Rămâi conectat

Curier Județean

IPJ ALBA, campanie de prevenire a victimizării minorilor: „Cel puțin 5 minute pe zi, gândește-te la ce face copilul tău, unde este și cu cine”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

IPJ ALBA, campanie de prevenire a victimizării minorilor: „Cel puțin 5 minute pe zi, gândește-te la ce face copilul tău, unde este și cu cine”

După un an dificil, copiii noștri se vor întoarce fizic, la grădiniță și/sau școală. Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu cei ai Biroului de Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și partenerii tradiționali în activitățile educativ – preventive reamintesc fiecărui părinte că siguranța lor și a copiilor lor este cea mai importantă. Cel puțin 5 minute pe zi, gândește-te la ce face copilul tău, unde este și cu cine.

„Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?” este sloganul campaniei de prevenire a victimizării minorilor, derulată de Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, în perioada 1-10 septembrie a.c., premergător începerii anului școlar 2021-2022.

În această perioadă, polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Alba, împreună cu partenerii tradiționali în desfășurarea de activități informativ – preventive, vor avea întâlniri cu părinții sau bunicii, în cadrul cărora vor discuta despre siguranța celor mici, atât în viața reală, cât și în cea on-line.

Astfel, în cadrul sesiunilor de informare, vor fi transmise recomandări cu privire la comportamentul preventiv acasă, pe stradă și în trafic, despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, bullying și consecințele acestuia, precum și despre accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului.

Reamintim tuturor că siguranţa copiilor este răspunderea noastră, a tuturor, părinţi, bunici sau reprezentanți ai instituţiilor abilitate să prevină delicvenţa juvenilă şi să combată orice situaţie ce ar putea contribui la victimizarea minorilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea