opt angajaţi, în cadrul a două proiecte destinate dezvoltării resurselor umane, finanţate din fonduri europene, pentru a vira 25 la sută din costul acestora, reprezentând cofinanţarea din fonduri proprii, alocate din bugetul asigurărilor pentru şomaj

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

loading...

4 Răspunsuri la Judecătoria Deva a admis cererea de liberare condiționată pentru fostul președinte al ANOFM, Silviu Bian, condamnat la șase ani de închisoare pentru luare de mită

 1. HH 12.09.2017 la 18:38

  Alt pedelist nenorocit liberat anticipat pentru ca a scris lucrări științifice! !!!

 2. mike 12.09.2017 la 20:13

  Daca era Ceusescu la putere — avea cosciugul comandat si umplut cu–excrocul- — Dar acum incurajam mita si punem coroane pe capul sugativelor-, -De fapt ce spune legea?? — Daca a fost judecat pe bune — 6- ani de detentie–si daca se hotaraste –eliberarea — atunci ceva PUTRED – e in justitia romaneasca — sau prea multa marsavie in sistem. Eu am sa vin si o sa fur o paine — i-mi dat 10 ani de puscarie pe bune da , fiindca eu nu am neamuri la Erusalem sau pile la partid-???- Mama voasta de BANDITI infecti– DE ASTA TREBURILE MERG -PROST- IN ROMANIA– Pe cind -CURATENIE GENERALA –gunoaiele trebuesc aruncate –miroase urat!!!

 3. ineptul 12.09.2017 la 23:59

  …legea, ofera acest drept oricarei persoane incarcerate indiferent de motivul pentru care executa pedeapsa cu inchisoare. Daca cumva nu ati trecut pe acolo, si nici nu doresc nimanui, va asigur cu buna credinta ca nu este inteligent sa ajungi acolo. Se intimpla ,pur si simplu. Cum ?, nu prea stiu sa va zic, dar se intimpla . De aceea sunt puscariile pline, ca se intimpla totusi,…Acolo ca si in cimitir, nu merge nimeni, acolo te duc, de aceea sunt atit de temute,…. te duc , ca sa faci nimic, iar fiinta umana are multe, multe lucruri de facut,…

 4. @ineptul 13.09.2017 la 18:21

  @ineptul

  Unde te duc bre….?
  Se intampla sa faci un accident..dar sa incalci legea nu se poate intampla ..aia o faci cu buna stiinta..sau de prost ca nu o cunosti..mai de prost ca te crezi deasupra legii..

  Din punctul meu e corecta eliberarea deoarece si asta e urmarea a unei legi.. poate pedeapsa nu a fost destul de dura. dar oricum persoana in cauza are o stampila care se va vedea o bucata de vreme..
  Nu doresc la nimeni sa ajunga la puscarie.. dar luarea de mita ar trebui sa insemne .. cimitir nu puscarie..