Rămâi conectat

Ştirea zilei

Jonathan Henry, CEO Gabriel Resources – acționar majoritar RMGC: Acționarii companiei au început să își piardă răbdarea

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Compania canadiană Gabriel Resources (TSX:GBU), acționarul majoritar (81%) al societății “Roșia Montană Gold Corporation”, deținătoarea licenței de exploatare a zăcămintelor aurifere din județul Alba, a ajuns să-și “piardă răbdarea”.

După ce Senatul a respins ieri proiectul de lege privind explatarea de la Roșia Montană, în forma propusă de Guvern, după ce analiștii financiari se arată tot mai sceptici în cea ce privește proiectul minier din Munții Apuseni, numărul 1 în compania Gabriel Resources, CEO Jonathan Henry a declarat în cadrul unui interviu, că acționarii societății canadiene au început să își piardă răbdarea. Acesta a afirmat că Gabriel Resources are nevoie de un progres rapid în ceea ce privește o nouă lege a mineritului în România, altfel compania va fi forțată să facă ceva “radical diferit” (eng: „radically different”). Jonathan Henry nu a precizat ce înseamnă măsuri radicale, însă a spus că se au în vedere toate opțiunile.

Speranța celor de la GBU se leagă de promisiunea parlamentarilor de a elabora, în următoarele luni, o lege generică care să reglementeze investițiile și exploatarea resurselor miniere în România. Ulterior, RMGC putea să obțină, conform procedurilor, avizele necesare demarării exploatării zăcămintelor de la Roșia Montană, de la insituțiile cu atribuții în domeniu – Ministerul Mediului, Ministerul Culturii, Ministerul Economiei, șamd.

“Vrem să vedem că noua lege generică pentru minerit, despre care se vorbește, va fi adoptată de Parlament rapid și eficient. Ar putea fi vorba despre doi pași înainte și un pas înapoi pentru următoarele șase, nouă sau 12 luni. Avem nevoie să vedem că România are o viziune clară în direcția dezvoltării unei industrii miniere moderne.

În prezent facem tot ceea ce este necesar pentru ca și Guvernul României să își clarifice toate dilemele și încă cheltuim sume semnificative de bani în economia romînească, însă așteptăm să vedem soluții rapide și eficiente care să ne permită să avansăm cu proiectul nostru”, a spus CEO Gabriel Resources, Jonathan Henry.

Decizia parlamentarilor români de respingere, marți, a proiectului de lege pentru proiectul de la Roșia Montană a determinat o nouă scădere a acțiunilor GBU la bursa din Toronto – Canada, cu cinci cenți, ajungând la 82 de cenți

sursa: The Canadian Press


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea