Rămâi conectat

Politică Administrație

Izvorul din cartierul Bărăbanț, singurul cu apă potabilă din municipiul Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

izvorIzvorul din cartierul Bărăbanț este singurul cu apă potabilă din municipiul Alba Iulia, iar DSP Alba a prelevat, recent, probe și de la izvorul din cartierul Micești, care sunt în lucru la laborator, rezultatele urmând să fie date publicității.

Directorul DSP Alba, ec. Alexandru Sinea, a declarat, luni, la radio Unirea FM, că în momentul de față singurul izvor cu apă potabilă din municipiul Alba Iulia este cel din cartierul Bărăbanț.

Acesta a afirmat că apa de la izvorul din cartierul Tolstoi, de pe strada Marcus Aurelius, nu este potabilă, în vreme ce la izvorul din cartierul Micești se așteaptă rezultatul probei prelevate.

În ceea ce privește alte surse publice de apă din județ, directorul DSP Alba a spus că izvorul de la marginea Drumului Național 1, între Alba Iulia și Sebeș, cunoscut sub numele izvorul lui Homoșteanu este nepotabil, în aceeași situație aflându-se și izvorul Sibișeni, din Comuna Vințu de Jos.

Sinea a afirmat că 68 din cele 78 de unități administrativ teritoriale din județ au contracte cu Direcția de Sănătate Publică Alba privind verificarea surselor publice de apă.

În altă ordine de idei, Sinea a declarat că în anul 2015, DSP Alba a efectuat auditul a nouă zone mari de aprovizionare cu apă de rețea a sistemului public (o zonă mare deservește mai mult de 5.000 de locuitori), cu o populație rezidentă de 297.743 din care 213.882 aprovizionați, precum și pentru 12 zone de aprovizionare mici (sub 5.000 de locuitori aprovizionați) acestea având o populație rezidentă de 39.105 locuitori și o populație aprovizionată de 15.312 locuitori.

Alexandru Sinea07”Laboratorul acreditat și înregistrat al DSP a efectuat în 2015 analiza unui număr de 1968 probe de apă, iar în anul 2016 s-au analizat 1236 probe. Pentru apa furnizată de operatorul acreditat SC APA CTTA au fost găsite neconformități minore cu caracter sezonier (perioada de vară secetă 2015), pentru parametrul fier, fapt care a dus la probleme de acceptabilitate prin modificări de culoare a apei și nu la probleme pe starea de sănătate. Pentru a preveni apariția acestor probleme în anul curent operatorul de apă a efectuat în cursul lunii mai o spălare generală a tuturor rețelei magistrale etapizat, pe toată lungimea acesteia. Pentru apa din fântâni și izvoarele publice s-au găsit atât  indicatori microbiologici, în proporție de circa 35% din probele analizate, precum și nitrați, în proporție de circa 15% din probele analizate”, a conchis ec. Alexandru Sinea.

DSP Alba verifică periodic sursele publice de apă din județ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea