Rămâi conectat

Politică Administrație

Ionuț Mișa: Taxele sunt necesare pentru a finanţa sistemul de sănătate, dar nu se vor introduce unele noi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ionuţ Mişa, ministrul Finanţelor Publice, a declarat joi, că taxele sunt necesare pentru a finanţa sistemul de sănătate, dar nu se vor introduce unele noi.

‘În Programul de Guvernare sunt priorităţi în domeniul sănătăţii legate de medici şi de asistenţii medicali. Sănătatea este domeniul care în legea salarizării are creştere programată. Ştiţi că era o creştere etapizată a salariilor până în 2022. Sănătatea este unul dintre puţinele domenii la care aceste creşteri vor fi realizate în 2018. Anul acesta, numai la nivelul fondului de salarii pentru a susţine medicii să rămână în România, pentru a-i încuraja să ofere un act medical cât mai bun, pentru asistenţii medicali, de asemenea, vor fi creşteri salariale. Fondul de salarii va creşte faţă de anul acesta în 2018 cu 2,9 miliarde (lei n.r.). Suma cred că este foarte consistentă’, a spus Mişa.

El a precizat că este un efort bugetar care, indiscutabil, îşi găseşte motivaţia.

‘Sper ca el să răspundă la o parte din solicitările personalului medical. Pe lângă aceste măsuri, s-au alocat 600 milioane euro pentru serviciile de urgenţă şi încercăm să îmbunătăţim condiţiile în care se acordă serviciile medicale. Este în plan să se achiziţioneze computere tomograf şi mai multe echipamente medicale, să fie cel puţin unul la nivelul unui judeţ, chiar două. De asemenea, vor fi achiziţionate 2.200 ambulanţe noi pentru a oferi servicii medicale de calitate. (…) Trebuie să ţinem cont şi de partea de taxe care sunt necesare pentru a finanţa acest sistem, fără a lua în calcul, ca să nu se speculeze, că se vor introduce noi taxe. Este exclus’, a mai arătat ministrul Finanţelor Publice.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea