Rămâi conectat

Actualitate

IPJ ALBA: Nașterea Domnului în liniște și siguranță. Peste 160 de polițiști vor fi zilnic la datorie în aceste zile de sărbătoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

IPJ ALBA: Nașterea Domnului în liniște și siguranță. Peste 160 de polițiști vor fi zilnic la datorie în aceste zile de sărbătoare

În medie, peste 160 de polițiști vor fi zilnic la datorie în aceste zile de sărbătoare, astfel încât cetățenii să petreacă Nașterea Domnului în liniște și siguranță.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor fi la datorie, în perioada Crăciunului, pentru asigurarea ordinii și siguranţei publice, prevenirea faptelor antisociale și menținerea fluenței și siguranței traficului rutier.

Astfel, pentru ca zilele de sărbătoare să se desfășoare în condiții de siguranță peste 160 de poliţişti, vor acționa zilnic pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi vor interveni rapid la sesizările privind comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor, peste 80 sunt de la structurile de ordine publică, peste 30 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Pentru desfășurarea activităților de menținere a ordinii și liniștii publice, a celor de prevenire a evenimentelor rutiere negative și asigurare a fluenței traficului rutier, polițiștii vor folosi zilnic, peste 90 de autospeciale și 12 aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Pentru prevenirea evenimentelor negative, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, recomandă:

Nu vă afişați în public cu bijuterii ori sume mari de bani şi nu faceţi referiri la bunurile de valoare pe care le aveţi asupra voastră pentru a nu deveni o ţintă sigură pentru răufăcători.

· Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice și folosiţi centura de siguranţă.

· Evitaţi persoanele agresive sau în stare de ebrietate. Dacă intrați în altercații cu acestea, nu faceți decât să vă îngreunați situația.

· Priviţi în jurul vostru şi, dacă observaţi persoane care vă inspiră neîncredere, îndepărtaţi-vă de acestea şi căutaţi un loc cât mai luminat şi mai animat.

· Nu lăsaţi niciodată în autoturism bani sau alte documente importante.

· În caz de nevoie, nu ezitaţi să apelaţi numărul de urgenţă 112.

CRĂCIUN FERICIT!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea