Rămâi conectat

Actualitate

Jandarmeria Română a efectuat peste 417.000 de misiuni, în anul 2012

Publicat

în

Miercuri, 6 februarie a.c, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, în prezenţa secretarului de stat şi şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul Afacerilor Interne, Anghel Andreescu, s-a desfăşurat în sistem videoconferinţă, evaluarea activităţilor desfăşurate de Jandarmeria Română în anul 2012.

În anul 2012, structurile de ordine publică ale Jandarmeriei Române  au executat 417.138 misiuni, din care: 105.194 misiuni de asigurare a ordinii publice, reprezentând o creştere cu 15,72% faţă de anul 2011, 6.647 intervenţii la solicitări telefonice, 13.652 intervenţii la solicitare „112”, 435 acţiuni de salvare-evacuare, 5.158 acţiuni de intervenţie pentru asigurarea transporturilor speciale şi de valori şi 67 intervenţii pentru restabilirea ordinii publice la solicitarea altor structuri.

Electrica Furnizare Discount

Pe timpul misiunilor desfăşurate, efectivele de jandarmerie au constatat 19.284 infracţiuni, în mod independent şi în cooperare cu alte structuri.

Din numărul total de infracţiuni, 10.858 au fost constatate independent, în creştere cu 18,93% faţă de anul 2011. Totodată, au fost puse în executare 35.845 mandate de aducere şi au fost depistate 110 persoane puse sub urmărire, care au fost predate structurilor de poliţie.

De asemenea, s-au executat 458 misiuni, care au avut ca obiectiv acordarea sprijinului lucrătorilor instituţiilor cu care Jandarmeria Română cooperează pentru desfăşurarea de activităţi procedurale, combaterea evaziunii fiscale şi a contrabandei, precum şi pentru destructurarea unor grupuri infracţionale organizate.

Structurile de jandarmi montane au executat 1175 acţiuni specifice care au constat în salvarea a 1.686 de  persoane aflate în dificultate şi au participat la misiuni de menţinere a ordinii publice în zona a 62 staţiuni montane şi pe traseele turistice adiacente.

La sfârşitul anului 2012, structurile specializate de pază şi protecţie instituţională ale Jandarmeriei asigurau protecţia la peste 1.100 de obiective. Pe timpul misiunilor executate de jandarmi pentru combaterea furtului de produse petroliere din conductele magistrale de transport s-au recuperat peste 41.000 de litri de combustibil petrolier (ţiţei, motorină, gazolină şi alte produse), în valoare totală de 23.734 lei.

La finalul evenimentului, secretarul de stat al M.A.I. a apreciat seriozitatea obiectivelor pe care Jandarmeria și le propune pentru anul acesta, a accentuat nevoia de pregătire profesională a angajaților, de adaptare a cadrului juridic care reglementează activitățile Jandarmeriei, cât și de continuare a componentei de intervenție, alături de celelalte structuri ale M.A.I., în ceea ce privește gestionarea situațiilor de urgență.

Reamintim că în Alba, în 2012, pe  linia  asigurării, menţinerii şi restabilirii ordinii publice a fost organizat şi executat un total de 9041 misiuni, pe timpul cărora obiectivul principal al inspectoratului l-a constituit asigurarea şi prezervarea climatului de normalitate civică, de ordine şi siguranţă publică. Din cele 3826 misiuni de menţinere a ordinii publice executate în această perioadă, 816 au fost în staţiuni montane şi pe traseele turistice adiacente, 1526 misiuni de patrulare independente executate în mediu urban, 1066 misiuni de patrule mixte executate în mediu urban, 44 patrule independente executate în mediu rural, 298 misiuni intercomunale şi 76 acţiuni executate în zona instituţiilor de învăţământ.

Publicitate

Actualitate

Ministrul Educației: Profesorii nevaccinați ar putea fi testați periodic, înainte să intre la ore

Publicat

în

Ministrul Educației: Profesorii nevaccinați ar putea fi testați periodic, înainte să intre la ore

Profesorii care nu vor dori să se vaccineze ar putea fi testați periodic, înainte să intre în școală, a declarat duminică seara, la Digi24, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu. Ideea ca profesorii nevaccinați să fie testați este analizată în acest moment de către Ministerele Sănătății și Educației. Sorin Cîmpeanu dorește reluarea cursurilor cu toți elevii în clase din 13 septembrie.

60 la sută din personalul din învățământ este deja vaccinat, a arătat Sorin Cîmpeanu. „Acest proces trebuie să continue, pentru a putea garanta siguranța din perspectivă sanitară în școli. Facem cu toții tot ce putem mai bine și ce stă în dreptul nostru pentru a promova necesitatea vaccinării, pentru a putea avea garanția derulării școlii cu prezență fizică, pentru a nu mai înregistra alte pierderi decât cele pe care școala le-a suferit deja”, a spus ministrul educației.

Electrica Furnizare Discount

Întrebat dacă ia în calcul varianta ca profesorii nevaccinați să nu intre la ore, ministrul a spus: „Întotdeauna pledez pentru prezentarea de argumente, cu multă perseverență și cu competență asigurată de personalul medical, pentru ca și aceia dintre colegii noștri care nu au înțeles încă importanța vaccinării pentru ei înșiși și pentru întreg sistemul de educație să poată înțelege acest lucru. Nu sunt un adept al obligativității, dar avem aceste discuții cu Ministerul Sănătății. Vom vedea care sunt măsurile care se impun de comun acord între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății”.

Întrebat dacă profesorii care nu sunt vaccinați ar putea fi testați înainte de a intra la ore, ministrul a spus că este posibil. „Dacă cei care au competență în domeniul sanitar vor prezenta avantaje nete, este posibil să se introducă și măsuri care privesc testarea personalului din școli”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

El a mai spus că rămâne de văzut cu ce frecvență se va face această testare. „Vom vedea. Nu am nici eu, nici Ministerul Educației competențe medicale. V-am spus, aceste discuții se poartă împreună cu Ministerul Sănătății, care este îndreptățit să propună astfel de măsuri. Am inițiat aceste discuții împreună cu Ministerul Sănătății, nu există încă o decizie”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

O serie de reguli sanitare, între care purtarea măștii, distanțarea fizică, aerisirea încăperilor, vor rămâne obligatorii în interiorul școlilor. Nu și despărțitoarele de plexiglas, care și-au dovedit inutilitatea, a menționat Sorin Cîmpeanu.

Citește mai mult

Actualitate

AMENDĂ pentru cei ce lucrează la mai mulți angajatori, dar intră în concediu medical doar la unul

Publicat

în

AMENDĂ pentru cei ce lucrează la mai mulți angajatori, dar intră în concediu medical doar la unul

De la 1 august, persoanele care lucrează, conform legii, la mai mulți angajatori și intră în concediu medical doar la unul dintre aceștia, continuând să-și presteze activitatea în programul normal de lucru la ceilalți, vor putea fi sancționate cu amenzi de până la 2.000 de lei. În același timp, persoanele respective vor risca să rămână fără indemnizația de asigurări sociale de sănătate sau să fie obligate să dea banii înapoi.

Mai exact, potrivit OUG nr. 74/2021 pentru modificarea OUG nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, de la începutul lunii viitoare vor apărea mai multe schimbări privind acordarea concediilor medicale.

Electrica Furnizare Discount

Astfel, printre altele, de la 1 august, cei care au mai multe joburi și își iau concediu medical de la unul dintre acestea, continuând să lucreze la celelalte, vor risca amendarea.

Așadar, conform OUG nr. 74/2021, începând cu data de 1 august, desfășurarea activității “la unul dintre angajatori în perioada în care la celălalt/ceilalți angajator/angajatori a prezentat certificat/certificate de concediu medical” va constitui contravenție care va fi sancționată “cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei, precum și neplata/recuperarea indemnizației de asigurări sociale de sănătate”.

Reamintim că, potrivit OUG nr. 158/2005, pentru persoana asigurată și care desfășoară activitatea la mai mulți angajatori, beneficiind de asigurare de sănătate la fiecare dintre aceștia, “indemnizațiile se calculează și se plătesc, după caz, de fiecare angajator”.

În acest scop, baza de calcul pentru fiecare indemnizație este reprezentată numai de venitul obținut la fiecare loc de muncă în parte.

Atenție! Reglementările OUG nr. 74/2021 vor intra în vigoare începând cu data de 1 august, dată până la care, cel puțin teoretic, se vor actualiza și normele de aplicare ale actului normativ.

sursa: avocatnet.ro

Citește mai mult

Actualitate

Proiect de OUG: Cei pensionați anticipat vor putea să se angajeze în sectorul privat, fără a-și pierde pensia

Publicat

în

Proiect de OUG: Cei pensionați anticipat vor putea să se angajeze în sectorul privat, fără a-și pierde pensia

Un proiect de OUG, care se află la Consiliul Economic Social pentru avizare, prevede, printre altele, că cei care s-au pensionat anticipat sau anticipat parțial pot cumula salariile cu pensia, dacă veniturile de natură salarială provin din sistemul privat.

În contrapartidă, acelorași pensionari li se va suspenda plata pensiei dacă primesc venituri lunare din sectorul bugetar, plătite prin contracte individuale de muncă sau dacă devin funcționari publici.

O altă modificare ce va fi adusă de acest proiect de act normativ vizează că persoanele care au realizat stagiul minim de cotizare și care lucrează și după împlinirea vârstei standard de pensionare vor primi anumite stimulente din partea statului. Mai multe detalii găsiți în acest articol.

Același proiect de OUG urmează să prelungească perioada până la care angajatorii trebuie să aducă locurile de muncă în condiții deosebite la condiții normale, respectiv până la data de 1 septembrie 2023. Termenul actual este data de 1 septembrie 2021.

Pentru ca aceste schimbările pregătite să intre în vigoare, proiectul de OUG trebuie întâi să treacă de votul Guvernului și apoi să fie publicat în Monitorul Oficial.

Acum, Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice prevede că beneficiarii pensiei anticipate sau ai unei pensii anticipate parțial pot cumula pensia cu veniturile realizate din activități dependente, cu excepția activităților pe bază de contract individual de muncă, indiferent că este vorba de normă întreagă sau parțială, sau din activități independente și din drepturi de proprietate intelectuală.

Notă: După cum apare în Codul fiscal, activitate dependentă este orice activitate desfășurată de o persoană fizică într-o relație de angajare generatoare de venituri.

Același act normativ prevede că acestor pensionari li se suspendă pensia dacă realizează venituri lunare din salarii sau din funcții elective.

De pensia anticipată pot beneficia cei care, cu cel mult 5 ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare, au realizat stagiul de cotizare cu cel puțin 8 ani mai mare decât stagiul complet de cotizare, respectiv 35 de ani. În schimb, de pensia anticipată partial pot beneficia cei care, cu cel mult 5 ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare, au realizat stagiul complet de cotizare sau au depășit stagiul complet de cotizare cu până la 8 ani.

Atenție! Prevederile proiectului de OUG nu se aplică încă. Pentru a intra în vigoare, documentul trebuie să fie adoptat de Guvern în ședința săptămânală și apoi publicat în Monitorul Oficial.

Publicitate
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea