Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ionuț Roșu, trimis în judecată de DIICOT Alba pentru trafic de migranți, condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare

Ziarul Unirea

Publicat

în

hotarare judecatorTribunalul Alba a pronunțat miercuri sentința pentru Ionuț Roșu, unul dintre membrii unei grupări infracționale trimiși în judecată de DIICOT Alba, pentru trafic de migranți.

Potrivit reprezentantului instanței, acesta a fost condamnat la ”pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 6 ani”, de asemenea, i-a fost confiscată suma de 1.060 de lei și a fost obligat la plata sumei de 12.493 lei cheltuieli judiciare.

Dosarul în care au fost trimiși în judecată inculpații Santhirarajah Nagalingam (din Sri Lanka), Jâtea Gheorghe și Roșu Ionuț a fost înregistrat la Tribunalul Alba în luna aprilie 2013, după ce DIICOT Alba i-a învinuit de săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

În luna ianuarie 2013 BCCO Alba a efectuat 4 percheziţii domiciliare,  pe raza judeţelor Alba şi Brăila, la locuinţele membrilor grupării.

La data respectivă procurorii au precizat că ”liderul grupării, învinuitul SANTHIRARAJAH  NAGALINGAM, cetăţean francez, de origine srilankeză, împreună cu cetăţeni români, au constituit o grupare infracţională, având drept scop  obţinerea de beneficii financiare din îndrumarea sau călăuzirea mai multor persoane, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat, cu destinaţia către state din Europa de Vest. Învinuitul Santhirarajah  Nagalingam a identificat 13 persoane, potenţiali migranţi provenind din Sri Lanka, pe care, contra  sumei de 2500 de Euro / persoană,  să le  transporte ilegal către state europene, destinația finală fiind Franţa. Membrii grupării au asigurat  transportul migranţilor pe ruta Grecia – România, cazarea acestora pe teritoriul statului român şi călăuzirea lor în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Curiozitățile neștiute ale unei comune din Alba: gardurile ”irlandeze” de la Nemeși, frasinul uriaș de la Hărăști, chipul lui Decebal de pe muntele Struțu și ”gropile cu picioci” de la Poieni

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Curiozitățile neștiute ale unei comune din Alba: gardurile ”irlandeze” de la Nemeși, frasinul uriaș de la Hărăști, chipul lui Decebal de pe muntele Struțu și ”gropile cu picioci” de la Poieni Comuna Vidra din Munţii Apuseni deţine câteva curiozităţi suficiente pentru a determina un turist să o viziteze. Localitatea deține un record care nu va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea