Rămâi conectat

Actualitate

Jandarmeria Română a efectuat peste 417.000 de misiuni, în anul 2012

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, 6 februarie a.c, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, în prezenţa secretarului de stat şi şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul Afacerilor Interne, Anghel Andreescu, s-a desfăşurat în sistem videoconferinţă, evaluarea activităţilor desfăşurate de Jandarmeria Română în anul 2012.

În anul 2012, structurile de ordine publică ale Jandarmeriei Române  au executat 417.138 misiuni, din care: 105.194 misiuni de asigurare a ordinii publice, reprezentând o creştere cu 15,72% faţă de anul 2011, 6.647 intervenţii la solicitări telefonice, 13.652 intervenţii la solicitare „112”, 435 acţiuni de salvare-evacuare, 5.158 acţiuni de intervenţie pentru asigurarea transporturilor speciale şi de valori şi 67 intervenţii pentru restabilirea ordinii publice la solicitarea altor structuri.

Pe timpul misiunilor desfăşurate, efectivele de jandarmerie au constatat 19.284 infracţiuni, în mod independent şi în cooperare cu alte structuri.

Din numărul total de infracţiuni, 10.858 au fost constatate independent, în creştere cu 18,93% faţă de anul 2011. Totodată, au fost puse în executare 35.845 mandate de aducere şi au fost depistate 110 persoane puse sub urmărire, care au fost predate structurilor de poliţie.

De asemenea, s-au executat 458 misiuni, care au avut ca obiectiv acordarea sprijinului lucrătorilor instituţiilor cu care Jandarmeria Română cooperează pentru desfăşurarea de activităţi procedurale, combaterea evaziunii fiscale şi a contrabandei, precum şi pentru destructurarea unor grupuri infracţionale organizate.

Structurile de jandarmi montane au executat 1175 acţiuni specifice care au constat în salvarea a 1.686 de  persoane aflate în dificultate şi au participat la misiuni de menţinere a ordinii publice în zona a 62 staţiuni montane şi pe traseele turistice adiacente.

La sfârşitul anului 2012, structurile specializate de pază şi protecţie instituţională ale Jandarmeriei asigurau protecţia la peste 1.100 de obiective. Pe timpul misiunilor executate de jandarmi pentru combaterea furtului de produse petroliere din conductele magistrale de transport s-au recuperat peste 41.000 de litri de combustibil petrolier (ţiţei, motorină, gazolină şi alte produse), în valoare totală de 23.734 lei.

La finalul evenimentului, secretarul de stat al M.A.I. a apreciat seriozitatea obiectivelor pe care Jandarmeria și le propune pentru anul acesta, a accentuat nevoia de pregătire profesională a angajaților, de adaptare a cadrului juridic care reglementează activitățile Jandarmeriei, cât și de continuare a componentei de intervenție, alături de celelalte structuri ale M.A.I., în ceea ce privește gestionarea situațiilor de urgență.

Reamintim că în Alba, în 2012, pe  linia  asigurării, menţinerii şi restabilirii ordinii publice a fost organizat şi executat un total de 9041 misiuni, pe timpul cărora obiectivul principal al inspectoratului l-a constituit asigurarea şi prezervarea climatului de normalitate civică, de ordine şi siguranţă publică. Din cele 3826 misiuni de menţinere a ordinii publice executate în această perioadă, 816 au fost în staţiuni montane şi pe traseele turistice adiacente, 1526 misiuni de patrulare independente executate în mediu urban, 1066 misiuni de patrule mixte executate în mediu urban, 44 patrule independente executate în mediu rural, 298 misiuni intercomunale şi 76 acţiuni executate în zona instituţiilor de învăţământ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea