Rămâi conectat

Actualitate

ISU Alba: Reguli şi măsuri de prevenire a incendiilor premergător şi pe timpul manifestărilor care presupun participarea unui public numeros

Publicat

în

În perioada sezonului rece, cu precădere în preajma sărbătorilor de iarnă, se organizează activităţi şi evenimente cultural-artistice şi recreative (spectacole, baluri, petreceri, întruniri, concerte, târguri, bâlciuri, jocuri de artificii sau spectacole pirotehnice, alimentaţie publică, patinoare, parcuri de distracţii etc.), atât de către autorităţile publice locale, cât şi de către persoane juridice ori fizice, la care participă un număr însemnat de persoane.

Având în vedere faptul că, de cele mai multe ori, astfel de manifestări presupun participarea unui public numeros, iar unele activităţile se organizează inclusiv în clădiri în care sunt amplasate încăperi sau grupuri de încăperi, definite conform reglementărilor tehnice specifice domeniului securităţii la incendiu ca „săli aglomerate”, pentru desfăşurarea acestora în condiţii de siguranță și cu respectarea prevederilor legale pe linia apărării împotriva incendiilor, vor fi avute în vedere următoarele:

 • pentru organizarea şi desfăşurarea activităţilor se vor respecta prevederile art. 23 din Ordinul M.A.I. nr. 163/2007 pentru aprobarea Normelor generale de apărare împotriva incendiilor, referitoare la organizarea apărării împotriva incendiilor la locul de muncă;
 • prevenirea manifestării tuturor surselor de aprindere pe timpul activităţilor organizate;
 • verificarea şi actualizarea documentelor de organizarea a apărării împotriva incendiilor;
 • respectarea prevederilor privind executarea lucrărilor cu foc deschis şi a fumatului;
 • verificarea modului de cunoaștere a responsabilităţilor de către personalul structurii organizatoare ori alte persoane fizice/juridice contractante, după caz, care au responsabilităţi în domeniul apărării împotriva incendiilor (atât de natură preventivă, cât şi operativă);
 • verificarea existenţei, funcţionării, amplasării corecte şi a executării mentenanţei, potrivit prevederilor legale, la toate mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor;
 • verificarea şi asigurarea în permanenţă libere şi funcţionale a tuturor căilor de acces şi evacuare existente la nivelul obiectivului/amenajării (art. 107 – 111 din Ordinul M.A.I. nr. 163/2007);
 • activitatea se va organiza astfel încât să nu îngreuneze sau să blocheze evacuarea în caz de incendiu;
 • se va avea în vedere respectarea numărului maxim de persoane admis şi stabilit prin proiect pentru fiecare construcţie/spaţiu amenajat;
 • se va avea în vedere menţinerea parametrilor tehnologici în limitele normate, pe timpul exploatării diferitelor instalaţii, echipamente şi utilaje tehnologice, după caz;
 • desfăşurarea activităţilor se va face numai potrivit destinaţiei pentru care au fost edificate spaţiile construcţiei/amenajării, aşa cum au fost prevăzute în documentaţiile tehnice întocmite;
 • verificarea existenţei tuturor indicatoarelor de securitate specifice apărării împotriva incendiilor;
 • verificarea din punct de vedere a apărării împotriva incendiilor, a tuturor spaţiilor/amenajărilor la terminarea activităţilor.

Vor fi avute în vedere toate prevederile legale în domeniul apărării împotriva incendiilor, prezentele informaţii nefiind limitative, acestea fiind apreciate ca aspecte prioritare pentru desfăşurarea în condiţii de siguranță a activităţilor şi evenimentelor cultural-artistice şi recreative (spectacole, baluri, petreceri, întruniri, concerte, târguri, bâlciuri, jocuri de artificii sau spectacole pirotehnice, alimentaţie publică, patinoare, parcuri de distracţii etc.).

Electrica Furnizare Discount

 

Publicitate

Actualitate

Moțiunea de CENZURĂ, pe repede înainte: Votul care ar putea trimite acasă Guvernul Cîțu se va da marți, 5 octombrie

Publicat

în

Moțiunea de CENZURĂ, pe repede înainte: Votul care ar putea trimite acasă Guvernul Cîțu se va da marți, 5 octombrie

Calendarul pentru dezbaterea și votul pe moțiunea de cenzură depusă de PSD, a fost stabilit în ședința de marți, 28 septembrie în Birourile Perlamente Reunite ale celor două camere ale Parlamentului.

Astfel, la propunerea PSD, s-a stabilit în unanimitate ca joi, 30 septembrie, la ora 14.00, să se citească în plenul reunit al celor două camere textul moțiunii de cenzură.

Votul pe moțiunea care ar putea trimite acasă Guvernul Cîțu se va da marți, 5 octombrie, de la ora 12.00.

Electrica Furnizare Discount

PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor. Jos Guvernul Cîțu”.

„Ne așteptăm ca în cel mai scurt timp, așa cum spune Constituția, să fi convocat BPR. Vom propune un program pentru citire și pentru vot astfel încât în cel mai scurt timp acest guvern incompetent să plece acasă”, a spus Grindeanu.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Curtea de Apel Cluj ANULEAZĂ hotărârile de guvern care impun certificatul verde și continuarea stării de alertă

Publicat

în

Curtea de Apel Cluj ANULEAZĂ hotărârile de guvern care impun certificatul verde și continuarea stării de alertă

Curtea de Apel Cluj decide că horărârile de guvern care impun certificatul verde și continuarea stării de alertă sunt ilegale. Hotărârea poate fi atacată cu recurs.

Acțiunea în instanță a fost inițiată de avocații Mikolt Kapcza și Gabriel Marin.

Dacă anularea devine definitivă, în urma recursului, certificatul verde nu mai poate fi utilizat.

Electrica Furnizare Discount

În această situație, „Camera Deputatilor are obligația, în același context, să respingă abjecția impunerii Certificatului Verde Digital și să redea românilor dreptul să-și exercite libertățile fără condiționări”, scrie pe Facebook Cristian Terhes, europarlamentar PNTCD.

„Parlamentul are obligația să demită prin moțiune de cenzură acest guvern PNL trădător, condus de Florin Cîțu, guverncare cere a îngrădit abuziv drepturile românilor.”

Sursa: smartradio.ro

Citește mai mult

Actualitate

Iohannis „a dat cu masca-n baltă” la Congresul PNL: Președintele României riscă să fie amendat. Poliția Capitalei pe urma celor ce nu au purtat mască

Publicat

în

Iohannis „a dat cu masca-n baltă” la Congresul PNL: Președintele României riscă să fie amendat. Poliția Capitalei pe urma celor ce nu au purtat mască

PNL a fost amendat marți, 28 septembrie, de către Poliția Capitalei, cu suma maximă, adică 10.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID de la congresul partidului de sâmbătă.

Anunțul a fost făcut chiar de șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, care a adăugat că forțele de ordine le-au cerut reprezentanților PNL toate filmările din ziua congresului. După ce vor viziona imaginile, agenții îi vor identifica pe cei care nu au purtat masca de protecție și le vor trimite amenzi.

Electrica Furnizare Discount

Printre cei vizați ar putea și președintele Klaus Iohannis, care, la finalul discursului de sâmbătă, a fost surprins că a stat minute bune între Ludovic Orban și Florin Cîțu fără să poarte masca de protecție.

Comisarul-șef Bogdan Berechet și dr. Oana Niculescu au fost chemați în Parlament în urma unei solicitări făcute de membrii PSD din Comisiile de apărare și sănătate din Camera Deputaților. Aceștia au transmis luni o convocare oficială către șefii Direcției Generale a Poliției Municipiului București și ai Direcției de Sănătate Publică, pentru a da explicații cu privire la circumstanțele organizării și desfășurării congresului PNL.

Citește și: PNL, AMENDAT după Congresul de sâmbătă, la care au participat peste 5000 de persoane. Cu ce sumă au fost sancționați

După patru luni în care principalii lideri din PNL s-au războit intern pentru propria tabără dinamitând coaliția de guvernare și principalele reforme promise în campania electorală, totul a culminat cu un congres în care s-a ales președintele partidului.

Deși se declară principalii inamici ai PSD, din spatele camerelor de filmat congresul liberalilor a fost desprins parcă din „filmele” cu Liviu Dragnea sau Victor Ponta, cu o coregrafie de huiduieli, acuzații de fraudă și imaginea unui partid dezbinat și nepregătit în fața crizelor iminente care-i afectează pe români.

Luni, 27 septembrie, Bucureștiul a fost martor al unei explozii a numărului de cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19, înregistrând jumătate din cele 5.600 de cazuri raportate la nivel național. Concret, autoritățile au raportat 2.559 de cazuri în Capitală, după ce duminică, 26 septembrie, fuseseră doar 653. Tot luni, Capitala a ajuns la o rată de infectare de 4,95 de cazuri la mia de locuitori.

sursa: ziare.com

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare