Rămâi conectat

Actualitate

Jandarmeria Română a efectuat peste 417.000 de misiuni, în anul 2012

Alexandra Mates

Publicat

în

Miercuri, 6 februarie a.c, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, în prezenţa secretarului de stat şi şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul Afacerilor Interne, Anghel Andreescu, s-a desfăşurat în sistem videoconferinţă, evaluarea activităţilor desfăşurate de Jandarmeria Română în anul 2012.

În anul 2012, structurile de ordine publică ale Jandarmeriei Române  au executat 417.138 misiuni, din care: 105.194 misiuni de asigurare a ordinii publice, reprezentând o creştere cu 15,72% faţă de anul 2011, 6.647 intervenţii la solicitări telefonice, 13.652 intervenţii la solicitare „112”, 435 acţiuni de salvare-evacuare, 5.158 acţiuni de intervenţie pentru asigurarea transporturilor speciale şi de valori şi 67 intervenţii pentru restabilirea ordinii publice la solicitarea altor structuri.

Pe timpul misiunilor desfăşurate, efectivele de jandarmerie au constatat 19.284 infracţiuni, în mod independent şi în cooperare cu alte structuri.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din numărul total de infracţiuni, 10.858 au fost constatate independent, în creştere cu 18,93% faţă de anul 2011. Totodată, au fost puse în executare 35.845 mandate de aducere şi au fost depistate 110 persoane puse sub urmărire, care au fost predate structurilor de poliţie.

De asemenea, s-au executat 458 misiuni, care au avut ca obiectiv acordarea sprijinului lucrătorilor instituţiilor cu care Jandarmeria Română cooperează pentru desfăşurarea de activităţi procedurale, combaterea evaziunii fiscale şi a contrabandei, precum şi pentru destructurarea unor grupuri infracţionale organizate.

Structurile de jandarmi montane au executat 1175 acţiuni specifice care au constat în salvarea a 1.686 de  persoane aflate în dificultate şi au participat la misiuni de menţinere a ordinii publice în zona a 62 staţiuni montane şi pe traseele turistice adiacente.

La sfârşitul anului 2012, structurile specializate de pază şi protecţie instituţională ale Jandarmeriei asigurau protecţia la peste 1.100 de obiective. Pe timpul misiunilor executate de jandarmi pentru combaterea furtului de produse petroliere din conductele magistrale de transport s-au recuperat peste 41.000 de litri de combustibil petrolier (ţiţei, motorină, gazolină şi alte produse), în valoare totală de 23.734 lei.

La finalul evenimentului, secretarul de stat al M.A.I. a apreciat seriozitatea obiectivelor pe care Jandarmeria și le propune pentru anul acesta, a accentuat nevoia de pregătire profesională a angajaților, de adaptare a cadrului juridic care reglementează activitățile Jandarmeriei, cât și de continuare a componentei de intervenție, alături de celelalte structuri ale M.A.I., în ceea ce privește gestionarea situațiilor de urgență.

Reamintim că în Alba, în 2012, pe  linia  asigurării, menţinerii şi restabilirii ordinii publice a fost organizat şi executat un total de 9041 misiuni, pe timpul cărora obiectivul principal al inspectoratului l-a constituit asigurarea şi prezervarea climatului de normalitate civică, de ordine şi siguranţă publică. Din cele 3826 misiuni de menţinere a ordinii publice executate în această perioadă, 816 au fost în staţiuni montane şi pe traseele turistice adiacente, 1526 misiuni de patrulare independente executate în mediu urban, 1066 misiuni de patrule mixte executate în mediu urban, 44 patrule independente executate în mediu rural, 298 misiuni intercomunale şi 76 acţiuni executate în zona instituţiilor de învăţământ.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Formula de calcul la facturile de energie electrică se SCHIMBĂ: Cât am putea plăti la finalul lunii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Formula de calcul la facturile de energie electrică se SCHIMBĂ: Cât am putea plăti la finalul lunii

Coaliţia de guvernare a căzut de acord să schimbe modul defectuos de calcul al facturilor la energia electrică, mod în urma căruia mulţi români s-au trezit cu facturi uriaşe.

Astfel, coaliţia a decis că se va trece la calculul kWh pentru anul în curs, nu pentru anul anterior, şi nici nu se va mai face media celor trei ani.

Elit - Gustul Desăvârșit

Totuşi, mulţi români vor primi în continuare facturi mari, având în vedere că unele au fost deja calculate pe model vechi şi emise.

Ce prevăd noile amendamente

b) maximum 0,80 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienților casnici al căror consum lunar realizat la locul de consum a fost între 100,01-300 kWh, pentru o cantitate de 255 kWh din consumul lunar realizat. Consumul de energie electrică ce depășește 255 KWh/lună se facturează conform prevederilor art. 5 alin. (1);

Amendamentul în care au fost incluşi bolnavii cu aparatură medicală:

a) maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienților casnici al căror consum lunar realizat la locul de consum este cuprins între 0-100 KWh inclusiv;

în cazul clienților casnici, care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor, în baza declarației pe propria răspundere, plafonul maxim al consumului de 100 kWh nu se aplică, tariful fiind de 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru întreg consumul realizat.

Amendamentul în care sunt incluse serviciile publice:

c) maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus, pentru 85% din consumul lunar realizat la locul de consum, în cazul întreprinderilor mici și mijlocii, astfel cum sunt definite în Legea nr. 346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, cu modificările și completările ulterioare, denumite în continuare IMM-uri, al operatorilor economici din domeniul industriei alimentare, al prestatorilor publici și privați de servicii de utilitate publică, inclusiv transportul public electric, al prestatorilor acreditaţi, publici şi privaţi, de servicii sociale în baza declarației pe propria răspundere a reprezentantului legal. Diferența de consum lunar de energie electrică se facturează conform prevederilor art. 5 alin. (1);

Amendamentul pentru lăcaşuri de cult:

e) maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus, pentru 85% din consumul lunar, realizat la locul de consum, pentru instituțiile publice, altele decât cele prevăzute la lit. d), precum și pentru lăcașurile de cult recunoscute oficial în România, potrivit Legii 489/2006 privind libertatea religioasă. Diferența de consum lunar de energie electrică se facturează conform prevederilor art. 5 alin. (1);


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

FOTO| Zece medalii de aur, argint și bronz obținute de sportivii județului Alba la Campionatul Balcanic de Atletism Masters

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zece medalii de aur, argint și bronz obținute de sportivii județului Alba la Campionatul Balcanic de Atletism Masters

În perioada 23 09 – 25.09.2022, la Salonic – Grecia s-a desfășurat Campionatul Balcanic de Atletism Masters, eveniment la care și-au dat concursul sute de alergători din toate țările balcanice. Județul Alba a fost reprezentat de patru sportivi:

  – Ilie Cioca,(CSM – Unirea Alba Iulia) – categ. + 75 ani:

Elit - Gustul Desăvârșit

   Acesta a obținut 3 medalii de aur în probele: 5000 m, ștafeta 4 × 400 m, stafeta balcanică, două medalii de argint în probele de 1500 m și Ștafeta 4 × 100 m, o medalie de bronz în proba de 800 m.

 – Daniel Scrob (CSMetalurgistul Cugir) – categ.+ 40 ani: 2 medalii de aur în probele:1500 m și ștafeta balcanică, 1 medalie de argint în proba de 5000 m.

 – Aurelian Zăgrean (CSM Mica Romă Blaj) – categ.+45 ani: 1 medalie de aur în proba de 3000 m obstacole.

 – Ovidiu Hulea (CSM Unirea Alba Iulia – categ.+ 55 – proba 100 m (accidentat în timpul concursului).

Felicitări sportivilor și rezultate tot mai bune în competițiile viitoare!

Constantin PREDESCU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

FOTO| Porcii mistreți fac ravagii în APUSENI: „Vin noaptea până lângă casă și sapă în curte”

Culda Ionică

Publicat

în

FOTO| Porcii mistreți fac ravagii în APUSENI: „Vin noaptea până lângă casă și sapă în curte”

Mai mulți locuitori din satul După-Pleșe, comuna Albac sunt disperați cu privire la faptul că porcii mistreți au dat ,,năvala” pe terenurile lor, distrugându-le. Aceștia au precizat că nu mai pot dormi noaptea deoarece trebuie să stea de pază.

Potrivit unui cititor ziarulunirea.ro, în fiecare an porcii mistreți le distrug pământurile pe care aceștia le cultivă, pagubele fiind uriașe.

După cum au declarat niște săteni animalele sălbatice  vin în ,,turme” de câte 10-20 de porci care lasă dezastru în urma lor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Un alt localnic a declarat pentru ziarulunirea.ro următoarele:,, Porcii vin noaptea chiar până lângă casa noastră și sapă în curte. Nici câinii nu le au treaba pentru că sunt mulți și le este frică de ei”.

În ultimii ani, populația de porci mistreți s-a înmulțit foarte mult și au început să se familiarizeze cu oamenii, aceștia făcând prăpăd spre supărarea oamenilor.

Problema nu este una izolată, mai multe sate din Apuseni sunt devastate de porcii mistreți, autoritățile fiind neputincioase.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea