Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

IPJ Alba: Alba Iulia, un oraş mai sigur. În 2018, au fost înregistrate mai puține infracțiuni și doar o persoană şi-a pierdut viaţa în urma accidentelor rutiere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alba Iulia, un oraş mai sigur. În anul 2018 au fost înregistrate mai puţine furturi şi tâlhării, mai puţine infracțiuni contra persoanei şi doar o persoană şi-a pierdut viaţa în urma accidentelor rutiere.

Din analiza datelor statistice înregistrate la nivelul Poliţiei Municipiului Alba Iulia rezultă că, în anul 2018, în municipiul Alba Iulia și în localităţile rurale arondate au fost înregistrate cu 4,39%  mai puţine sesizări de infracțiuni decât în anul 2017.

Criminalitatea contra persoanei a scăzut în municipiul Alba Iulia cu aproape 5 %, iar numărul de infracțiunilor  contra patrimoniului a scăzut cu 6,7 %.

Astfel, în anul 2018, în Alba Iulia nu a fost înregistrată nicio faptă de omor şi nici tâlhării săvârșite în locuinţă.

Dintre infracțiunile contra persoanei, ponderea cea mai mare o deţin faptele de lovire sau alte violenţe, care faţă de anul 2017 au înregistrat o uşoară creştere (+ 32 de fapte). Au scăzut, în schimb, cu aproape 50 %, numărul faptelor de ameninţare.

Faţă de anul 2017, infracţiunile contra patrimoniului au a scăzut cu 6,78 %. Furturile reprezintă 46,3 % din totalul infracţiunilor contra patrimoniului, indicator în scădere faţă de anul 2017, cu aproape 5 %.

Au fost mai puţine furturi din locuinţe (-6), din curţi şi anexe (-30) şi din societăţi comerciale (-7).  Totodată, a scăzut, cu 5, numărul faptelor de tâlhărie, iar în toate cele 6 fapte sesizate poliţiştii au reuşit să identifice, cu operativitate, autorii.

În ceea ce priveşte infracționalitatea stradală, din analiza indicatorilor statistici, se constată că în anul care a trecut, în stradă, au fost înregistrate, cu aproape 4 %, mai puţine infracțiuni, marea lor majoritate fiind furturi (96%). A scăzut numărul furturilor de autoturisme (2), cu 5 mai puţine faţă de anul 2017, numărul furturilor din autoturisme(17), cu 28 mai puţine faţă de anul 2017 şi nu a fost înregistrat nici un furt din bancomate.

Pe raza de competenţă a Poliţiei Municipiului Alba Iulia a crescut şi siguranţa traficului rutier. În anul 2018 au fost înregistrate mai puţine persoane decedate din accidente rutiere (-2) şi mai puţine persoane rănite (-9).

În municipiul Alba Iulia, în urma accidentelor rutiere şi-a pierdut viaţa o singură persoană, iar 26 de persoane au fost rănite.

Poliţiştii de la rutieră au aplicat 10.181 de sancţiuni contravenţionale, peste 50% dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză, au reţinut, în vederea suspendării 378 de permise de conducere şi au retras 163 de certificate de înmatriculare.

În anul 2019, poliţiştii din Alba Iulia vor urmări, cu precădere, creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor, reducerea infracţionalităţii stradale şi reducerea riscului rutier, astfel încât să fie menţinut trendul descendent al infracţionalităţii.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea