Rămâi conectat

Actualitate

ÎPS Arhiepiscopul Irineu al Alba Iuliei i-a dojenit pe cei care “îşi pun propriile nevoi şi interese pe primul loc”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ieri, 1 Decembrie 2014, cu ocazia împlinirii a 96 de ani de ma Marea Unire de la Alba Iulia, începând cu ora 12.00, pe podiumul din faţa catedralei arhiepiscopale s-a oficia slujba de Te Deum pentru Ziua Naţională a României, ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru împlinirea visului de veacuri al unităţii naţionale, în prezenţa oficialităţilor centrale şi locale, alături de sute de credincioşi veniţi din toate colţurile ţării.

Klaus Iohannis la Alba Iulia 1 Decembrie 2014 (171)În  cuvântul adresat românilor, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei  a transmis un mesaj ferm către credincioși și conducători, criticând pe aceia care “se comportă ca şi cum Dumnezeu n-ar exista”, sau pe cei care “nu-şi mai fac timp să-L cinstească pe Cel Preaînalt în Ziua Domnului, deoarece îşi pun propriile nevoi şi interese pe primul loc”.

“Ziua de 1 Decembrie ne readuce aminte mereu de hotărârea istorică de la Alba Iulia, care a consfinţit voinţa unanimă a poporului român de unire a Transilvaniei cu Patria – mamă şi de faptul că libertatea şi unitatea se dobândesc şi se păstrează prin cutezanţă, jertfă, răbdare şi credinţă în Dumnezeu. De aceea, Alba Iulia în aura ei de Sion al sufletului românesc şi metropolă istorică a Sărbătorii Naţionale, rămâne pentru toţi românii un oraş al gloriei şi al vechilor dureri, altarul realizării marelui ideal al poporului nostru: statul naţional unitar român (…)

Din nefericire, în Patria noastră liberă şi independentă, mulţi săvârşesc astăzi păcate trupeşti, care sunt sub demnitatea umană şi se comportă ca şi cum Dumnezeu n-ar exista. Deşi acceptă adevărul, unii nu-şi mai fac timp să-L cinstească pe Cel Preaînalt în Ziua Domnului, deoarece îşi pun propriile nevoi şi interese pe primul loc. Fiindcă s-a diminuat iubirea oamenilor pentru Dumnezeu, a scăzut, totodată, şi respectul pentru semenii noştri. Noi Îl insultăm pe Dumnezeu atunci când calomniem pe cei din jur, când prejudiciem reputaţia unei alte persoane, când minţim şi nedreptăţim’, le-a transmis IPS Irineu credincio;ilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea