Rămâi conectat

Ştirea zilei

IȘJ Alba: Ce note au obținut directorii, directorii adjuncți și profesorii aspiranți la aceste funcții la concursul organizat de Ministerul Educației – LISTA NOMINALĂ

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Alba a publicat luni notele candidaților la proba scrisă a concursului pentru funcțiile de directori și directori adjuncți în școli. O bună parte dintre aceștia dețin aceste funcții și candidează din nou.

Click aici pentru a vedea notele candidaților

ISJ Alba01Potrivit IȘJ Alba, 131 de candidați, din 150 înscriși, doi fiind absenți, au trecut de proba scrisă a concursului, fiind programați la probele de analiză a CV-ului și la interviu.

IȘJ Alba a mai publicat, miercuri, după proba scrisă, o listă cu rezultatele a circa 60 la sută dintre candidați. Reprezentanții instituției revin cu noi rezultate, însă nici această listă nu este definitivă întrucât în dreptul a trei candidați apare ”în curs de evaluare”.

În total au fost admise, după testul grilă, 142 de dosare din 170 depuse. Unii profesori candidează pentru ambele posturi, sau chiar pentru două posturi de director la două instituții de învățământ diferite, deoarece legea permite acest lucru. Dacă vor câștiga concursul nu vor putea exercita, însă, două funcții simultan și vor trebui să opteze pentru una dintre ele.

Proba scrisă a avut loc miercurea trecută la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

Probele de interviu și evaluare a curriculum-ului vitae se vor desfășura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie 2016 în locațiile stabilite de inspectoratul școlar.

Școlile la care nu sunt candidați înscriși vor avea directori numiți, cu caracter temporar, în condițiile legii.

Concursurile au fost susținute de dascăli în aceleași condiții în care susțin elevii Bacalaureatul și Evaluarea Națională, în centre supravegheate audio-video. 

Prima componentă a presupus susținerea unei probe scrise, care constă în rezolvarea în maximum 120 de minute a unui test-grilă cu itemi elaborați de Ministerul Educației.

Cu acest prilej, vor fi evaluate aptitudinile cognitive și competențele manageriale ale candidaților, ambele cu o pondere de 50%.

Ulterior, la nivelul comisiilor județene și cu monitorizarea observatorilor desemnați de minister, candidații vor susține alte două probe: analiza CV-ului (realizată în plenul comisiei de concurs, în prezența candidatului, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor și punctajelor prevăzute de metodologie și pe baza documentelor din dosarul de înscriere care dovedesc cele afirmate în CV), respectiv interviu în fața comisiei de concurs, în care se apreciază scrisoarea de intenție, calitatea și susținerea de către candidați a ofertei manageriale și a unui plan operațional pentru un an, cu o durată de maximum 30 de minute, conform criteriilor și punctajelor din metodologie.

Pentru fiecare probă de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare este de 35 de puncte. Sunt declarați ‘admiși’ candidații care au realizat un punctaj de cel puțin 35 de puncte pentru fiecare probă și din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel puțin 105 puncte.

„Este declarat ‘promovat’ la concurs candidatul ‘admis’ care a obținut cel mai mare punctaj total. În cazul egalității de punctaj, este declarat ‘promovat’ candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba scrisă. Dacă și în această situație egalitatea se păstrează, pentru unitățile de învățământ cu filiera tehnologică, este declarat ‘promovat’ candidatul care este de specialitate: inginer, economist, medic etc., după caz, iar la filiera vocațională, cel care are specialitatea corespunzătoare profilului predominant al unității de învățământ, iar pentru celelalte unități de învățământ este declarat ‘promovat’ candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de interviu. Dacă și în această situație egalitatea persistă, este declarat ‘promovat’ candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de evaluare a Curriculumului Vitae”, precizează MENCȘ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea