Rămâi conectat

Curier Județean

IPJ Alba a demarat acțiunile preventive pentru asigurarea desfășurării Sărbătorilor Pascale în siguranță

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Poliţiştii din judeţul Alba au început acţiunile preventive şi de asigurare a unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică pe perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Floriilor, Paştelui Ortodox şi Catolic.

Potrivit reprezentantului IPJ Alba, aceste acţiuni se vor desfăşura în perioada 1 – 19 apriie a.c., pe raza întregului judeţ şi vizează în principal verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale de comercianţii care desfășoară activităţi de comercializare a mărfurilor, în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale.

Pentru buna desfăşurare a tuturor activităţilor, poliţiştii din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti vor fi sprijiniţi de efective de poliţie din cadrul structurilor operative ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Aba, precum şi de reprezentanţi ai Direcția Regională Antifraude Fiscale, D.S.V., Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale, R.A.R., Direcția Silvică, I.S.T.C.R.V., I.S.T.C.R., etc..

”Este cunoscut faptul că în perioada premergătoare acestor sărbători religioase se înregistrează un flux mare de activităţi comerciale, atât în rândul agenţilor economici, cât şi printre cetăţenii care se pregătesc pentru celebrarea  Floriilor sau Paştilor. Astfel, poliţiştii vor acţiona în consecinţă, urmărind verificarea agenţilor economici care desfăşoară activități comerciale cu produse specifice perioadei, combaterea activităţilor comerciale ilegale din domeniul comercializării alcoolului şi produselor alcoolice

Totodată, dat fiind numărul mare de cetăţeni care vor efectua deplasări cu mijloace auto pe drumurile judeţului, poliţiştii rutieri vor lua toate măsurile necesare şi vor acţiona în consecinţă pentru reducerea riscului rutier şi desfăşurarea în condiţii optime a circulaţiei rutiere.

În aceeaşi măsură poliţiştii vor acţiona şi pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale comise cu violenţă, în special asupra persoanelor cu risc ridicat de victimizare, în scopul sustragerii de bunuri şi valori,  prevenirii şi combaterii infracţiunilor comise asupra transporturilor de valori monetare, dar şi în ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea furturilor ce se comit în locurile aglomerate (pieţe, târguri oboare, staţii CFR, autogări, etc.)”, a spus purtătorul de cuvând al IPJ Alba.

Acesta a precizat că ieri, 1 aprilie, poliţiştii au verificat 7 de agenţi economici i 249 de mijloace de transport  fiind constatate 17 infracţiuni, din care 7 de evaziune fiscală. Totodată au fost aplicate 212 sancţiuni contravenţionale, din care 185 la regimul circulaţiei rutiere, 9 la Legea 61/1991, 11 la Legea 12/1990, restul constituind alte abateri de la normele legale. Valoarea sancţiunilor aplicate se ridică la suma e 42.235 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea