Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Iubitorii de literatură şi melomanii sunt invitaţi la “Peregrinări prin anotimpurile culturii”, la Lancrăm şi la Blaj

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sub egida Consiliului Județean Alba și a Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba, debutează în această lună proiectul cultural “Peregrinări prin anotimpurile culturii”. Proiectul se adresează în egală măsură melomanilor dar și iubitorilor de literatură și artă, și va cuprinde o serie de evenimente artistice care aduc în lumina prezentului personalități culturale ce au influențat, prin activitatea sau creația lor, dezvoltarea și trecutul nostru ca națiune.

 Primul eveniment cultural din cadrul acestui proiect va avea loc joi, 9 mai 2013, cu începere de la ora 19.00, la Casa natală a lui Lucian Blaga din Lancrăm, eveniment ce se va desfășura în cadrul Festivalului Internațional ,,Lucian Blaga,, și va cuprinde un periplu prin poezia blagiană, lectura unor fragmente din romanul autobiografic “Hronicul și cântecul vârstelor”,  în lectura Danielei Floroian, și lieduri ale unor compozitori români celebri cum ar fi Nicolae Bretan, Carmen Petra Basacopol, Eduard Caudella, Doru Popoviciu și Marțian Negrea, în interpretarea tenorului Ioan Chiciudean, acompaniat la pian de profesorul Andrei Dragomir. Organizatorii evenimentului sunt Primăria și Consiliul Local Sebeș și Centrul Cultural ,,Lucian Blaga,, din Sebeș.

 Al doilea eveniment cultural din cadrul acestui proiect va avea loc tot în această săptămână, în data de 10 mai, începând cu ora 20.00, la Blaj, în parcul “Avram Iancu” și va fi un concert-omagiu dedicat Reginei Maria a României. Evenimentul se va desfășura în cadrul “Serbărilor Libertății” și va cuprinde o peregrinare artistică pe cărările muzicii clasice, lectura unor fragmente de jurnal extrase din romanul ,,Regina Maria – Povestea vieții mele,, și un colaj de fotografii inedite din timpul celor mai importante evenimente istorice prin care Regina Maria a influențat destinul României.

 Principalul organizator al acestui eveniment sunt Primăria și Consiliul Local Blaj, în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii și Arhivele Naționale ale României.

 Proiectul va continua și în lunile următoare în localitățile Alba Iulia, Aiud, Cugir, Săvârșin și Teiuș, omagiind alte mari personalități ale culturii românești.

Intrarea la evenimente va fi liberă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii Ministerul Muncii a oficializat că mini-vacanța de Paște va fi de 6 zile pentru români și în acest an. Această decizie a fost luată pentru a crea o „punte” între 1 mai și sărbătorile pascale. Citește și: Mesaje de Paste fericit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea