Actualitate
IȘJ Alba: Rezultatele interviurilor pentru 25 de posturi vacante de director și director adjunct, la școli din județ
Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Alba a publicat rezultatele interviurilor pentru 25 de posturi vacante de director și director adjunct, la instituții de învățământ din județ.
Au fost admiși toți candidații, mai puțin doi, care nu s-au prezentat.
Click AICI pentru a vedea tabelul nominal cu rezultatele obținute la interviul pentru ocuparea posturilor vacante de director și director adjunct.
În județul Alba mai sunt vacante alte circa 20 de posturi de director sau director adjunct.
La interviul pentru ocuparea funcției vacante de director sau de director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar au putut candida persoanele care au îndeplinit, cumulativ, următoarele condiții:
- au absolvit cu diplomă de licenţă/absolvire studii universitare, inclusiv specializarea „Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar“;
- sunt membre ale corpului naţional de experţi în management educaţional, conform prevederilor 246 alin. (3) şi art. 257 alin. (1) din Legea nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare;
- sunt titulare în învăţământul preuniversitar, având încheiat contract de muncă pe perioadă nedeterminată, au cel puţin gradul didactic II în învăţământ sau au dobândit titlul ştiinţific de doctor;
- dovedesc calităţi profesionale, manageriale şi morale, reflectate prin calificativul „Foarte bine“ acordat în ultimii 4 ani şcolari lucraţi efectiv la catedră în funcţii didactice sau în funcţii de conducere din unităţi de învăţământ/inspectorate şcolare/ casele corpului didactic/Palatul Naţional al Copiilor/Ministerul Educaţiei Naţionale ori în funcţii de îndrumare şi control din inspectorate şcolare/funcţii de specialitate specifice Ministerului Educaţiei Naţionale;
- nu au fost sancţionate disciplinar în ultimul an şcolar anterior anului desfăşurării concursului şi nici în anul şcolar în curs, în care au funcţionat sau funcţionează efectiv la catedră, indiferent de perioada în care şi-au desfăşurat activitatea şi de funcţiile ocupate, funcţii didactice, de conducere din unităţi de învăţământ/inspectorate şcolare/casele corpului didactic/Palatul Naţional al Copiilor/Ministerul Educaţiei Naţionale ori de îndrumare şi control din inspectorate şcolare/funcţii de specialitate specifice în Ministerul Educaţiei Naţionale sau a intervenit radierea de drept a sancţiunii, potrivit 248 alin. (3) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
- nu au fost lipsite de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală;
- sunt apte din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcţiei, conform prevederilor 234 alin. (1) din Legea nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare;
- nu au avut statutul de „lucrător al Securităţii“ sau „colaborator al Securităţii“;
Pentru înscrierea la interviu, candidații au depus la secretariatul Inspectoratului Școlar Județean Alba un dosar plic care a conținut ACORDUL pentru detașarea în interesul învățământului pe funcția de director/director adjunct în anul școlar 2018 – 2019, CV-ul însoțit de documentele care justifică îndeplinirea cumulativă a condițiilor de participare la concurs precum și Planul operațional managerial al unității de învățămant pentru care candidează, an școlar 2018 – 2019.
La interviu candidații au prezentat în fața comisiei o copie a planului operațional managerial depus în dosarul de înscriere la concurs.

Actualitate
Gest impresionant al unui patron. A decis să dea toți banii angajaților: „Nu vreau să mor cu ei în bancă”
Gest impresionant al unui patron. A decis să dea toți banii angajaților: „Nu vreau să mor cu ei în bancă”
Ajuns la venerabila vârstă de 80 de ani, patronul unei fabrici din Italia, impresionează tot mapamondul. Omul spune că nu vrea să moară cu banii în bancă, așa că a decis să îi dea angajaților care vor deveni părinți.
Italianul Vinicio Bulla, care trăiește în mica localitate Caltrano, o așezare cu 2.500 de locuitori, a avut succes în afaceri, dar nu are moștenitori. Ajuns la o vârsta venerabilă, Vinicio a spus că nu vrea ”să moară cu banii în bancă”. Și a decis să împartă mica avere pe care o are la bancă oamenilor care au lucrat pentru el, la fabrica pe care a înființat-o, relatează Il Gazzettino citat de Știrile Pro Tv.
Totuși, Vinicio nu își va împărți banii chiar cu toți angajații, ci doar cu cei care contribuie la creșterea natalității. Astfel, a prevăzut prime pentru angajații care vor avea copii, chiar și după moartea lui, dar și alocații speciale pentru cei mici mai mulți ani la rând.
Gestul lui Vinicio Bulla nu i-a surprins totuși pe localnici, pentru că aceștia sunt obișnuiți cu bunătatea bărbatului. Astfel, ori de câte ori au existat probleme de ordin financiar sau perioade de recesiune, Vinicio a strâns cureaua doar pentru el și nu a concediat pe nimeni.
În plus, a făcut orice i-a stat în putere pentru a le securiza locurile de muncă și a refuzat să vândă compania fondurilor străine care ar fi putut să facă disponibilizări. Acum, Vinicio a anunțat că toți banii lui din bancă vor ajunge la angajații care vor deveni părinți. Astfel, la nașterea unui copil, părinții vor primi câte 3.000 de euro. Apoi, copiii vor primi anual câte 6.000 de euro, până la finalizarea grădiniței. Aceste finanțări vor fi acordate până când vor fi cheltuiți toți banii din bancă.
Autoritățile din regiune, cu care Vinicio întocmit documente pentru ca totul să devină legal, sunt impresionate de gestul bătrânului, care ajută mai mult decât pare la prima vedere comunitatea
Sursa: stirileromanilor.ro
Actualitate
Creșteri salariale pentru români: Când va ajunge salariul mediu la suma de 5.000 de lei
Creșteri salariale pentru români: Când va ajunge salariul mediu la suma de 5.000 de lei
Comisia Națională de Strategie și Prognoză a arătat că estimează ca salariul meidu net lunar va crește cu 11,3%, până la suma de 3.838 de lei, în cursul acestui an, urmând ca în anul 2023 să ajungă până la 4.246 de lei.
Salarii majorate în fiecare an. Conform prognozei de vară 2022, câştigul salarial mediu net va creşte anul viitor (2023) cu 10,6%, la 4.246 lei, în 2024 cu 9,3%, la 4.641 lei, şi în 2025 cu 8%, la 5.010 lei.
În prognoza anterioară, CNSP estimase pentru 2023 un câştig mediu net de 4.176 lei (plus 9,3%), pentru 2024 de 4.507 lei (plus 7,9%) şi în 2025 de 4.837 lei (plus 7,3%), scrie Agerpres.
În ceea ce priveşte câştigul salarial mediu brut lunar, acesta se va majora în 2022 cu 10,4%, la 6.157 lei, în 2023 cu 10,1%, la 6.780 lei, în 2024 cu 8,9%, la 7.385 lei şi în 2025 cu 7,7%, la 7.950 lei.În ceea ce priveşte câştigul salarial mediu brut lunar, acesta se va majora în 2022 cu 10,4%, la 6.157 lei, în 2023 cu 10,1%, la 6.780 lei, în 2024 cu 8,9%, la 7.385 lei şi în 2025 cu 7,7%, la 7.950 lei.
Ce salarii majorate vor intra pe card în septembrie
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că vor fi majorări salarile din luna august pentru sectorul bugetar, precizând că de creşteri vor beneficia şi angajaţii ministerelor Culturii, Transporturilor şi cei ai Institutului Naţional de Statistică. Banii vor intra pe card în septembrie.
“Începând cu luna august o să se acorde o pătrime din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de legea cadru nr 153/2017 pentru anul 2022 şi luna decembrie 2021”, a declarat Budăi.
El a fost întrebat şi despre o majorare salarială pentru funcţionari din cadrul ministerelor Culturii, Transporturilor şi INS.
“Este un memorandum care a fost aprobat în Guvern pentru salariile din INS şi o echilibrare a ceea ce înseamnă salariile din ministerul Culturii ş Ministerul Transporturilor”, a explicat ministrul Muncii.
Întrebat care este impactul bugetar al acestor măsuri, Marius Budăi a răspuns: “S-a făcut o analiză a tuturor bugetelor, s-a discutat cu aproximativ toţi ordonatorii de credite, în special cu ministerele. Aceste majorări salariale se vor acorda cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin legea bugetului pe fiecare ordonator principal de credite. Nu se vor acorda la rectificarea bugetară sume suplimentare”.
Actualitate
România, cea mai mică diferenţă de salariu între bărbaţi şi femei din UE: Cum stăm la costul vieții
România, cea mai mică diferenţă de salariu între bărbaţi şi femei din UE: Cum stăm la costul vieții
România are cea mai mică diferenţă de salariu între bărbaţi şi femei din UE. Când vine vorba de egalitatea de gen, problema diferenţei de remunerare între femei şi bărbaţi, diferenţa de salarii între bărbaţi şi femei, este adesea abordată.
Firma de consultanţă financiară Blacktower a analizat 29 de ţări din Europa, pentru a afla unde femeile sunt mai mult sau mai puţin afectate de acest decalaj, raportând cifra la costul vieţii. Iată ce a apărut.
România, în frunte
Printre ţările din frunte se află România, cu un decalaj salarial de 2,4% şi un cost al vieţii scăzut (473,96 euro pentru o persoană). Polonia ocupă locul al doilea, cu o diferenţă de remunerare între femei şi bărbaţi de 4,5% şi un cost al vieţii de 516,41 EUR. Urmează Slovenia, cu un decalaj mai mic decât Polonia (3,1%), dar cu un cost lunar al vieţii mai ridicat la 654,88 EUR.
„În ciuda faptului că are o diferenţă de remunerare semnificativ mai mare de 12,7%, Bulgaria se află pe poziţia a 4-a pentru costul vieţii, care este unul dintre cele mai scăzute din Europa, la 493,59 euro. Pe 5 este Portugalia. În timp ce decalajul aici este destul de mare, de 11,4%, acesta este compensat de un cost al vieţii relativ scăzut (538,71 euro)”, explică analiştii.
Sursa: mediafax.ro
-
Opinii - Comentariiacum 8 ore
Când urăm ”La mulți Ani de Sfânta Maria”, pe 15 august sau pe 8 septembrie?
-
Opinii - Comentariiacum 19 ore
Nume care se sărbătoresc de Sfânta Maria. Aproximativ 2,2 milioane de români își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 18 ore
Mesaje de SFANTA MARIA 2022. Urări şi felicitări pe care le poţi transmite persoanelor care îşi serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 22 de ore
Mesaje de Sfânta Maria 2022. Ce felicitări, urări și SMS-uri le poți trimite persoanelor care își serbează onomastica
-
Curier Județeanacum 10 ore
Mănăstirile din județul Alba care își sărbătoresc hramul în 15 august: Mănăstirea Râmeț, Schitul Izvorul Poșaga și Mănăstirea Oașa
-
Opinii - Comentariiacum 22 de ore
Mesaje de Sfânta Maria Mare 2022: URARI și FELICITARI pentru sărbătoriți, de Adormirea Maicii Domnului
-
Actualitateacum 10 ore
Sfânta Maria Mare – 15 august: Tradiții, superstiții și obiceiuri de Adormirea Maicii Domnului
-
Opinii - Comentariiacum 23 de ore
Mesaje haioase de Sfânta Maria: Ce SMS-uri și urări amuzante poți trimite de Sf. Maria