Rămâi conectat

Curier Județean

Joi, 28 decembrie, „Concert de Sărbători” la Palatul Cultural Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Orchestra Simfonică Napocensis din Cluj Napoca va susţine un „Concert de Sărbători” la Palatul Cultural Blaj, joi, 28 decembrie 2017, de la ora 18.00. Un bilet de intrarare la acest concert costă 50 de lei, iar vânzarea biletelor se va face începând de marţi, 19 decembrie, zilnic între orele 9.00 – 17.00, la Palatul Cultural Blaj. Autorităţile blăjene doresc, prin organizarea acestui concert, să instaureze o tradiţie, astfel încât, începând cu anul viitor, în a doua zi a Crăciunului, Blajul să găzduiască un „Concert de Crăciun la Palat”.

Alături de Orchestra Simfonică Napocensis din Cluj Napoca, dirijată de Flaviu Mogoşan, vor susţine recitaluri soprana Florina Hinsu Mariş, tenorul Alexandru Mânzat, baritonul Ştefan Ignat, Dan Gâdea (taragot) şi Alexandru Pal (nai).

În programul spectacolului figurează cântece şi colinde de Crăciun, tradiţionale româneşti şi internaţionale, arii, duete din opere şi dansuri simfonice, lucrări şi adaptări din Johan Strauss-tatăl, Joszef Strauss, Johan Strauss – fiul, Emmerich Kalman, Georges Bizet, Leroy Anderson, Andrew Lloyd Webber, George Grigoriu, Paolo Tosti, Enrico Toselli, Valentin Teodorian, Eugen Doga, Mugurel Scutăreanu şi Flaviu Mogoşan.

„Cu acest concert extraordinar vrem să inaugurăm o tradiţie la Blaj, aceea ca în fiecare an, în a doua zi a Crăciunului, Palatul Cultural să găzduiască un concert de gală. Deoarece am primit cu întârziere autorizaţia ISU pentru Palatul Cultural, iar marile orchestre erau deja contractate pentru 26 decembrie, în acest an concertul se va desfăşura în ziua de 28 decembrie. Vreau să le reamintesc blăjenilor faptul că inaugurarea oficială a Palatului Cultural va avea loc în luna mai 2018, cu ocazia manifestărilor care vor marca cei 170 de ani de la Marea Adunare din 1848”, afirmă primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sute de persoane și mașini, verificate de polițiștii din Alba prin intermediul aplicației eDAC: Amenzi de peste 40.000 lei și 9 permise de conducere reținute

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sute de persoane și mașini, verificate de polițiștii din Alba prin intermediul aplicației eDAC: Amenzi de peste 40.000 lei și 9 permise de conducere reținute Luni, 22 aprilie aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea