iPhone X poate fi precomandat începând de vineri, cu o săptămână înainte ca dispozitivul să fie disponibil în magazine

Apple inaugurează vineri precomenzile pentru iPhone X, care ar putea fi cea mai importantă zi pentru noul smartphone, cu o săptămână înainte ca dispozitivul să fie disponibil în magazine.

Cumpărătorii vor putea începând de vineri să precomande iPhone X, care va fi livrat în magazine începând din 3 noiembrie. Apple a avut probleme să se aprovizioneze cu unele componente, aşa că data de livrare ar putea fi amânată după înregistrarea primelor câteva milioane de comenzi.

ELIT

Plasarea cât mai devreme a comenzilor din partea clienţilor va asigura Apple că aceştia nu vor opta pentru telefoane concurente, în timpul sezonului cumpărăturilor de iarnă, chiar dacă aceştia vor avea de aşteptat mai mult înainte de a primi un iPhone X.

„Ori de câte ori convingi oamenii să precomande un produs care nu este încă disponibil este o veste bună. Îşi oferă vizibilitate, este mai ieftin decât dacă îl vinzi în magazin, este mai uşor să spui oamenilor când va sosi”, a declarat Julie Ask, analist la Forrester Research.

Sub coordonarea directorului de retail Angela Ahrendts, Apple a extins mai multe canale prin care să îşi asigure vânzările în avans ale iPhone. Acest fapt a condus la cozi mai mici ale fanilor în faţa magazinelor, în zilele de lansare a telefoanelor.

Astfel, chiar dacă analiştii anticipează că numărul de telefoane iPhone X va fi limitat la început, dispozitivul va fi totuşi disponibil în 55 de ţări şi teritorii.

Apple se mai aşteaptă ca iPhone X să fie disponibil în numeroase magazine pe 3 noiembrie şi a anunţat marţi că persoanele interesate trebuie să vine devreme la magazine.

Atunci când clienţii comandă online, aceştia nu plătesc în avans. În schimb, Apple încasează banii atunci când iPhone-ul este livrat. Investitorii şi analiştii vor putea să monitorizeze cum vor evolua perioadele de aşteptare a livrărilor în cursul zilei de vineri, ceea ce le vor oferi o imagine despre cerere. Odată cu creşterea numărului de precomenzi va creşte probabil şi perioada de aşteptare, pe măsură ce stocurile iniţiale de modele iPhone X vor fi epuizate.

Luând în considerare informaţiile legate de întârzierile de producţie, timpul de livrare pentru iPhone X va ajunge până la ora 8 a.m. (ora New York-ului) la 4-6 săptămâni şi va rămâne neschimbat în următoarele zile, a apreciat Gene Munster, un analist experimentat pentru Apple şi co-fondator al Loup Ventures.

Suita de servicii care însoţeşte dispozitivele iPhone, de la cel de stocare a fotografiilor la cel de streaming Apple Music şi până la Appp Store, face dificil ca utilizatorii să renunţe la iPhone-uri pentru un telefon care funcţionează cu sistemul de operare Android.

Riscul ca Apple să piardă clienţi în favoarea Samsung Electronics din cauza întârzierii livrărilor este scăzut, întrucât cel mai recent telefon flagship al companiei sud-coreene a fost lansat în aprilie.

Apple va raporta rezultatele financiare trimestriale pe 2 noiembrie, câmd va publica şi estimări referitoare la ultimele trei luni ale anului, care includ sezonul sărbătorilor. Analiştii anticipează pentru cele trei luni venituri de 86 de miliarde de dolari, mai mari cu aproape 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016.

Sursa: economica.net

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...