Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Alba a publicat luni notele candidaților la proba scrisă a concursului pentru funcțiile de directori și directori adjuncți în școli. O bună parte dintre aceștia dețin aceste funcții și candidează din nou.
Click aici pentru a vedea notele candidaților
IȘJ Alba a mai publicat, miercuri, după proba scrisă, o listă cu rezultatele a circa 60 la sută dintre candidați. Reprezentanții instituției revin cu noi rezultate, însă nici această listă nu este definitivă întrucât în dreptul a trei candidați apare ”în curs de evaluare”.
În total au fost admise, după testul grilă, 142 de dosare din 170 depuse. Unii profesori candidează pentru ambele posturi, sau chiar pentru două posturi de director la două instituții de învățământ diferite, deoarece legea permite acest lucru. Dacă vor câștiga concursul nu vor putea exercita, însă, două funcții simultan și vor trebui să opteze pentru una dintre ele.
Proba scrisă a avut loc miercurea trecută la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.
Probele de interviu și evaluare a curriculum-ului vitae se vor desfășura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie 2016 în locațiile stabilite de inspectoratul școlar.
Școlile la care nu sunt candidați înscriși vor avea directori numiți, cu caracter temporar, în condițiile legii.
Concursurile au fost susținute de dascăli în aceleași condiții în care susțin elevii Bacalaureatul și Evaluarea Națională, în centre supravegheate audio-video.
Prima componentă a presupus susținerea unei probe scrise, care constă în rezolvarea în maximum 120 de minute a unui test-grilă cu itemi elaborați de Ministerul Educației.
Cu acest prilej, vor fi evaluate aptitudinile cognitive și competențele manageriale ale candidaților, ambele cu o pondere de 50%.
Ulterior, la nivelul comisiilor județene și cu monitorizarea observatorilor desemnați de minister, candidații vor susține alte două probe: analiza CV-ului (realizată în plenul comisiei de concurs, în prezența candidatului, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor și punctajelor prevăzute de metodologie și pe baza documentelor din dosarul de înscriere care dovedesc cele afirmate în CV), respectiv interviu în fața comisiei de concurs, în care se apreciază scrisoarea de intenție, calitatea și susținerea de către candidați a ofertei manageriale și a unui plan operațional pentru un an, cu o durată de maximum 30 de minute, conform criteriilor și punctajelor din metodologie.
Pentru fiecare probă de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare este de 35 de puncte. Sunt declarați ‘admiși’ candidații care au realizat un punctaj de cel puțin 35 de puncte pentru fiecare probă și din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel puțin 105 puncte.
„Este declarat ‘promovat’ la concurs candidatul ‘admis’ care a obținut cel mai mare punctaj total. În cazul egalității de punctaj, este declarat ‘promovat’ candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba scrisă. Dacă și în această situație egalitatea se păstrează, pentru unitățile de învățământ cu filiera tehnologică, este declarat ‘promovat’ candidatul care este de specialitate: inginer, economist, medic etc., după caz, iar la filiera vocațională, cel care are specialitatea corespunzătoare profilului predominant al unității de învățământ, iar pentru celelalte unități de învățământ este declarat ‘promovat’ candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de interviu. Dacă și în această situație egalitatea persistă, este declarat ‘promovat’ candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de evaluare a Curriculumului Vitae”, precizează MENCȘ.
13 Comentarii
Felicitari prof.Aftenie, singura cu punctaj maxim.La IM clain e nevoie urgenta de schimbare. Prof.Tomoioaga nu mai are ce cauta ca director, si nici prof.Jeican.A fost cea mai slaba echipa de conducere a acestei scoli. E nevoie de echipa noua sa se sparga gastile si sa se faca iar scoala ca altfel va ajunge pe ultimul loc din judet.
Hmmm. Le tremura chiloteii pupin…istilor/istelor ca pica tovarasul si ca va deveni director cineva care si stie sa stea intre colegi, INTRE OAMENI, sa-i asculte, nu in fiecare pauza/dupa fiecare sedinta sa dea fuga in birou si sa se catere pe scaun ca Tarzan in palmier.
Cei care au picat si sunt pe post trebuie sa plece cat mai repede din functii !! Ce autoritate mai au in fatza copiilor si a colegilor lor??
Ce D-zeu corectează comisia aceea de o săptămână la nişte grile. Eu unul aş da în judecată instituţia care oreganizează examenul dacă aş fi în locul celor trei.
Rusine pt cei ce au picat,a fost un examen destul de accesibil.Cred ca 80% dintre cadrele didactice trebuiau sa-l treaca acest examen.Va dati seama ce incompetenti conduceau sistemul de invatamant.Cred ca daca era un examen serios,nici 30% nu promovau.
Nu erau incompetenti, erau oameni de partid !
S-a facut dreptate si la Gradinita nr 12-a revenit director d-ra Suciu Veronica cu forte noi dupa 2 -3 ani de absenta, va aduceti aminte de mitingul parintilor la vremea cand a fost schimbata dupa 10-11 ani de directorat.Sigur acum v-a reveni admosfera mai placuta in Gradinita 12 si speram ca se v-a tine cont si de promovarea cadrelor tinere si sa lasam pe cei care s-au pensionat sa mearga la pensie ca sigur au obosit sau sa mearga la gradinite private ca sunt in Alba Iulia nu motivatii ca pariniti o cer tot pe educatoarel care dupa pensie a mai stat 4 ani si este si sunt si acum in gradinitele de stat, unde e respectul legii.
de ce necesita aprobare,asta e realitatea
Apropos de corectat. X candidat primeste la testarea grila un punctaj echivalent cu nota 8 si un pic, e declarat ADMIS. Imediat este chemat la aceeasi comisie pentru reexaminare, in urma careia primeste un punctaj echivalent cu 5 si un pic, ca atre e RESPINS.
SCENA de la reexaminare-candidatul stă în fața comisiei,un membru al comisiei tine lucrarea in plan vertical, nu pe masa sa vada toti cei de fata, si-i dictează altui membru ce a bifat candidatul 1a, 3c….Transparent,ce mai..
Candidatul află că nu poate contesta proba scrisă…
Brici, nu?
Da cat de adevat spune cititorul, faceti ordine d-ra directoare chiar daca sunt colegele dvst. daca au iesit la pensie si au efectuat si cei 3-4 ani dupa pensionare(cf.prevederilor legale) nu le mai tineti promovati tinerii,am auzit ca daca e Step by Step parinti pot sa ceara aceeasi educatoare ca e platita prin aceea asociatie formata dar legea nu e lege pentru toti.Sunt gradinite particulare daca sunt niste educatoare ff bune pot merge acolo sa-si arate experienta dobandita.(dupa cinostintele mele aveti in aceea unitate 2 educatoare care anul acesta nu mai trebuiau sa vina au depasit si acei 3 ani de cand s-au pensionat si au cumulat pensia cu salariul )
d-lor distribuiti comentariul
Daca crede cineva ca va fii aceste examene sunt relevante.. ma ia rasul.. pai nu cei care au dat examenele sunt problema ci aceia care corecteaza si care decid.. care omologheaza.. sunt destui care au notele umflate.. numai cine face o lucrare cu punctaj maxim poate spera sa nu fie depasit pe altfel au ei grija.sa masoare cu ocale diferite si sa scoata pe cine trebuie.. traiasca partidul
Ce partid, frate? Nu ați auzit că întrebările au fost despre anexele Măgarului?
Comentariile sunt oprite