Rămâi conectat

Curier Județean

IȘJ Alba contribuie la desfășurarea în condiții de siguranță sanitară a activității didactice în 56 de școli. Proiect în valoare de 8,187,336.85 lei

Publicat

în

IȘJ Alba contribuie la desfășurarea în condiții de siguranță sanitară a activității didactice în 56 de școli. Proiect în valoare de 8,187,336.85 lei

Inspectoratul Școlar Județean Alba sprijină desfășurarea în condiții de siguranță a activității școlilor din județul Alba prin proiectul POIM ”Consolidarea capacității unităților de învățământ preuniversitar de stat din județul Alba în vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul SARS-COV-2”- cod SMIS 149781

În data de 19 octombrie 2020, Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat apelul și Ghidul de accesare a fondurilor pentru consolidarea capacităţii unităților de învățământ de stat în vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul SARS-COV-2 iar pe 15 ianuarie 2021, în cadrul acestui apel, pentru a susține școlile solicitante din județ, Inspectoratul Școlar Județean Alba a depus, în calitate de beneficiar, proiectul ”Consolidarea capacității unităților de învățământ preuniversitar de stat din județul Alba în vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul SARS-COV-2”- cod SMIS 149781.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ca urmare a semnării contractului de finanțare în data de 29.03.2022, prin programul POIM, va fi demarat procesul de achiziții publice, bazat pe un buget de 8,187,336.85 lei, pentru cele 56 de unități de învățământ-parteneri asociați .Beneficiarii direcți ai proiectului vor fi 21.325 elevi din ciclul preșcolar, primar, gimnazial și liceal, precum și 2.135 cadre didactice si personal auxiliar din cele 56 de unități de învățământ, totalizand un numar de 23.460 beneficiari.

Obiectivul general al proiectului vizează sprijinirea a 56 de unități de învățământ preuniversitar de stat în gestionarea situației cauzate de riscul de infecție cu virusul SARS-Cov-2, prin asigurarea infrastructurii funcționale și a resurselor materiale indispensabile pentru a putea aplica măsurile sanitare și de protecție minime în unitățile de învățământ.

Cele 56 de unități de învățământ din județul Alba care vor fi dotate cu echipamente sanitare:

1. Colegiul Național ”Avram Iancu” Câmpeni
2. Grădinița cu Program Prelungit ”Primii Pași”Aiud
3. Liceul ”Dr. Lazăr Chirilă”Baia de Arieș
4. Liceul ”Corneliu Medrea” Zlatna
5. Liceul ”Horea, Cloșca și Crișan”Abrud
6. Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni
7. Liceul Tehnologic Jidvei
8. Școala Gimnazială ”Avram Iancu”Abrud
9. Școala Gimnazială Almașu Mare
10. Școala Gimnazială ”Avram Iancu”Avram Iancu
11. Școala Gimnazială Berghin
12. Școala Gimnazială ”Nicodim Ganea” Bistra
13. Școala Gimnazială ”Ion Agârbiceanu” Bucium
14. Școala Gimnazială Câmpeni
15. Școala Gimnazială ”Ion Agârbiceanu”Cenade
16. Școala Gimnazială ”Aron Cotruș”Cergău Mare
17. Școala Gimnazială ”Ștefan Cel Mare”Cetatea de Baltă
18. Școala Gimnazială Ciugud
19. Școala Gimnazială Crăciunelu de Jos
20. Școala Gimnazială ”Decebal”Cricău
21. Școala Gimnazială Daia Română
22. Școala Gimnazială Drașov
23. Școala Gimnazială Fărău
24. Școala Gimnazială ”Emil Racoviță”Gârda de Sus
25. Școala Gimnazială Hopârta
26. Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu”Ighiu
27. Școala Gimnazială Livezile
28. Școala Gimnazială ”Simion Lazăr”Lunca Mureșului
29. Școala Gimnazială ”Dr. Petru Span”Lupșa
30. Școala Gimnazială ”Ion Breazu”Mihalț
31. Școala Gimnazială Mirăslău
32. Școala Gimnazială Nr.2 Sebeș
33. Școala Gimnazială Ohaba
34. Școala Gimnazială Pianu de Sus
35. Școala Gimnazială ”Prof. Univ. Dr. Gheorghe Beleiu” Poiana Vadului
36. Școala Gimnazială ”Demetriu Radu” Rădești
37. Școala Gimnazială ”Sebeș Pal” Rîmetea
38. Școala Gimnazială Râmeț
39. Școala Gimnazială ”Simion Balint”Roșia Montană
40. Școala Gimnazială ”Simion Pantea”Sălciua
41. Școala Gimnazială ”Ion Pop Reteganul”Sîncel
42. Școala Gimnazială Sohodol
43. Școala Gimnazială Stremț
44. Școala Gimnazială ”Iosif Sârbu”Șibot
45. Școala Gimnazială Șugag
46. Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Unirea
47. Școala Gimnazială ”Ion Bianu” Valea Lungă
48. Școala Gimnazială Vidra
49. Colegiul Economic”Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia
50. Grădinița cu Program Prelungit Step by Step Nr.12 Alba Iulia
51. Liceul de Arte ”Regina Maria” Alba Iulia
52. Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia
53. Palatul Copiilor Alba Iulia
54. Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Alba Iulia
55. Școala Gimnazială ”Ion Agârbiceanu” Alba Iulia
56. Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Alba Iulia

Rezultatele proiectului

– Managementul general al proiectului: planificarea, organizarea, evaluarea și controlul proiectului
– Asigurarea serviciilor de informare și publicitate-1 serviciu de informare și publicitate
– Asigurarea serviciilor de auditare financiară- 1 serviciu de audit financiar
– Asigurarea dotărilor și echipamentelor necesare în contextul gestionării crizei COVID 19:
Măști de protecție medicală- 3.848.500 buc.
Dezinfectant pentru mâini- 55.830 l
Dezinfectant pentru suprafețe- 15.965 l
Dispozitive destinate sterilizării aerului- 1.226 buc.
Dispensere pentru dezinfectant cu senzor- 2.574 buc.

-Asigurarea serviciilor de raportare financiară- 1 serviciu de raportare financiară a
proiectului.

Valoarea totală a proiectului este de 8,187,336.85 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă asigurată de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 8,187,336.85 lei.

Prin acest proiect de anvergură, Inspectoratul Școlar Județean Alba va contribui direct
la desfășurarea în condiții de siguranță sanitară a activității didactice din cele 56 de unități de învățământ beneficiare.

Data începerii proiectului: 01.02.2022
Data finalizării proiectului: 31.12.2022


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Primăria Sebeș: Proiect în valoare de 4 milioane de euro pentru un transport local ecologic, prin finanțare nerambursabilă europeană

Publicat

în

Primăria Sebeș: Proiect în valoare de 4 milioane de euro pentru un transport local ecologic, prin finanțare nerambursabilă europeană

Pentru îmbunătățirea serviciului de transport public oferit cetățenilor, Primăria Municipiului Sebeș a depus un proiect important prin care solicită o finanțare nerambursabilă europeană din Planul Național de Redresare și Reziliență,Componenta 10 – Fondul Local, în valoare de 20.643.588,59 lei, echivalentul a 4.193.550 euro.

Numărul de mijloace de transport care urmează a fi achiziționate este de 9 autobuze din gama celor nepoluante, cu lungimea de 10 metri.

Elit - Gustul Desăvârșit

Vor fi realizate un număr de 9 stații de încărcare lentă (câte una pentru fiecare vehicul) și 3 stații de încărcare rapidă (1 stație pentru 3 autobuze).

În anul 2020, în Municipiul Sebeș, au fost înregistrate 11.596 autoturisme, reprezentând un indice de motorizare de 355 autoturisme la 1000 de locuitori, valoare cu 3% mai mare decât valoarea medie județeană și cu 8% mai mare decât valoarea medie națională. Utilizarea acestor autovehicule poate fi diminuată prin realizarea de investiții în transportul public, astfel încât acesta să devină mai atractiv și mai accesibil.

Electrificarea autobuzelor este o cale promițătoare de a reduce amprenta de carbon datorată transportului public, având în vedere că mijloacele de transport în comun bazate pe sisteme de propulsie electrice sunt capabile să rezolve provocările transportului public. Efectele pozitive privind impactul asupra mediului (reducerea zgomotului, reducerea poluării atmosferice) vor fi resimțite de toți locuitorii municipiului.

Mijloacele de transport achiziționate în cadrul cererii de finanțare vor fi puse la dispoziția operatorului de transport căruia îi va fi delegat contractul de servicii întocmit în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 1370/2007. Acestea vor opera pe traseele care asigură transportul urban și legătura dintre centrul urban Sebeș și localitățile aparținătoare Răhău, Petrești și Lancrăm.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Peste 500 de elevi din Alba Iulia, Teiuș și Sebeș au participat la activități interactive cu polițiștii și specialiștii din cadrul IPJ Alba, în ultima săptămână

Publicat

în

FOTO| Peste 500 de elevi din Alba Iulia, Teiuș și Sebeș au participat la activități interactive cu polițiștii și specialiștii din cadrul IPJ Alba, în ultima săptămână

În săptămâna care se încheie, peste 500 de elevi din Alba Iulia, Teiuș și Sebeș au participat la activități interactive cu polițiștii și specialiștii Centrului Regional de Prevenire a Traficului de Persoane Alba și cu cei ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba.

Tinerii care învață la Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia, Liceul Teoretic Teiuş, Școala Gimnazială nr.2 Sebeş și Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleşeriu” Sebeş au fost ajutați să înțeleagă consecinţele comportamentelor delincvente, cu accent asupra formelor de violență fizică și psihologică (bullying) și să conştientizeze pericolele la care se pot expune în mediul online.

Elit - Gustul Desăvârșit

Totodată, le-au fost explicate aspecte legate de traficul de persoane, consumul de tutun, alcool, substanţe psihoactive, în scopul prevenirii victimizării lor și au fost încurajați să dezvolte comportamente corecte din punct de vedere social.

La activități au participat și 15 cadre didactice din cadrul celor 4 instituții de învățământ, care vor multiplica mesajul polițiștilor, în cadrul activităților didactice pe care le desfășoară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Bărbat de 44 de ani, din Alba Iulia, care a condus în mod repetat fără permis, plasat sub control judiciar

Publicat

în

Bărbat de 44 de ani, din Alba Iulia, care a condus în mod repetat fără permis, plasat sub control judiciar

La data de 19 mai 2022, în jurul orei 09.10, polițiștii rutieri din Alba Iulia au depistat un bărbat de 44 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe Bulevardul Republicii din municipiu, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu este la prima faptă de acest fel, fiind depistat și în luna aprilie a acestui an, conducând fără permis.

Elit - Gustul Desăvârșit

Față de bărbat, polițiștii au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore și l-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, care a dispus cercetarea sa sub măsura preventivă a controlului judiciar.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare