Rămâi conectat

Curier Județean

Judecătoria Alba Iulia a ANULAT o amendă aplicată unui șofer agresiv în trafic: Cum a schimbat situația o simplă declarație a unui martor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Judecătoria Alba Iulia a ANULAT o amendă aplicată unui șofer agresiv în trafic: Cum a schimbat situația o simplă declarație a unui martor

O simplă declarație a unui martor a fost suficientă pentru ca Judecătoria Alba Iulia să anuleze o amendă aplicată de un polițist unui șofer agresiv în trafic.

Incidentul constatat de polițist cu „propriile simțuri” a avut loc în 24 aprilie 2022. Șoferul a fost amendat cu suma de 580 de lei pentru că, aflat la volanul unui autoturism, „a pornit vehiculul de la semafor prin patinarea excesivă a roţilor motoare şi a accelerat excesiv motorul de natură a stânjeni persoanele aflate în zona drumului public”.

Bărbatul a contestat procesul verbal și, în final, a avut câștig de cauză la instanța de fond. A susținut că maşina de politie rula pe sensul opus de mers, iar agentul de politie nu putea să vadă şi să audă scârţâitul de roţi şi ambalarea motorului şi să constate „deranjul” produs prin aceasta celorlalţi participanţi la trafic. Acesta a mai precizat că documentul a fost greșit întocmit, pentru că polițistul i-a greșit CNP-ul.

Ajutorul important al martorului

„Având în vedere că fapta contravenţională reținută în sarcina petentului a fost constată prin propriile simţuri de către agentul constatator, instanţa apreciază că prezumţia simplă de temeinicie de care actul atacat se bucură este una mai puternică în raport cu prezumția de nevinovăție astfel încât revine petentului sarcina de a produce probele necesare dovedirii netemeiniciei actului atacat”, a susținut instanța.

Un martor prezentat de șofer, care se afla cu el în mașină, a redat o altă situație față de cea reținută de polițist.

„Din declarațiile martorului reiese că petentul nu a patinat roţile cu ocazia plecării de la semafor şi nu a accelerat excesiv motorul maşinii în împrejurările reţinute în procesul verbal de sancţionare. Recunoaşterea făcută de petent cu ocazia opririi în trafic, aşa cum pare să reiasă din înregistrarea depusă de intimat, nu priveşte pretinsul comportament agresiv în trafic, ci reprezintă o atitudine adaptată exigențelor manifestate de agentul constatator cu ocazia opririi”, se mai susține în hotărâre.

Șoferul a precizat că maşina de poliție a virat brusc, schimbându-şi sensul şi direcţia de mers și l-a oprit din greșeală pe el și nu pe șoferul care ar fi săvârșit contravenția.

Astfel, instanța a apreciat că petentul nu a săvârşit fapta reținută în sarcina sa și a dispus anularea procesului verbal de contravenție. Hotărârea a fost pronunțată în 28 decembrie 2022 și a fost contestată de Poliție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bilete de tratament pentru pensionarii din Alba: În ce stațiune pot merge pentru seria 5 și câte locuri sunt disponibile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bilete de tratament pentru pensionarii din Alba: În ce stațiune pot merge pentru seria 5 și câte locuri sunt disponibile Casă Județeană de Pensii Alba a anunțat, pentru persoanele interesate de bilete de tratament, în ce stațiune balneară se poate merge în seria 5. În total, sunt disponibile 8 bilete. Citește și: Bilete de tratament […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea