Rămâi conectat

Cultură Educație

JOI: Premiul Național de Poezie ,,Lucian Blaga” – Opera Omnia, ediția a III-a

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Instituirea unui premiu care să poarte numele marelui om de cultură Lucian Blaga a fost un demers firesc și necesar având în vedere personalitatea culturală complexă și aportul adus de marele poet și filozof Lucian Blaga la promovarea culturii românești pe plan internațional. Ediția din acest an a evenimentului va avea loc în data de 9 mai 2019, începând cu ora 11:00, la Casa Memorială ,,Lucian Blaga” din Lancrăm, unde se va decerna pentru a treia oară Premiul Național pentru Poezie ”Lucian Blaga”- Opera Omnia.

La prima ediție, Premiul Național pentru Poezie ”Lucian Blaga” – Opera Omnia i-a fost acordat domnului Adrian Popescu, poet, prozator și eseist, originar din Cluj Napoca iar la a doua ediție premiul i-a revenit poetului Emil Brumaru din Iași.

Anul acesta cei șapte scriitori nominalizați sunt, în ordine alfabetică: Ana Blandiana, Gabriel Chifu, Nichita Danilov, Ileana Mălăncioiu, Ioan Moldovan, Ioan Moldovan, Ion Mureșan și Ioan Es Pop. Cei șapte au fost nominalizați de un juriu format din reprezentanți ai filialelor Uniunii Scriitorilor din România iar jurizarea va avea loc la Alba Iulia în data de 8 mai 2019, juriul fiind format din: Nicolae Manolescu (președinte al juriului), Gabriel Coșoveanu, Dan Cristea, Irina Petraș, Iulian Boldea, Gheorghe Grigurcu, Răzvan Voncu.

Programul evenimentului de decernare ce va avea loc la Casa Memorială „Lucian Blaga” din Lancrăm va cuprinde:

  • Omagiu poetului Lucian Blaga
  • Anunțarea scriitorilor nominalizați și anunțarea laureatului
  • Laudatio pentru laureate
  • Decernarea premiului
  • Cuvântul laureatului
  • Recital de poezie susținut de poeții nominalizați
  • Recital de chitară clasică susținut de „Trio Alla Breve”

Proiectul face parte din programul 8IDENTITATE ȘI VALORI CULTURALE/8.5 Cultura Suport și este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga ” Alba, Centrul Cultural Lucian Blaga Sebeș și Uniunea Scriitorilor din România- Filiala Alba-Hunedoara.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea