Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Ionuț Roșu, trimis în judecată de DIICOT Alba pentru trafic de migranți, condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

hotarare judecatorTribunalul Alba a pronunțat miercuri sentința pentru Ionuț Roșu, unul dintre membrii unei grupări infracționale trimiși în judecată de DIICOT Alba, pentru trafic de migranți.

Potrivit reprezentantului instanței, acesta a fost condamnat la ”pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 6 ani”, de asemenea, i-a fost confiscată suma de 1.060 de lei și a fost obligat la plata sumei de 12.493 lei cheltuieli judiciare.

Dosarul în care au fost trimiși în judecată inculpații Santhirarajah Nagalingam (din Sri Lanka), Jâtea Gheorghe și Roșu Ionuț a fost înregistrat la Tribunalul Alba în luna aprilie 2013, după ce DIICOT Alba i-a învinuit de săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

În luna ianuarie 2013 BCCO Alba a efectuat 4 percheziţii domiciliare,  pe raza judeţelor Alba şi Brăila, la locuinţele membrilor grupării.

La data respectivă procurorii au precizat că ”liderul grupării, învinuitul SANTHIRARAJAH  NAGALINGAM, cetăţean francez, de origine srilankeză, împreună cu cetăţeni români, au constituit o grupare infracţională, având drept scop  obţinerea de beneficii financiare din îndrumarea sau călăuzirea mai multor persoane, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat, cu destinaţia către state din Europa de Vest. Învinuitul Santhirarajah  Nagalingam a identificat 13 persoane, potenţiali migranţi provenind din Sri Lanka, pe care, contra  sumei de 2500 de Euro / persoană,  să le  transporte ilegal către state europene, destinația finală fiind Franţa. Membrii grupării au asigurat  transportul migranţilor pe ruta Grecia – România, cazarea acestora pe teritoriul statului român şi călăuzirea lor în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea