Rămâi conectat

Curier Județean

Jandarmii vor fi prezenți în număr mare la Festivalul Fânfest de la Roșia Montană

Bogdan Presecan

Publicat

în

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba va asigura în perioada 15 – 20 august măsurile de ordine publică pe timpul celei de-a 8-a ediţii a Festivalul ,,Fân Fest”.

Potrivit Jandarmeriei Alba, „alături de jandarmii din Alba se vor afla efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ”Regele Ferdinand I” – Târgu Mureş şi, împreună, vor acţiona pentru asigurarea unui climat optim de ordine şi disciplină publică şi preîntâmpinarea apariţiei unor evenimente negative.

Manifestarea cultural artistică se va desfăşura în localitatea Roşia Montană şi se aşteaptă un număr mare de participanţi. Efectivele de jandarmerie vor acţiona în scopul protecţiei acestora, vor urmări preîntâmpinarea unor situaţii tensionate şi vor asigura o intervenţie rapidă pentru combaterea faptelor antisociale sau a altor acţiuni care pot afecta grav liniştea şi ordinea publică.

Pentru evitarea incidentelor, le recomandăm celor care vor lua parte la acest eveniment cultural să respecte indicaţiile organizatorului şi ale forţelor de ordine, să manifeste respect faţă de persoane şi bunurile acestora, să evite consumul excesiv de alcool şi implicarea în conflicte de orice natură, iar în cazul în care sunt martori la săvârşirea unor fapte antisociale să solicite ajutorul echipajelor de jandarmerie. De asemenea, le reamintim că în conformitate cu prevederile Legii 60 din 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente. În plus, aducem în atenţie că, potrivit aceluiaşi act normativ, fapta de opunere cu violenţă faţă de organizatori, împuterniciţii acestora sau faţă de forţele de ordine ori împiedicarea lor de a-şi exercita atribuţiile legale privind asigurarea ordinii în desfăşurarea adunărilor publice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit vineri după-masa, în jurul orei 17.00, în Sebeș. Au intervenit pompierii cu trei autospeciale. Citește și: UPDATE VIDEO INCENDIU de vegetație uscată la Livezile: Intervin pompierii cu o autospecială Secția de pompieri Sebeș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea