Rămâi conectat

Curier Județean

JOI: Cafenea publică, la Aiud. Cetățenii, invitați să dezbată Planul Urban de Mobilitate Durabilă al oraşului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria Municipiului Aiud, în parteneriat cu Societatea pentru Consum Responsabil, vă invită joi, 16 martie, la ora 17.00, la Queen’s Pub, pentru a dezbate Planul Urban de Mobilitate Durabilă al oraşului.

”Lipsa pistelor de biciclete, străzi neasfaltate, acces dificil al persoanelor cu handicap în spaţiile publice urbane, blocaje în trafic, autobuze arhipline, șoferi stresați, pietoni grăbiți, şoferi vitezomani, toate descriu tabloul cotidian al vieții în orașele româneşti.

Noi nu ne dorim asta la Aiud! Iar pentru că o parte din cele enumerate mai sus se potrivesc şi peisajului actual al oraşului nostru, o echipă de experţi a făcut un plan: Planul de Mobilitate Urbană Durabilă. Pentru că părerea aiudenilor contează, vă propunem un dialog şi vă invităm să ne împărtăşiți recomandările voastre joi, la 17 fix, la Queen’s Pub”,  transmit reprezentanții primăriei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Evenimentul va avea loc sub forma unei cafenele publice, o metodă de dialog activ, schimb de informaţii şi identificare de soluţii creative pentru acţiuni în comunitate. În timpul cafenelei, vom dezbate următoarele subiecte:

  • Reţeaua stradală (reabilitare şi modernizare străzi)
  • Transportul public (autobuze ecologice, e-ticketing, staţii de staţionare, etc)
  • Mijloace alternative (piste de biciclete, shared spaces, trasee pietonale, etc
  • Managementul traficului (parcare colectivă, parcări de reşedinţă, etc.
  • Transportul de marfă
  • Altele (aspect instituţionale, operaţiuni urbanistice necesare, monitorizare PMUD, etc)

Cafeneaua publică este unul dintre instrumentele prin care ne propunem să stimulăm implicarea cetățenilor, a ONG-urilor și a reprezentanților mediului privat în procesul decizional de la nivelul municipiului Aiud. Va fi un eveniment inovativ şi totodată, cu o structură în care fiecare participant îşi va asuma un rol activ, constructiv pentru viitorul oraşului nostru.

INSCRIERE:
Pentru participarea la dezbatere vă solicităm să completaţi un scurt formular de înscriere, pentru o buna organizare: https://goo.gl/forms/kLJ40paCWJ4k6sp63

Inscrierea persoanelor care nu au acces la internet se face telefonic la: 0258-861.310.

Accesul la eveniment se face pe bază de înscriere din cauza spaţiului limitat.

Mulțumim!

Promovăm egalitatea de șanse şi invităm aiudenii să se înscrie indiferent de vârstă, statut social, pregătire profesională. Niciun fel de discriminare nu va fi acceptată in cadrul acestui eveniment.

DESPRE PMUD

Documentaţia tehnică a Planului de Mobilitate Urbană Sustenabilă poate fi consultată pe site-ul Primăriei. Fiți eco-mobili și alegeți mersul pe jos sau transportul în comun! Impărţiți maşina cu prietenii sau şi mai bine, faceţi o plimbare până la Queens Pub pe data de 16 martie. Ne vedem acolo la ora 17 fix!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Mai mulți deținuți de la Peniteneciarul Aiud au primit de la preoții din Mihalț produse alimentare și de igienă. Au participat și la Sfânta Liturghie a Darurilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mai mulți deținuți de la Peniteneciarul Aiud au primit de la preoții din Mihalț produse alimentare și de igienă. Aceștia au participat și la Sfânta Liturghie a Darurilor.

Miercuri, 22 martie 2023, preoții comunei Mihalț, cărora li s-au alăturat buni credincioși ai comunităților aparținătoare, au răspuns chemării Mântuitorului de a-i căuta pe cei întemnițați.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel, începând cu ora 13:00, la capela Penitenciarului Aiud, aceștia au slujit Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite, în prezența deținuților care sunt custodiați la regimul de maximă siguranță. La final, părintele Adrian Silviu Popârlan le-a vorbit acestora despre personajele din Vechiul și Noul Testament, care prin neascultarea poruncilor divine au trădat dragostea lui Dumnezeu și s-au lipsit de căldura și lucrarea harului dumnezeiesc.

De asemenea, deținuții au primit din partea preoților produse alimentare și de igienă.

Cu această deosebită ocazie, preotul capelan Soponaru Marius le-a prezentat oaspeților sala „Petre Țuțea”, dedicată deținuților politici din perioada comunistă și o secție de deținere din cadrul unității.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

ISU Alba: STOP arderilor de vegetație uscată. Recomandări pentru a preveni incendiile de vegetație naturală

Ziarul Unirea

Publicat

în

ISU Alba transmite un apel către populaţie, să respecte interdicţiile privind focul deschis pentru arderea vegetației uscate!

Astfel de intervenții sunt dificile deoarece de cele mai multe ori autospecialele pompierilor nu pot ajunge în zona focarelor de incendiu din cauza lipsei căilor de acces. De asemenea, de cele mai multe ori, în zonă nu exista surse de alimentare cu apă, iar suprafața care arde este foarte mare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Așadar, vă împărtășim câteva sfaturi importante pentru a preveni incendiile de vegetație naturală și pentru a ne asigura că ne protejăm mediul înconjurător:

-Evitați să ardeți resturile de grădinărit sau alte deșeuri în zonele cu vegetație naturală, deoarece acestea pot declanșa incendii.
-Nu aruncați țigări sau alte obiecte inflamabile în zonele cu vegetație naturală.
-Fiți atenți la temperaturi ridicate și la vântul puternic, deoarece aceste condiții pot spori riscul de incendiu.

Dacă observați un incendiu de vegetație naturală, sunați imediat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și încercați să vă îndepărtați cât mai repede posibil de zona afectată.

Nu în ultimul rând, precizăm faptul că arderea miriştilor, a vegetaţiei uscate, a resturilor vegetale şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, precum şi amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi, constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei, conform HGR nr. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

28 martie| Înființarea centrului de colectare prin aport voluntar în municipiul Alba Iulia, supusă la votul aleșilor din Consiliul local

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

28 martie| Înființarea centrului de colectare prin aport voluntar în municipiul Alba Iulia, supus la votul aleșilor din Consiliul local

Înfințarea centrului de colectare prin aport voluntar pentru deșeuri, în municipiul Alba Iulia este unul dintre multele proiecte aflate pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local.

Proiectul are o valoare estimată de 3.830.914 lei, fără TVA , la care se adaugă contribuția proprie a beneficiarului ce constă în cheltuielile neeligibile care pot apărea pe durata implementării proiectului, sume ce vor fi asigurate din bugetul local al Municipiului Alba Iulia. Acest proiect va fi finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență, componenta 3 – Managementul Deșeurilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă accelerarea procesului de extindere și modernizare a sistemelor de gestionare a deșeurilor în România, cu accent pe colectarea separată, măsuri de prevenție, reducere, reutilizare și valorificare în vederea conformării cu directivele aplicabile și tranziției la economia circulară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare